Slovenija
Oglas

Kako v 2 tednih do naravno gostih obrvi ter daljših trepalnic?

Ljubljana, 23. 02. 2020 00.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pravijo, da so obrvi okvir obraza in ključnega pomena tako pri njegovi zaščiti kot tudi estetiki. Vaše oči ščitijo pred umazanijo, ki bi lahko zašla v njih, hkrati pa so tudi izraz vaših čustev, zato je pomembno, da so negovane in pravilne oblike glede na vaš obraz. Ni vse le v puljenju, voskanju, vrisovanju obrvi … Za lepe in naravne obrvi lahko z nekaj triki in pripomočki poskrbite kar sami – a seveda s kančkom potrpežljivosti. Kaj pa trepalnice? Ustvarjanje popolnega videza trepalnic je mnogo več kot iskanje prave maskare. Ustrezna nega trepalnic naredi pravo razliko med redkimi trepalnicami in gostim, polnim lokom.

Lux-Factor Eyelash
Lux-Factor Eyelash FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Olivno olje

Lux-Factor Eyelash
Lux-Factor Eyelash FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Brez olivnega olja nam živeti ni, bi lahko rekli. Dragoceno in cenjeno je tako v kuhinji, kot v kozmetiki. Olivno olje je polno vitamina E, zato zelo dobro deluje na rast dlačic, hkrati pa hrani kožo. Nekaj kapljic segrejte in ga s prsti nanesite na obrvi. Masirajte obrvi in pustite, da se olje vpije in prične delovati. Če vas »oljast« občutek ne moti, pustite olje delovati kar čez noč in ga zjutraj sperite. Če pa vas ta občutek na koži moti, ga sperite po nekaj minutah in nato na obrvi nanesite serum za rast trepalnic Lux-Factor – da, deluje in pomaga tudi obrvem!

Čebula

Nekoliko bolj smrdeča metoda, a zelo učinkovita, če jo izvajate pravilno – enkrat tedensko, šest tednov za prave rezultate. Čebula vsebuje veliko žvepla, ki okrepi korenine dlačic. Najprej jo očistite in jo zmešajte v gosto zmes. Nato namažite obrvi in pustite učinkovati približno pet minut, pri tem pa pazite, da ne pride v stik z očmi. Na koncu obrvi in obraz očistite, da sperete vse ostanke.

Serum za rast trepalnic

Tako je, prav ste prebrali, serum za rast trepalnic Lux-Factor, kot rečeno, pomaga tudi vašim obrvem, saj dokazano deluje stimulativno v samem foliklu – korenini dlačice. Najbolj priporočljivo je, da ga na obrvi nanesete zvečer, ko si očistite obraz in ga pustite delovati čez noč.

Naj odstranjevanje ličil postane vaša rutina

Lux-Factor Eyelash
Lux-Factor Eyelash FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Preden se uležete v posteljo, bodite prepričani, da sta odstranili vsa ličila. Vsem se je kdaj zgodilo, da smo si na hitro umile obraz in se zjutraj zbudile s temnimi kolobarji okrog oči, ki so jih pustila ličila in slabo odstranjena maskara. Zato je pomembno, da ste pri odstranjevanju ličil dosledni in da pazljivo izberete primeren odstranjevalec očesnih ličil. Izberite nekaj lahkega in brez alkohola, da se izognete izsuševanju trepalnic in nežne kože okrog oči. Dobro je tudi, da uporabljate mehke bombažne blazinice, s katerimi ličila odstranjujte v nežnih gibih.

Bodite prijazni do svojih trepalnic

Skrbno negujte svoje trepalnice. Navsezadnje so eden izmed vaših najlepših adutov. Vselej se izogibajte mencanju oči, da preprečite puljenje in lomljenje trepalnic. Če vas oči srbijo, jih rajši nežno potapkajte s prsti.

Nahranite jih!

Vsi smo seznanjeni s hranjenjem naše kože, vendar zgolj redke ženske hranijo tudi svoje trepalnice. Bogata nega vaših trepalnic lahko prepreči lomljenje in izpadanje trepalnic. Mandljevo ali kokosovo olje deluje kot balzam za trepalnice, še posebej, če se borite s suhimi in krhkimi trepalnicami. Globinska nega trepalnic z naravnimi olji bo izboljšala teksturo vaših trepalnic, zaradi česar bodo izgledale bolj sijoče in negovane. Naravna olja sama po sebi ne morejo podaljšati ali zgostiti trepalnic, ker ne vsebujejo ustreznih učinkovin.

Previdno s pripomočki za ličenje

Lux-Factor Eyelash
Lux-Factor Eyelash FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Prepogosta uporaba vihalcev trepalnic lahko vodi v lomljenje in izpadanje trepalnic. Tega ne želite, zato rajši izberite maskaro z učinkom privihanja. Posebni delci v maskari se bodo po nanosu nekoliko skrčili in ustvarili čudovit lok brez uporabe kodralnikov za trepalnice.

Lux-Factor Eyelash
Lux-Factor Eyelash FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Izogibajte se umetnim trepalnicam

Umetne trepalnice lahko poudarijo vaše oči in ustvarijo dramatičen pogled, vendar redna uporaba povzroča več škode kot koristi. Lepilo za nanos trepalnic lahko povzroča iritacije in pri odstranjevanju izpuli tudi vaše naravne trepalnice.

Serum za rast trepalnic

Mogoče vaše trepalnice niso krhke in lomljive. Mogoče enostavno niso dovolj goste in košate, kot bi želeli. Naravni serum za rast trepalnic vam pomaga podaljšati in zgostiti redke, skoraj nevidne trepalnice. Enkrat ko trepalnice obnovite, uporabite zgornje načine za ohranjanje sijočega videza dolgih in gostih trepalnic.

 

Naročnik oglasa je Lux Factor Cosmetics Ltd.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1