Slovenija

Kampanja STO, ki vabi k dopustovanju doma: 'Zdaj je čas zate, moja Slovenija'

Ljubljana, 14. 05. 2020 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska turistična organizacija je skupaj s partnerji slovenskega turizma zagnala motivacijsko kampanjo za domači trg, imenovano Zdaj je čas. Moja Slovenija. Slovenski turizem je namreč zaradi pandemije covida-19 utrpel veliko škodo, želja po oddihu še vedno ostaja, zato želijo s kampanjo privabiti ljudi k temu, da spoznajo lastno državo.

STO želi s kampanjo motivirati Slovence, da raziščejo domovino.
STO želi s kampanjo motivirati Slovence, da raziščejo domovino. FOTO: STO

Za ponedeljek napovedane odprave omejitev na področju gostinstva in turizma pomembno prispevajo k ponovnemu zagonu panoge v državi. "Sedaj, ko nastanitve in drugi ponudniki odpirajo vrata, želimo Slovence kot prve goste povabiti na počitnice v Slovenijo, na odkrivanje in spoznavanje svoje dežele," je odločitev o kampanji pojasnila direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak.

"Slovenija je presunljivo lepa in zelena, gostoljubna, varna destinacija z raznovrstnimi možnostmi za aktivni oddih na prostem. Idealna je za individualna doživetja, daleč stran od množic," je ponudbo domačega turizma opisala direktorica Slovenske turistične organizacije (STO). Sedanja situacija po njeni oceni predstavlja priložnost za še boljše spoznavanje svoje države, njene zgodovine, kulture in številnih zgodb destinacij po vsej Sloveniji.

"Veseli me, da so kampanjo za svojo vzeli vsi ključne deležniki slovenskega turizma mediji, ambasadorji, vplivni posamezniki in vse pomembne institucije na področju turizma," je dodala Pakova. STO tako počitnice doma spodbuja prek komunikacijskih orodij na družbenih omrežjih Feel Slovenia in na posebni pristajalni strani spletnega portala slovenia.info. Turistično gospodarstvo je prispevalo turistične pakete ter številne nagrade, prek svojih promocijskih kanalov pa kampanjo izvajajo tudi turistična podjetja in destinacije.

K oddihu in raziskovanju Slovenije prebivalce vabi tudi promocijski video, ki ga je STO pripravila v sodelovanju s fotografom Cirilom Jazbecem. Z njim spodbuja k obisku Slovenije kot dežele neokrnjene narave in edinstvenih doživetij, dežele, katere lepote lahko ponovno odkrivamo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Video je tudi poziv k optimizmu, skrbi za lokalno in domače ter medsebojni solidarnosti. Izpostavlja zaposlene v slovenskem turizmu, ki s pristno prijaznostjo in srcem gostom še naprej želijo nuditi varen in prijeten oddih," je poudarila Pakova.

Dodala je še, da smo v Sloveniji že vrsto let razvijali trajnostni turizem, zato si je ta pridobil ugled kot zelen, odgovoren in varen. "To je dobra popotnica na poti v okrevanje," je prepričana.

Slovenski turizem je namreč zaradi pandemije covida-19 utrpel veliko škodo, optimizem pa po oceni direktorice STO vlivajo rahljanje ukrepov in želja Slovencev po oddihu. "Zagotavljanje prijetne in hkrati varne izkušnje je osnovna naloga slovenskega turizma. Srčni ljudje pa bodo poskrbeli za edinstvena doživetja," je še prepričana.

Slovenski ponudniki turističnih nastanitev so morali sredi marca zaradi grožnje širjenja novega koronavirusa zapreti vrata, z 18. majem pa je država ukrep zaprtja za manjše nastanitvene obrate vendarle sprostila. Še naprej ostajajo precej tesno zaprte meje in ustavljen zračni potniški promet, zato bodo letos za slovenski turizem še posebej ključni domači gosti. Ti so lani doma ustvarili okoli četrtino vseh turističnih prenočitev.

"Letos absolutno stavimo na domače goste, ki so že tradicionalno in emotivno vezani na Bohinj, zato so za nas pomembni stkali smo že nešteto trdnih vezi. Nagovarjali jih bomo z destinacijskim sloganom Samo en korak stran in nanj vezali doživetja, pričakovanja, dogajanje in ponudbo," je v sporočilu za javnost poudaril direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

"Turizem bo deležen velikega padca, s tem bo povezan tudi obisk v naših gostilnah in restavracijah. Tudi sicer je bil domač gost prioriteta, v prihodnjem obdobju pa bo še toliko bolj pomembno, da bomo ponudbo v naših lokalih dodatno prilagodili domačemu trgu," je situacijo opisal predsednik Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Blaž Cvar.

"Ponosni smo na to, da so slovenski gostje naši najbolj zvesti obiskovalci in uporabniki bogatih programov za zdravje, sproščanje in v tem trenutku še posebej pomembnih programov za krepitev zdravja," je dejal direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer in izpostavil nadgrajevanje že tako visokih standardov zdravja, higiene in dobrega počutja. "Pustite se presenetiti, podajte se na izlet ali na počitnice in se prepričajte o lepotah in dobrotah ter gostoljubju domačih ponudnikov," pa je pozval predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka.

"Slovenijo v zadnjem času predvsem tuji svetovni mediji prepoznavajo kot zelo atraktivno destinacijo, kar so spoznali tudi številni tuji turisti. Menim pa, da je sedaj odlična priložnost za nas, domače goste, da svojo domovino še bolje spoznamo," pa je menil direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo. "V Sloveniji imamo veliko lepih in neodkritih krajev, številne skrite kotičke, lepo naravo, veliko možnosti preživljanja časa v naravi, odlično lokalno kulinariko in ne nazadnje gostoljubne ljudi. Poudarjanje tovrstnih vsebin bo domačim gostom namenjeno tudi v bodoče," je še dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (156)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IanNow
14. 05. 2020 21.45
+5
Slovenija je za dnevni izletek.pa obvezni stran od županov ki so nam. Uvedli občine.. Da jih ni sram.. Tako da.. Naj kar turizem propade.. Mi gremo hribe.. Pa Prekmurje.. Tam. Kjer je še normala..pa normalne cene.. Blejski grad 13 eur.. He he he he.
VAREN
14. 05. 2020 21.15
+13
Slovenci letos varčujte. Ne hodite v kraje, kjer so vas prej odganjali. Drugo leto pa veselo v vroče kraje južneje od Hrvaške, kjer vas bodo nosili po rokah. Ja tja, kjer vedo kaj je gost.
Koral
14. 05. 2020 20.56
+0
Zanimivi komentarji,kot da bo res taka kriza.Sicer pa Lidl naj nabavi svoje dobre kremšnite pa se bomo po naših gozdovih sladkali,ni slaba ideja.
VAREN
14. 05. 2020 21.07
-4
Žac
14. 05. 2020 21.28
+8
V kateri pa ti Slovenski trgovini kupuješ?
Bofur
14. 05. 2020 20.42
+9
Edino, kar res upam, je, da se bo s to krizo uredil nepremičninski trg v Sloveniji. Neverjetno pa je, da nihče ne bo spustil cene. To pa ne. Gorivo poceni, ampak kapučini, kavice, apartmaji pa gor ... Torej rajši imajo prazne lokale in prazne apartmaje, kot da bi cene znižali. Se pa bojim, da letos s turizmom ne bo nič.
VAREN
14. 05. 2020 21.10
+8
Ti kar upaj o nepremičninah. Ne vem kako moraš sploh razmišljat tako. Pa ti misliš, da mora kdo nujno prodat. Se fajn motiš. Turizem pa naj vzame hudič za vedno. Itak nimajo kaj pokazat. Vse staro in zanikrno. Gostinci neprijazni do konca. Edina svetla točka pri nas so Prekmurci.
Špartanec
14. 05. 2020 20.36
+4
Slovenski turizem sloni na termah, glamping variantah, obali ter biserih kot je Bled, Bohinj. Skriti biseri Jezersko, Preddvor, Bovec, Vršič, Velika Planina, Prekmurje... Slovenija zelena destinacija za razliko od kamnite hrvaške.
Savudrijska
14. 05. 2020 20.45
+6
Si pozabil napisat na kako so VSAKO sezono plaze ZAPRTE zaradi FEKALIJ (beri dre.a)! :) A imas res tako manvreden kompleks da v vsako stvar vlacis HrvaskO? Fousija je grda stvar,ocitno. ehehehhe
Savudrijska
14. 05. 2020 20.58
+1
:)) Hr ima preko 1.000 km obale! Slo pa samo 40!!!!! P.s. a si se kdaj vprasal zakaj pride v Slo tako malo tujih turistov (alni niti 4 mio)?
VAREN
14. 05. 2020 21.28
+3
Zlovenec k nam in hrvatom prihajajo revčki. Tisti ki hočejo več gredo dost južneje.
Savudrijska
14. 05. 2020 21.44
+1
Varen...to imas popolnoma prav. Se tisti ki pridejo v Slo so najnizji sloj in se tukaj ustavijo samo za 1 dan,ker potem gredo naprej v kaksen hr kamp,itd.
PEACE
14. 05. 2020 20.36
+3
Razmetavanje denarja nesposobnežev na ministrsvu za turizem
Bofur
14. 05. 2020 20.32
+10
ahahahahaha, Moja Slovenija, seveda. Nekega interesa ravno nimam dopustovati na Bledu ali v Piranu. Ponudba, ki je pod vsako kritiko. Mogoče v hribe za kakšen dan.
Špartanec
14. 05. 2020 20.38
-6
Bolje ja da greš na Pag. Tam je kaj za videti, vsaj 14 dni uzemaj dopusta, pa 2 iljade evra s sabo.
Žac
14. 05. 2020 21.19
+2
Kaj tebe briga kam bo on šol. Ne bo šol za tvoj denar. Zaradi mene lahko gre na Mars,za razliku od tebe. Kdo ti je kriv če ti nimaš da bi šol do prve pekare po burek.
Skankhunt42
14. 05. 2020 20.18
+11
šov bom tm k mi paše.. sigurno pa ne na bled na kosovarsko kremšnito
Blallka
14. 05. 2020 20.09
+6
Jest sm šla enkrat v kavarno, na Bled, naročila sem samo kavo z mlekom (res nisem vedela da kava stane okoli 4 evrov, ne vem točno koliko) in pol dam ven knjižico o brezposelnosti... pa pogledam in gledam in pol, ko mi je natakar prinesel račun, ko je videl tisto knjižico, mi je "pozabil" en evro več računati.... Seveda od takrat tja ne hodim več...
periot22
14. 05. 2020 20.51
-2
Blallka
14. 05. 2020 20.06
+2
Ne vem kako bo zgledal ta turizem, a boste hodili medvede preganjat po gozdovih ali kako?
Savudrijska
14. 05. 2020 20.00
+8
Ne dam niti centa Slo pozresnezem! Sem raje doma!
istrajenaša123
14. 05. 2020 19.47
+21
Na Bledu itak nemarajo domačih turistov, upam na nihče nebo šel dol pa naj se znajdejo
94001
14. 05. 2020 19.58
+2
Na Bled bojo letas na krači občinsk proračun porovnal.
94001
14. 05. 2020 19.43
+23
Ko je že slika z Velike planine naj omenim samo to, da dokler bodo koče v najem za 150E/noč naj kar pozabijo na Slovenske turiste. Čist preterane cene. Pol se pa pritožujemo nad Hrvati.
periot22
14. 05. 2020 20.52
-2
izgubljen krt
14. 05. 2020 19.35
+17
Saj bi še nekako šlo, ko pa je pohlep tako močen, a ne ??? Kdaj je dovolj ?;-))))
mccm
14. 05. 2020 19.22
+30
no... situacija v slovenskem turizmu je naravnost smešna... končno imajo priložnost najemodajalci, da se pokažejo še slovencem in kaj naredijo? dvignejo cene. Z mojo dopustujeva že zadnjih 6 let v sloveniji... narava je enostavno krasna in kdor misli, da je videl vse, se močno moti, ker slovenija ponuja ogromno skritih biserov. Nisva skopuha na dopustu in si kar privoščiva od kulinarike do aktivnosti, ampak za apartma oz. še rajši manjšo hiško na samem ne dava več kot 80eur na noč. Se pravi poznava situacijo. Letos sem predvideval, glede na to da sva bila vsako leto do sedaj v manjšini (večina turistov je bilo tujcev) da bojo cene kvečjemu spustili, da si lahko tudi povprečna slovenska družina privošči oddih v sloveniji... ampak žal hladen tuš... dvig cen prenočitev in ker je letos denarja malce manj kot ga je bilo, žal tudi midva razmišljava o dopustu na hrvaškem... glede cen rabiš pogledati airbnb in ti je situacija kristalno jasna... za ceno slovenskega apartmaja si lahko nabavim poleg apartmaja še staro gumico in tomos 4,5km, ker sem ravno ljubitelj aktivnega dopusta...
