Slovenija
Oglas

Kako priljubljena vplivnica poskrbi za sijočo kožo?

Ljubljana, 13. 06. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Zdravje naše kože je izjemnega pomena za naš videz. Koža je naš največji organ, ki je najbolj izpostavljen zunanjim škodljivim dejavnikom. V Estetiki SKIN celostno pristopamo k zdravju kože in se zavedamo, da je preventiva ključna za zdravo in lepo kožo.

Ali ste vedeli:

- Večina poškodb na koži, ki jih pripišemo staranju, je pravzaprav povzročena s sončnimi UV- žarki.

- Koži škodijo tudi onesnažen zrak, kajenje, nezdrava prehrana ...

- Po 20. letu starosti v koži vsako leto nastaja približno en odstotek manj kolagena.

- UVA-žarki, ki povzročajo staranje kože, so močni tako na sončen kot oblačen dan.

S terapijo hydrafacial do sijoče kože v 30 minutah.
S terapijo hydrafacial do sijoče kože v 30 minutah. FOTO: Arhiv ponudnika

Številni zunanji dejavniki torej povzročijo, da naša koža z leti ni več tako mehka in sijoča. Postane bolj groba in suha, gubice in nepravilnosti na koži so bolj izrazite. Vse to se pozna na našem videzu, lahko tudi na dojemanju samega sebe. Bolje kot samo prekrivati nepravilnosti na koži je pomembno poskrbeti za svojo kožo prav vsak dan. To v Estetiki SKIN imenujemo holistični ali celostni pristop k zdravju kože, ki vodi do bolj zdrave kože in naravnega videza.

Lepota je občutek ...

Kako vsakodnevno poskrbimo za kožo?

O tem smo povprašali specialistko dermatologije Katjo Gorenšek Ul, dr.med., ki pravi: Za zdravje kože poskrbimo tako, da jo varujemo pred sončnimi žarki, pijemo dovolj vode, uživamo uravnoteženo prehrano z veliko sadja in zelenjave, se dovolj gibamo, opustimo pa kajenje, alkohol ter hrano z veliko sladkorja in maščob. Ob tem vsak dan ustrezno čistimo in izvajamo nego, ki je prilagojena našemu tipu kože.

Ob terapiji hydrafacial uporabimo intenzivne serume, s katerimi kožo nahranimo in nadomestimo antioksidante in peptide.
Ob terapiji hydrafacial uporabimo intenzivne serume, s katerimi kožo nahranimo in nadomestimo antioksidante in peptide. FOTO: Arhiv ponudnika

Vsak mesec ali na vsako četrtletje pa dodatno poskrbimo za sijaj kože z ustreznim medicinskim pilingom in hidracijo kože: 

HYDRAFACIAL, MEDICINSKI DIAMANTNI PILING v Estetiki SKIN LJUBLJANA in KOPER.

Kaj je terapija HYDRAFACIAL?

Hydrafacial oziroma medicinski diamantni piling, kot ga nekateri imenujejo pri nas, je zelo priljubljena terapija po vsem svetu. O tem veliko pove podatek, da se vsakih 15 sekund na svetu opravi terapija hydrafacial. 

 

Terapija hydrafacial poskrbi za sijaj vaše kože v treh korakih:

1. Čiščenje in piling kože obraza.

2. Odstranjevanje nečistoč in hidracija kože.

3. Vnos intenzivnih serumov, s katerimi kožo nahranimo in nadomestimo antioksidante in peptide.

Deluje s pomočjo vorteks tehnologije, ki z vakuumom odstrani nečistoče iz kože in por ter v kožo potisne aktivne učinkovine za boljše obnavljanje in sijaj kože. Te učinkovine tudi nahranijo kožo in jo varujejo pred zunanjimi vplivi. Terapija torej poskrbi za čiščenje kože, za odstranitev odmrlih celic zgornjega sloja kože in nečistoč iz por. Tako odkrije nov sloj zdrave kože z nežnim pilingom in sproščujočo nego. Poleg tega poskrbi za intenzivno hidracijo, po kateri je koža mehka in navlažena. 

LED terapija je del priljubljene terapije hydrafacial – medicinski diamantni piling.
LED terapija je del priljubljene terapije hydrafacial – medicinski diamantni piling. FOTO: Arhiv ponudnika

Del hydrafacial nege je tudi LED terapija, saj rdeča LED luč izboljša prekrvavitev kože in stimulira produkcijo kolagena. Uporablja se za izboljšanje teksture kože, medtem ko modro LED luč uporabimo pri koži z aknami.

