Slovenija
Oglas

Kar 80 % žensk ne prepozna plodnih dni

Ljubljana, 27. 03. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav pogostokrat mislimo, da do zanositve pride zlahka, žal, temu ni vedno tako. Vse več parov lahko to potrdi, saj je za nekatere pot do starševstva daljša in polna preizkušenj.

Opis slike: Prepoznavanje tvojih plodnih dni je ključnega pomena pri uspešni zanositvi.
Opis slike: Prepoznavanje tvojih plodnih dni je ključnega pomena pri uspešni zanositvi. FOTO: Freepik

Velikokrat zasledimo teorijo, da bo zanositev 14. dan po menstruaciji zagotovo uspela. Pa je to res? Je zanesljive plodne dni res tako enostavno prepoznati in ali so plodna okenca, po katerih se ženske ravnajo, res tako zanesljiva? Žal te moram razočarati, saj kar 80% žensk ne prepozna plodnih dni, kadar so možnosti zanositve največje.

Poglejva si, ali je res vedno možno zanositi 14. dan po menstruaciji. V teoriji to seveda drži, a v življenju posameznih žensk so zgodbe povsem drugačne.

Začniva kar na začetku...

Plodni dnevi so tisti, ki ti povedo kdaj je možnost za zanositev največja. Pomembno je vedeti, da je vsaka ženska edinstvena. To pomeni, da njihovi cikli niso enako dolgi in se pri vsaki ženski lahko razlikujejo. Pot do cilja, ko bo spermij dosegel tvoje jajčece, je časovno omejena. Ta časovni okvir je zelo kratek, zato je ključnega pomena, da točno ugotoviš, kdaj so tvoji plodni dnevi. Le tako vama bo uspelo takoj'. Ko boš točno vedela, kdaj si najbolj plodna, bo vajin uspeh zagotovljen. 

Prepoznavanje plodnih dni z MaybeBaby.si
Prepoznavanje plodnih dni z MaybeBaby.si FOTO: Freepik

Predstavljamo 3 trike, s katerimi ti to lahko uspe:

- Ovulacijski testi

Uporaba ovulacijskih testov je ena izmed najpogostejših metod za ženske, ki želijo prepoznati svoje plodne dni in jim slediti. Njihova uporaba je preprosta, zanesljivost pa kar do 99% natančna.

- Merjenje bazalne telesne temperature

Merjenje bazalne temperature je odlična metoda, ki ti lahko pove, ali je znotraj tvojega cikla prišlo do ovulacije. Bazalna temperatura se običajno takoj po ovulaciji poviša, s čimer lahko potrdiš prisotnost ovulacije. To metodo je priporočljivo uporabljati v kombinaciji z ovulacijskimi testi.

- Opazovanje in prepoznavanje plodne sluzi

Maternični vrat pod vplivom hormonov izloča sluz, ki igra pomembno vlogo pri določanju plodnih in neplodnih dni v tvojem ciklu. Pri tej preprosti metodi sta pomembna videz in sama struktura sluzi materničnega vratu.

Naše poslanstvo je, da vama stojimo ob strani na poti do zanositve, saj si vsakdo zasluži, da začuti radost starševstva. Z veseljem bomo vedno tukaj za vaju ter vama pomagali izbrati izdelke, ki jih potrebujeta na svoji poti do zanositve. 

 

Naročnik oglasa je MaybeBaby.si.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1