Slovenija
Oglas

Kako pobarvati pirhe in jih - za nagrado - poiskati na Ceneje.si!

Ljubljana, 05. 04. 2022 09.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Prihaja čas barvanja jajc, zato na vas v slogu pirhov na Ceneje.si čaka nagradna igra! Na spletni strani poiščite izgubljeno jajce, ki ga potrebujemo za barvanje, in kliknite nanj ter sledite nadaljnjim navodilom. Sodelujte v žrebu za darilni bon Desetak v vrednosti 40 €, nato pa se lotite ustvarjanja z barvanjem jajc tudi doma. 

Ceneje.si
Ceneje.si FOTO: Arhiv ponudnika

Najboljši trendi barvanja pirhov za leto 2022

Včasih smo pirhe krasili s klasičnimi barvami, ki so bile na voljo v skorajda vsaki trgovini - v rdečem, oranžnem, zelenem in modrem odtenku. Po barvanju smo nanje nalepili eno izmed pisanih nalepk in jih nato namazali z oljem, kar je pirhom dalo prelep sijaj. Ali pa smo nabrali nekaj travniških rastlin, jih skupaj z jajci zavili v mamino najlonko in nato kuhali s čebulo ter čebulnimi olupki. Danes pa opažamo, da se trendi barvanja pirhov premikajo v povsem drugo smer. Zbrali smo TOP 5 načinov barvanja in okraševanja jajčkov, ki jih lahko preizkusite v času velikonočnih praznikov.

BARVANJE S PENO ZA BRITJE

Ceneje.si

Za barvanje lahko uporabite povsem enostaven pripomoček – peno za britje. Na peno dodajte jedilne barve in z valjanjem jajčk po peni ustvarite pisan izgled z videzom marmorja. Po ustvarjanju pirhe dobro posušite in odstranite odvečno peno. Če nameravate jajca kasneje pojesti, namesto pene raje uporabite stepeno smetano. Tovrstno barvanje je precej enostavno in hkrati zelo zabavno tudi za najmlajše ustvarjalce, ki jih z lahkoto vključite v ustvarjanje. 

SVILENI PIRHI

Ceneje.si

Velikonočna jajčka z vzorcem svile? Prosim! Postopek nikakor ni zapleten, kot se morda sliši – jajca le ovijete v krpice iz 100-odstotne svile in jih nato skuhate v loncu. Vzorec se tako preslika na jajček in ustvari čudovit izgled s pridihom elegance.

USTVARJANJE Z RIŽEM

Ceneje.si
Ceneje.si FOTO: Arhiv ponudnika

Za ta postopek imate doma prav zagotovo vse, kar potrebujete! V posodo stresete riž in nanj nakapate nekaj kapljic jedilne barve. Jajce položite na riž in dobro premešate pz. Stresete v manjši posodi. Barvita riževa zrna bodo na jajčkih pustila lepe odtise. 

VZOREC Z VRVICO ALI TRAKOM

Jajca močno obvežete z vrvico ali pa nanje poljubno nalepite »washi« trak. Jajca nato pomočite v barvo, dobro posušite in šele nato odstranite vrvice ali trakove, ki bodo na jajcu pustili lepe sledi.

Ceneje.si

Če želite, da je barvni prehod med jajčkom in delom, kjer je nameščena vrvica ali trak, bolj bled, pa jajčka najprej pobarvate in nato obvežete z vrvico. Z različnim načinom zavezovanja ali lepljenja lahko naredite povsem unikatne velikonočne pirhe.

UNIKATNI PIRHI

Ceneje.si

Imate malce več ustvarjalne žilice? Jajčka premažite z lepilom in nanje posujte bleščice v vseh možnih barvah. Lahko vzamete tudi flomaster in jih porišete z različnimi motivi ali pa jih posprejate z metalik sprejem. Čudovit rezultat dosežete tudi z gobico, ki jo namočite v barvo in z njo delate odtise. Če so vam všeč temna velikonočna jajčka, jih pobarvajte z barvo z videzom table in nato porišite z belo kredo.

Ustvarjate lahko na številne načine. Izberite si najljubšega, nato pa uživajte v »packanju«.

Ceneje ima jajca

Tudi na Ceneje.si se bomo letos z veseljem posladkali s čokoladnimi zajčki in barvali velikonočne pirhe. Za vas smo pripravili simpatično nagradno igro - Ceneje ima jajca. 

Kako sodelujete?

V vsej zmešnjavi predpriprave na velikonočne praznike, smo nekje na Ceneje.si izgubili velikonočno jajce in izjemno pomembno je, da ga najdemo, saj skriva darilni bon Desetak v vrednosti 40 €! Nazadnje smo ga videli v eni izmed kategorij izdelkov, a se nikakor ne moremo spomniti, v kateri.

Obiščite Ceneje.si in malo pobrskajte po strani. Če najdete naš jajček, kliknite nanj in sledite navodilom. Tako sodelujete v žrebu za enega izmed petih bonov Desetak v vrednosti 40 €.

Če ga najdete, nas prosim opozorite nanj z objavo story-ja. Ne pozabite nas označiti, da tega ne spregledamo. Le kdo od vas jih bo najhitreje našel? Držimo pesti za srečo pri žrebu in veselje ob velikonočnem ustvarjanju!


Naročnik oglasa je Ceneje.si.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou