Slovenija

Kakšno vreme nam prinašajo velikonočni prazniki?

Ljubljana, 16. 04. 2019 07.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Rok Nosan
Komentarji
7

Po daljšem obdobju oblačnega in mokrega vremena nas bo v prihodnjih dneh razveseljevalo sonce. V sredo bo na mrazu izpostavljenih legah še mogoča slana, v drugi polovici tedna pa bo ta manj verjetna. Vse višje bodo tudi popoldanske temperature, ki bodo za velikonočne praznike marsikje presegale 20 stopinj Celzija.

V večjem delu države smo se zbudili v najhladnejše jutro v zadnjih tednih. Na Notranjskem, Kočevskem in Koroškem se je živo srebro spustilo do 3 stopinje Celzija pod ničlo. Okoli ničle ali kakšno stopinjo pod njo so izmerili tudi v večjem delu vzhodne Slovenije, medtem ko so termometri na Primorskem pokazali od 3 do 6 stopinj Celzija. Današnje jutranje temperature so torej skromne, vseeno pa se živo srebro ni spustilo tako nizko, da bi to pustilo večje posledice na rastlinah in sadnem drevju. V prihodnjih dneh jutra ne bodo več tako hladna, vse toplejši pa bodo tudi dnevi, kar je za marsikoga dobra novica pred bližajočimi se velikonočnimi prazniki.

Vreme nas bo v prihodnjih dneh razveseljevalo s soncem in visokimi temperaturami.
Vreme nas bo v prihodnjih dneh razveseljevalo s soncem in visokimi temperaturami. FOTO: Dreamstime

Proti Sloveniji se bosta danes pomikala dva vremenska sistema z dežjem, en se nam bo bližal od zahoda, drugi od vzhoda, a bosta do nas že povsem oslabela, tako da bo k nam v prihodnjih dneh seglo le nekaj oblakov. Pred padavinami nas bo v tem tednu obvaroval mogočen anticiklon, ki bo sicer imel svoje središče nad skrajnim severom celine, a bo s svojim obrobjem segal tudi nad naše kraje.

Danes bo tako prevladovalo sončno vreme, le nad zahodno in osrednjo Slovenijo bo popoldne prineslo nekaj oblakov, ki pa modrine neba ne bodo povsem zastrli. Po hladnem jutru se bo čez dan močno ogrelo. Najtopleje bo na Goriškem, kjer bo do 20 stopinj Celzija. Zaradi maestrala bodo tri stopinje Celzija manj ob morju. Okoli 17 stopinj Celzija bo tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji. Na Gorenjskem jih bo 15.

Obeti za Slovenijo
Obeti za Slovenijo FOTO: POP TV

Sončno vreme z velikimi temperaturnimi razlikami med jutrom in dnevom nas bo spremljalo vse do konca tedna. V sredo bo na mrazu izpostavljenih legah še mogoča slana, v drugi polovici tedna pa bo ta manj verjetna. V četrtek bo k nam od severovzhoda sicer dotekal nekoliko bolj vlažen zrak, zato bo na nebu prehodno več oblakov, predvsem v vzhodni in osrednji Sloveniji lahko nastane kakšna ploha, od petka do nedelje pa bo spet več sonca. Ob popoldnevih bo prijetno toplo z najvišjimi temperaturami tudi nad 20 stopinj Celzija.

Vreme se bo po današnjih napovedih začelo spreminjati na velikonočni ponedeljek, ko se nam bo od zahoda bližala fronta z dežjem.

Več o vremenu v prihodnjih dneh.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
16. 04. 2019 13.22
-2
Podnevi bo svetlo,zvečer se bo pa stemnilo
janezpodre
16. 04. 2019 12.28
+3
V nedeljo bodo po vsej Sloveniji padala pofarbana jajca, v Prekmurju je možna tudi kakšna šunka, na Gorenjskem, ob zahodnem vetru, pa le kosti od šunke.
KrofKrof
16. 04. 2019 11.05
+16
Se mi vsaj bankovec za 50 evrov ne bo zmočil, da ga bom lahko dal Ihancu.
TistoPravo
16. 04. 2019 10.54
Čaka na odlično toplo vroče nevihtno viharno poletje...takoj po prvomakskih ;)
jspatipaon
16. 04. 2019 08.07
+14
s kolesom celo leto v sluzbo ni panike, zdj je milina
Nimasmisla
16. 04. 2019 07.48
+11
spidman
16. 04. 2019 07.39
-4