Slovenija

Zaradi poplav zaprte številne ceste, Karavanke znova prevozne

Ljubljana, 17. 09. 2022 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., STA
Komentarji
9

Predor Karavanke je znova normalno odprt za vsa vozila, tudi za tista nad 3,5 tone. Tehnična okvara v predoru je namreč odpravljena. Ponekod po državi je zaradi padavin lahko na cestah večja količina vode, zato je priporočljiva prilagoditev hitrosti razmeram na cestah, pozivajo na Prometno-informacijskem centru.

Kot poroča Prometno-informacijski center, je predor Karavanke  ponovno prevozen za vsa vozila v obe smeri. Tiskovni predstavnik PU Kranj je pojasnil, da je tehnična okvara v predoru odpravljena, zato so Karavanke znova prevozne tudi za tovorni promet in avtobuse. 

Zaradi poplav je cesta Dobrova-Polhov Gradec zaprta pri Dvoru pri Polhovem Gradcu, cesta Žaga - Kobarid je zaprta zaradi udora cestišča pri Kobaridu, obvoz za vozila do 3,5 tone je po cesti mimo kampa. Na cesti Žaga - Kobarid je promet urejen izmenično enosmerno pri Srpenici zaradi zemeljskega plazu. Zaprta je lokalna cesta Peške Kandrše - Trata.

V jugovzhodni Slovenije so zaradi poplav zaprte ceste Zgornji Čačič-Osilnica pri Podvrhu, Metlika-Božakovo na odseku Rosalnice-Radoviči, Osilnica-Bosljiva Loka-Gašparci, Fara-Grgelj-Laze pri Predgradu, Petrina-Mirtoviči na odseku Gašparci-Grivac ter Kot-Grgelj-Fara na odseku Prelesje-Grgelj. Promet na cesti Črnomelj-Kanižarica v Kanižarici poteka izmenično enosmerno.

Mejni prehod Sodevci je zaradi poplavljenega cestišča zaprt za ves promet.

Delo na cesti

Še danes bo zaradi del zaprta cesta Kranj-Medvode.

Predvidoma do 26. septembra bo na štajerski avtocesti zaradi del zaprt bencinski servis na počivališču Lopata proti Ljubljani.

Od 19. septembra do 17. oktobra bodo med 19. in 6. uro zjutraj na cesti čez prelaz Predel popolne nočne zapore zaradi del na italijanski strani.

Do 15. oktobra bo zaradi del zaprta cesta Cerknica-Rakitna med Cerknico in Begunjami pri Cerknici. Obvoz je po lokalnih cestah Cerknica-Brezje-Begunje.

Na gorenjski avtocesti je na priključku Vodice zaradi del zaprt uvoz proti Kranju. Obvoz je preko priključka Brnik.

Do 22. decembra do 19. ure bo zaradi del zaprta cesta Ljubljana-Šentvid-Vodice v Tacnu. Obvoz bo možen po avtocesti med priključkoma Brod in Šmartno v obe smeri, tudi za vozila brez vinjete.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nosmoke
17. 09. 2022 15.16
+0
Včeraj sem prebral podatek , da bo sanacija v predoru trajala več tednov , danes pa vse ok ???
txoxnxy
17. 09. 2022 15.58
+0
S zaračunal pa bodo kot da so mesece delal 24 ur na dan.
janez Kovač 1
17. 09. 2022 13.35
+3
Zdaj bo ELEKTRIKA verjetno cenejša,ker je veliki porast nivoja rek!
brabusednet
17. 09. 2022 08.53
-6
Me zanima,kje je težava na našem ali Avstrijskem delu ali komplet.Pa ja ta tunel vsak mesec zapirajo,ko nekaj prčkajo.Izgleda,da niso glih vešči tega posla.Kaka je razlika,če se skozen pelje tovornjak do 3,5 ton ali težji.Nobenega bolj točnega pojasnila nisem zasledil.Golob tudi tu bo treba nekoga menjat.
Popeye
17. 09. 2022 11.49
+6
Zaradi varnosti. Če pride do požara kamiona, je to tak obseg, da bi bilo prezračevanje zaradi manjšega pretoka premajhno in nevarno za vse v tunelu. Ti živiš vidim, v nekem idealnem mehurčku.
Rad Papoffino
17. 09. 2022 08.46
+2
Bo kdo odletel? Iz službe, namreč? ... malo morgen ... pri nas vsak snegec in dežek sta izgovor ...
oježeš
17. 09. 2022 09.52
+2
Glede na to, bi morali pobrati vozniška dovoljenja saj 50% voznikom. Pa jih ne.
Popeye
17. 09. 2022 11.52
+6
Zaradi neke okvare leteti iz službe? Domnevam, da ti nisi naredil še nobene napake v življenju, če pa si, potem živiš od državne podpore, ali pomoči staršev.
SlepiSlovenc
17. 09. 2022 12.10
-2