Gre za medicinsko terapijo, ki jo v ambulanti SKIN izvaja usposobljeno zdravstveno osebje. Pred terapijo se pogovorite z dermatologom, ki oceni, ali ste primeren kandidat za terapijo. Za dober rezultat je pomembno, da zdravnik individualno izbere aktivne učinkovine in kisline, ki se uporabijo za terapijo.

 

Za koga je primerna terapija HYDRAFACIAL?

Ajda Sitar, priznana lepotna in modna vplivnica, je o razlogih, zakaj se je odločila za terapijo hydrafacial, povedala: Priznam, lepa in sijoča koža je bila zame v najstniških letih nekaj skoraj samoumevnega. Imela sem srečo, da nikoli nisem imela težav z nepravilnostmi, imela sem zelo nezahtevno kožo, ki ni potrebovala posebne nege. Z leti se je to spremenilo, in ravno zato so lepotni tretmaji, ki so 'bližnjica' do sijočega videza, nekaj, kar si z veseljem privoščim.

HYDRAFACIAL je primeren za različne tipe kože:

- za drobne gubice in gube, 

- za izboljšanje elastičnosti in teksture kože, 

- za kožo s pigmentnimi madeži, 

- za mastno kožo s povečanimi porami.

Terapija je primerna za najstnike z blagimi aknami, odrasle osebe z mozoljčki, gubicami ali hiperpigmentacijami, pa tudi za starejše paciente, ki imajo zaradi UV-žarkov poškodovano kožo.

Terapije ne izvajamo pri ljudeh z aktivnimi okužbami kože obraza, z izpuščaji na obrazu, sončnimi opeklinami in pri nosečnicah.

Samozavestno v nov dan s terapijo HYDRAFACIAL ...

Estetika SKIN je sodobna estetska klinika, smo zagovorniki individualne lepote, zato si želimo naravnih rezultatov, ki ustrezajo vsakomur osebno. Ne želimo si enakih obrazov. Cilj so sijoča koža, mladosten videz in dobro počutje.
Estetika SKIN je sodobna estetska klinika, smo zagovorniki individualne lepote, zato si želimo naravnih rezultatov, ki ustrezajo vsakomur osebno. Ne želimo si enakih obrazov. Cilj so sijoča koža, mladosten videz in dobro počutje. FOTO: Arhiv ponudnika

Prednosti terapije

Čeprav izvajamo piling in intenzivno nego kože obraza, terapija ni neprijetna. Še več, gre za sproščujočo terapijo, po kateri se počutimo odlično. Nečistoče se iz kože namreč odstranijo z vakuumom, ne pa s stiskanjem, drgnjenjem ali pritiskanjem. Vse nečistoče, ki smo jih odstranili, lahko vidimo po končani terapiji.

Terapijo lahko kombiniramo z drugimi estetskimi posegi, kot so dermalna polnila s hialuronsko kislino, glajenje gubic ali laserske terapije v Estetiki SKIN.

Kako začeti?

Zagotovite si svoj termin v Estetiki SKIN Ljubljana ali Koper. Ob terminu se v ambulanti SKIN pogovorite z zdravnikom dermatologom, ki oceni, ali ste primeren kandidat za terapijo, in vam pojasni, kaj od nje lahko pričakujete. Ob tem vam pripravi individualni načrt terapij in aktivnih sestavin, ki jih bodo uporabil ob terapiji. 

V Estetski kliniki SKIN deluje tim strokovnjakov z večletnimi izkušnjami doma in v tujini na področju estetskih storitev in pomlajevanja. Zavedajo se, da ima vsak posameznik svoje želje, zato vsakomur prisluhnejo in se potrudijo najti najustreznejšo rešitev zanj. Ajda Sitar o svoji izkušnji v Estetiki SKIN pravi: Dermatologinja Katja Gorenšek me je prepričala že po najinem prvem pogovoru, priznam, pa da sta dodatno zaupanje prinesla tudi njen dober ugled in splošen ugled klinike Skin. Gradijo dober odnos in zaupanje, odlikujejo pa jih odkritost, prijaznost in strokovnost, kar potrjujejo tudi njihove zadovoljne in dolgoletne stranke.

Zaupajte vase in v svojo kožo ... 

 

Naročnik oglasa je Skin dermatologija, d. o. o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3