Slovenija
Oglas

Kako se izogniti uničenju las v vročih poletnih mesecih?

Ljubljana, 13. 05. 2024 12.35 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ste se kdaj vprašali, kaj je potrebno za ohranjanje zdravih in močnih las? Naši lasje niso samo estetski dodatek, temveč tudi naravna zaščita pred vplivi okolja.

Da bi zagotovili, da ostanejo naši lasje zdravi in privlačni, je potrebna ustrezna nega in hranila za njihovo rast in strukturo. Biotin, metionin in cink so osnovna hranila, ki ne samo podpirajo zdravje las, ampak tudi kože in nohtov. Pomanjkanje teh hranil lahko vodi v izgubo vitalnosti las, kar je še posebej opazno v poletnih mesecih, ko so lasje izpostavljeni škodljivim vplivom sonca in morske vode.

Biotin Strong

Kako sonce, morska voda in klorirana voda vplivajo na naše lase?

Poletje je čas za sprostitev in uživanje na soncu, vendar lahko intenzivna izpostavljenost soncu ter stiku z morsko in klorirano vodo močno vpliva na zdravje naših las. UV-žarki lahko poškodujejo strukturo las, kar vodi v izsušenost, krhkost in izpadanje. Slana voda odstranjuje naravna olja iz lasišča, kar lahko povzroči suhost, lomljive lase in izgubo naravnega sijaja. Klorirana voda v bazenih pa lahko prav tako negativno vpliva na lase, saj jih lahko izsuši in poškoduje.

Ali ste vedeli, da ko lasje enkrat zrastejo, niso več živi? 

Zato je ključno, da za zdrave in močne lase poskrbimo že med njihovim nastajanjem v lasnih foliklih. Glavna sestavina las je keratin, beljakovina, ki vsebuje žveplo in zagotavlja trdnost ter čvrstost lasem (in nohtom). Za tvorbo keratina sta ključna biotin, ki spodbuja celice k proizvodnji keratina, in aminokislina metionin, ki je bogata z žveplom in prispeva k trdnosti keratina.

Biotin Strong

Kako izboljšati stanje las?

Začnimo z ustrezno prehrano: Za zagotavljanje zdravih las je ključno, da v svojo prehrano vključite biotin in metionin. Ti hranili prispevata k splošnemu zdravju lasišča in rasti las. Bodisi s hrano bogato z njimi bodisi s prehranskimi dopolnili, poskrbite, da bodo vaši lasje deležni potrebnih hranil za optimalno stanje.

Nadaljujemo z nego las: Uporabljajte blage šampone in balzame, ki nežno čistijo in vlažijo lase. Izogibajte se prekomernemu izpostavljanju toploti in agresivnim postopkom oblikovanja las, ki lahko poškodujejo njihovo strukturo.

Ne pozabimo na zaščito pred soncem: Uporabljajte izdelke za zaščito las pred UV-žarki, še posebej, če se boste dolgo izpostavljali soncu. Nosite klobuk ali pokrivalo za dodatno zaščito pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov.

In nazadnje, preprečevanje izsušitve: Pred kopanjem v morski vodi sperite lase s čisto vodo, da odstranite sol, ki lahko izsuši lase. Po kopanju nanesite vlažilni balzam, ki bo obnovil vlago v laseh in jih zaščitil pred izsušitvijo.

Biotin Strong

Z ustrezno nego in zaščito lahko poskrbimo za zdrave in močne lase, tudi v poletnih mesecih. Ne pozabite, da je redna nega ključnega pomena za ohranjanje zdravja las, zato si vzemite čas za svoje lase in uživajte v lepih poletnih trenutkih brez skrbi. Poleg tega je priporočljivo uživati prehranska dopolnila, bogata z biotinom, metioninom in cinkom, kot je Biotin Strong, produkt finske kakovosti, katerega pozitivne učinke so potrdile tudi slovenske uporabnice.

 

Naročnik oglasne vsebine je Vitabalans d.o.o.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9