Slovenija

Kako poslovati z Rusko federacijo?

Ljubljana, 22. 01. 1998 15.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes v Ljubljani pripravila posvet Kako poslovati z Rusko federacijo, na katerem so predstavniki GZS, ministrstva za ekonomske odnose in razvoj, Nove ljubljanske banke in ruskega veleposlaništva v Sloveniji skušali predstaviti možnosti za izboljšanje meddržavnih trgovinskih in gospodarskih odnosov med Rusko federacijo in Slovenijo. Interes slovenskih podjetij za vstop na ruske trge dokazuje množična udeležba, saj se je posveta udeležilo kar 121 podjetij.

Republika Slovenija in Ruska federacija sta diplomatske odnose vzpostavili v letu 1992, sporazum o medsebojnem trgovinskem in gospodarskem sodelovanju pa je bil podpisan leto kasneje. V letu 1996 je obseg trgovinske in blagovne menjave med državama znašal okoli 700 milijonov dolarjev, v prihodnosti pa ruska stran pričakuje rast menjave, tako da bi do leta 2000 dosegla vrednost milijarde dolarjev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.