mehanic
14. 05. 2020 19.29
+24
Točno tako, zelo lepi kraji po Sloveniji veliko stvari za videt, sam ko pa pogledaš cene te pa mine, pri nas 2* apartma za 7dni enaka cena kot na hrvaškem hotel 3* alincluzive. Res škoda..
akize
14. 05. 2020 19.04
+42
Haha... cene ste nabijali vsako leto za vaše tujce, zdaj pa jih kar lepo čakajte. Od mene niti 1 € ne bo šlo v slo turizem!!
radar
14. 05. 2020 19.02
+37
Sedaj pa bomo domači gosti dobri..Zanimivo. Samo za natakarja je vseeno ali si tujec ali Slovenec. Včasih še slovensko ne razume dobro..
big_foot
14. 05. 2020 19.00
+30
Res... no pa poglejmo. Imam avtodom, NIKJER na obali se ne smeš niti parkirat, enako velja za Bled in Bohinj. Za Izolo kjer je bilo toliko govora ti zaračunajo 24 urni postanek, ampak to za njih pomeni da avtodom parkiram in grem spat v hotel.... tako da tisti trenutek ko bo meja odprta se grem turista v Italiji ali Avstriji oz. južneje od hrvaške. Parkiraš in ti nihče nikoli ne teži, prespiš v svojem avtodomu, denar pa pač zabiješ za kake večerje kafete, oglede.... ne zabijam denarja pa v kempih ali parkiriščih za avtodome če pa sem avtonomen in ne rabim nič vsaj kak teden...
big_foot
14. 05. 2020 19.00
+21
Tako da hebite se z takim turizmom. Prav delate da me ne bo.
muceli
14. 05. 2020 19.50
+4
To ne bo popolnoma držalo. V Kopru je postajališče za 37 avtodomov. 24 urno "bivanje" stane 10 €. Tam je tudi mesto za izpust fekalnih vod. Je pa res, da je to Koper in ne neka atraktivna destinacija za dopustnike. Ampak glede na zasedenost je vseeno mnogim zanimiva.
borec91
14. 05. 2020 19.00
+3
al bom v hr istri ali pa doma kar bi bil se najrajsi pod pogojem da meje med hr in slo sploh ne odpremo kar bi blonajbol pametno a slo turizmu niti centa
izgubljen krt
14. 05. 2020 18.45
+9
V turizmu sem že zdavnaj odmislil osebno užaljenost zaradi tega, ker me je na neki izbrani lokaciji npr. natakar skoraj dobesedno priganjal, da hitro spijemo in pojemo in gremo... Ker vem, da ni kriv natakar, lokalna oblast, pač pa preveliko povpraševanje napram ponudbe. Na kratko, to so "BENETKE". Ste bili kdaj tam ? Tisti, ki ste bili, najbrž ne bi več šli tja v "špici" sezone, pa če bi vam kdo ta dopust plačal, a ne ? ;-))))) Takrat bi še golobi parking za prehranjevanje plačali, če bi lahko...;-)))))
Žac
14. 05. 2020 18.54
-3
Dobro jutro,zdaj si videl kako je to. Spi in briši. Tri ure zraven ene kave samo lahko posedaš v bifeju na kakšnem Petrolu,v Ljubljani.
izgubljen krt
14. 05. 2020 19.06
+8
žac, sem zelo rad tudi v Dalmaciji. Nihče me še ni preganjal, drugače se ne bi vračal... Tisto, kar sem v desetletjih videl največkrat, pa so bili nemško govoreči pari, ki so imeli dnevno dozo liter mineralne in vsak 2 kavi ali kapučina. ;-)) Mislim, da v tem nisem sam. Seveda ne govorim o elitnem turizmu. ;-)) Tega se gredo tisti, ki jim kurjo pašteto prodajo kot gosjo. Tistemu, ki jo naroči natakar pove, da je pašteta iz gosi, ki je posrala Trumpa !;-)))
Žac
14. 05. 2020 19.15
+2
Nisam na te misli. Nasplosno. Ne samo Njemci. Ima jih se hujsih. Slovenci so kar vzorni pri tem. Spijejo,placajo in gredo. Rajsi kolesarje,trimckajo kakor da posedajo. Kaj za pohvalo.