Slovenija

Kakšno šolo imamo in kakšno si učenci – in njihovi starši – zaslužijo?

Ljubljana, 27. 02. 2019 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Urška Šestan
Komentarji
11

O šoli so razpravljali v državnem zboru, manjkal je le minister za šolstvo – ker je na šolskih počitnicah. Strokovnjaki, predstavniki staršev in učencev, so se strinjali, da šolstvo potrebuje spremembe. A nikakor niso naklonjeni tako korenitim posegom, denimo ukinitvi ocen in mature, kot to predlaga peticija staršev oziroma enega od njih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SDS_je_poden
28. 02. 2019 10.38
+1
Dragi moji, komentarji tipa jest sem naredil OŠ z levo roko ne pijejo vode. Razlika med staro osemletko in današnjo devetletko je ENORMNA, tako po zahtevnosti, kot po obsegu snovi, tako da ne pametujte tja v tri dni. Kdaj ste se začeli učit angleščino v osemletki? V petem razredu. Kdaj se v devetletki učijo angleščino? Od tretjega razreda dalje. Primerjate neprimerljivo.
jesen?ica
28. 02. 2019 09.22
+6
Očitno nimate pojma kaj se dogaja sedaj v šoli. Naj vas rezsvetlim. Ogromno je balasta, piflanja zaradi piflanja, otroci nimajo nič od tega. Učiteljice hitijo iz snovi v snov in stare ne utrjujejo. Lovijo ocene ko obsedene, samo da zadostijo učnemu programu. Otroci se utapljajo v množici informacij, ki so si jo zamislili stari fosili, da naj bi pomladek to znal. Učni program je treba korenito spremenit in učit otroke za prihodnost. Komentatorji - že dolgo vas ni bilo v šoli, kaj , pa tudi ne veste kaj delajo vaši otroci.
SDS_je_poden
28. 02. 2019 10.40
+3
Res je, učni načrti so preobsežni, nobenega utrjevanja ni, kar pomeni, da se otroci napiflajo za test, tega pišejo 3, 4 ali 5 in čez en teden že več kot polovico snovi iz testa ne znajo več. Tako učenje je brezvezno. Poleg tega je treba ukinit ocenjevanje z ocenami od 1 do 5 pri predmetih glasba, likovna umetnost in telovadba.
Robespierre
28. 02. 2019 07.38
+3
Komentarji, kot so 'jaz sem cist v redu naredil solo, danes je pa povsod premisivna vzgoja' mi res zmagajo. Takoj za temi komentarji mi zmagajo pa tisti o tem, kako so jih tastari vsak dan garbali, pa so cisto v redu odrasli, potem tisti komentarji, kako naj policija pusti male ribe na miru in se raje loti velikih, itd. Nekaterim je status quo tako super, ker se lahko pocutijo moralno vzvisene in ker lahko v miru jamrajo in se znasajo nad mlajsimi. Na njihovo zalost se druzba skozi vsako generacijo spreminja. Glede na spremembe v zadnjih par desetletjih je nujno, da se tudi nasa druzba spremeni, ali pa bo propadla zaradi osebkov, ki bi radi nazaj telesno kazen v solah, ker so jo sami imeli in so cisto v redu odrasli. Sori, spremembe so nujne, pa ce nekateri se tako jamrate.
boyman
27. 02. 2019 22.36
+10
O moj bog.... Osnovno sem naredil iz rokava.... Gimnazijo sem naredil da sem hodil vsak drug dan pijan na pouk ob 9.....pa vseeno so bila to moja najboljša leta življenja.... Starši dej ne delajte deb..ilov iz otrok če niste zreli za njih.pustite jim svojo pot ker večina otrok vas prekaša od 10 leta naprej tako na čustvenem kot mentalnem področju. Sploh pojma nimate kaj pomeni biti starš. Ni samo vse v zaščiti in Poveličevanju. Veliko stvari se skriva zadaj pa očitno pojma nimate. Zalostno. Otroc niso obremenjeni... Obremenjujete jih vi.
ina5785
27. 02. 2019 22.46
+11
boyman - Sveta resnica kar si povedal!!!! Še vedno oz.vedno bolj, starši tako ščitijo otroka, da je že otrokom ODVEČ!!! Nočejo se pa ovesti, kako slabo delajo svojim otrokom ko jih ovijajo v vato, NOČEJO jim pustiti, da se sami razvijajo. . . . . . . . kar ministrirajo pri otrocih!
boyman
27. 02. 2019 22.55
+3
MA ja to je tko ko imajo otroci otroke. Moj otrok bo vedno moj best friend. In to je pomojem ključ do neke normalne poti v tem bolanem svetu.
Sputnik
27. 02. 2019 21.39
+27
ni problem šola. problem so starši. moji so tudi delali dramo. pač ni mi šlo nić v zvezi z matematiko. so mi pa šli jeziki in družboslovni predmeti. poleg vsega sem imel dosti športnega talenta in bi lahko uspel v športu če ne bi stari tako trdno vztrajali da samo knjiga je pot do uspeha. in danes pač delam za minimalca hvala knjigi šolam in staršem. če bi šel v šport bi danes živel boljše bi pa zato bil malo bolj butast. ampak butasti pridejo lepše skozi življenje kar je meni pač bilo odvzeto zaradi trmastega pogleda staršev
ina5785
27. 02. 2019 22.28
-2
Sputnik - Ojoj, tako težko mi je, ko slišim takšno zgodbo, pa tudi tako iskreno!!!! Še vedno pa imaš možnosti nadoknadit nekje drugje, kjer pač matematika NI tako zastopana. . . . . . . Res me pa čudi v naših šolah, ker je tako VELEPOMEMBNO da se brez matematike NE da. Močno jo podpiram, vendar NE pri vseh učencih in za vsako ceno. Marsikdo ravno zaradi matem.ni mogel nadaljevati šolanja. Vemo pa da je dosti faxov kjer mat. sploh več NI !!! - Bogu hvala
Pozitiven
27. 02. 2019 22.32
-1
Eni otroci prvilingiracen hodijo v šolo do fakultete in imajo fine službe, drugi smrtniki se učijo vsa leta do diplome, na koncu pa ne dobijo službe in gredo v tujino.
Kuku456
27. 02. 2019 21.03
+33
Ma celo znanost delate nasi sosedi je prfoks reku cist simpl: "eni otroci so za knjige eni pa za kramp in lopato".