Slovenija
Oglas

Kako postati kul babi?

Ljubljana, 21. 10. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ni mi povsem jasno ali se je začel svet hitreje vrteti ali sem postala resnično počasnejša. Mogoče pa eno z drugim. Predvsem pa mi je vsak dan bolj jasno, da moram za to, da ne ostanem zadaj poskrbeti sama.

Novi svet tehnologije mi je že skoraj zrastel preko glave, ampak se ne dam. S pomočjo vnukov in programa na Simbiozi, kjer se prijazni zaposleni potrudijo, da nam vsak mesec ponudijo kaj novega, bom uspela! In moji vnuki bodo videli, da sem tudi jaz lahko kul.

Vedno, ko slišim televizija, me misli popeljejo v prelepo obdobje, ko so bili otroci še majhni in smo sobotna jutra preživeli stisnjeni na našem malem kavču, gledali risanke in uživali v družbi drug drugega. Prepletne male nogice, tisoče vprašanj in nasmehi na obrazu. Čudoviti spomini.

Simbioza
Simbioza FOTO: Arhiv ponudnika

Prišel je čas, da si otroci v svoje domove postavijo nov kavč. Z vnuki bodo ustvarjali svoje spomine. Spomine, ki jih vsekakor beleži kakšna pametna naprava, si rečem. Poplava novodobnih naprav me spravi malce v nelagoden položaj. Ne morem slediti vsem novostim. Vsak dan nekaj novega, nekaj pametnega.

To nelagodje od neznanju in nov pametni telefon sta me spodbudila, da se naučim kaj novega. Tudi vnukom bom lažje sledila, sem si rekla. Postala bom ena takšna kul babi.

Malce težje mi je bilo, ampak sem se podala na lov za novim znanjem. Po pregledu ponudbe in priporočilu bivše sodelavke sem se prijavila na začetni tečaj Pametnega telefona na Simbiozi. Odlična energija, nam prilagojen način podajanja novih znanj in pester nabor delavnic. Vesela sem bila, da sem prišla v Simbiozo, kjer bom lahko osvojila veliko novih znanj, spoznala nove prijatelje in mogoče najdem tudi kakšno družbo za sprehod na Šmarno Goro. Čas učenja se res nikoli ne konča.

Simbioza
Simbioza FOTO: Arhiv ponudnika

Tako zdaj nisem več odvisna od sina, da me naroči k zdravniku. Sama lahko pogledam, kdaj je predstava v gledališču ali kdaj se moja FB skupina super babi dobi na sprehodu po Mostecu.

In tudi televizija ni več ista. Živ žav, poročila, trije programi ipd. Zdaj imamo spletno televizijo, sta rekla vnuka. Pa ni minil niti teden dni, ko sem prejela obvestilnik na moj e-naslov, kjer me je Simbioza povabila na njihov nov program na temo spletne televizije. Menda niti ne potrebujem televizije. Smešno. Pridem lahko kar s tabličnim računalnikom, ki so mi ga moji dragi kupili, ko sem končala mojo delovno dobo. Da ne bom zastala, so mi rekli.

Veselim se te delavnice, da se naučim kako rokovati s spletno televizijo. Saj ni lepšega, ko sta mi vnuka rekla, da komaj čakata, da se bomo v soboto zjutraj vsi skupaj tiščali na mojem novem kavču, vsak ob svoji najljubši oddaji in pili kakav. Nato pa bom odšli po kostanje na bližnji hrib za piknik, ki ga imamo popoldan, ko se vrneta sin in moja snaha. Res gre tale razvoj zelo hitro, ampak z veseljem sledim, saj to pomeni, da sledim moji družini, družbi ter ostajam aktivna, polna energije.

Postani kul babi ali dedi in se nauči kaj novega. Preveri delavnice na Simbiozini spletni strani www.simbioza.eu in se v ponedeljek, 24. okotbra vidimo na delavnici VOYO - spletne televizije.


Naročnik oglasa je Simbioza.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni