Slovenija
Oglas

Kava in konoplja – zakaj združiti kofein in CBD?

Ljubljana, 09. 03. 2020 00.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Kava s CBD-jem, čudovita inovacija sodobnega časa, ki ob zmernem uživanju zagotavlja koncentracijo, energijo, telesno, čustveno in kognitivno ravnovesje ter vitalnost.

Be Hempy kave s CBD-jem
Be Hempy kave s CBD-jem FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Stari grški zdravnik, oče moderne medicine Hipokrat, ki je živel 460 pr. n. št., je že takrat ugotovil in zapisal pomembno priporočilo za vzdrževanje vitalnosti, ki še kako velja tudi v tretjem tisočletju: »Hrana naj bo tvoje zdravilo in tvoje zdravilo naj bo hrana!«

Tako kot kava, je tudi konoplja nedvomno naravno bogastvo. Kava in čaj sta verjetno globalno najbolj razširjena topla napitka po katerih posegamo predvsem zjutraj, mnogi pa tudi preko dneva. Oba napitka nedvomno imata tako kratkoročne kot dolgoročne učinke na naše telo.

Kava in konopljin čaj omogočata učinek prebujanja, dvig kognitivnih sposobnosti in ob rednem in zmernem pitju vitalnost in ravnovesje. Raziskave, ki so preučevale dolgoročno uživanje kave so pokazale, da tisti, ki zmerno uživajo kavo, v povprečju živijo nekoliko dlje.

Mnogi začnemo jutro z jutranjo kavico. Ritual brez katerega si nekateri od nas ne predstavljamo začetka dneva. Fiziološki učinek kofeina nas prebudi in poživi. Na kratek rok lahko kava odpravi utrujenost in pomanjkanje koncentracije. Kava povzroči rahel dvig krvnega tlaka, kar je zlasti zjutraj, ko se prebujamo, zelo dobrodošlo. Poleg kofeina vsebuje tudi mnogo antioksidantov, maščob in sladkorjev, ki so naravno prisotnih v kavi.

Pri večini ljudi kava pospeši presnovo in vzdraži črevesje, kar dodatno prebudi dobro prebavo in očisti telo. Zdrava prebavila pa so ključ našega zdravja in dobrega počutja. Vzdrževanje optimalnih pogojev v črevesju je zelo pomembno tudi zato, ker se 60 % imunskega sistema nahaja v sluznici črevesja in najmanj 80 % serotonina »hormona sreče« nastaja v prebavilih in deluje v naših možganih.

Sodobne medicinske raziskave tako potrjujejo tisto kar je že davno nazaj ugotovil Hipokrat: »Vse bolezni se začnejo v prebavilih!«

Be Hempy kave s CBD-jem
Be Hempy kave s CBD-jem FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Kava s CBD-jem je čudovita inovacija sodobnega časa, ki ob zmernem uživanju zagotavlja koncentracijo, energijo, telesno, čustveno in kognitivno ravnovesje ter vitalnost.

Kaj pa konopljini vršički?

Zmlete konopljine vršičke lahko uživamo na več načinov. Lahko iz njih pripravimo konopljin čaj in izvlečke z visoko vsebnostjo kanabinoidov. Ker so tako odlični, jih mnogi dodajajo hrani kot je na primer jogurt, čokolada, med, sladice, sadno-zelenjavni in energetski napitki in seveda tudi v kavo.

Z uživanjem posušenega ali svežega vršička na najenostavnejši način vnašamo tisto najboljše v konoplji - fitokanabinoide. Če je vršiček združen s kavo, ki vsebuje tudi maščobne komponente, je učinek uživanja tako pripravljenega napitka še optimalnejši. Prevretek z maščobami, ki so v kavi naravno prisotne, izloči iz vršičkov celoten spekter kanabinoidov, saj so kanabinoidi topni v maščobah.

Poleg kanabinoidov vršički vsebujejo tudi veliko terpenov, flavonoidov, mineralov, klorofila in vitaminov. Zato je napitek, ki združi koristi kave in konoplje, tako koristen za naše telo in ga v zmernih količinah priporočamo redno uživati.

Konoplja- sveta rastlina zdravja in življenja                 

Obstaja kopica zgodovinskih dokazov, kako se je skozi tisočletja čaj iz konoplje uporabljali pri najrazličnejših zdravstvenih težavah. Za mnoga starodavna ljudstva je konoplja sveta rastlina in so jo redno uporablja. V zadnjem času se ponovno obujajo starodavna znanja in se povečuje vedenje o  njenih koristih na vitalnost. Bogati zahodni svet ponovno spoznava kako pomembno je uživanje vseh delov rastline konoplje za naše zdravje in kako škodljiva je bila 80 letna prohibicija industrijske konoplje.  da konoplja ni samo rastlina za

Kanabinoide lahko vnašamo v telo na različne načine. Dvomi o nevarnosti učinkov kanabinoidov se v zadnjem desetletju pospešeno razblinjajo. Naše babice in dedki pa se še spominjajo časov, ko je skoraj vsaka hiša v vrtu gojila vsaj nekaj stebel konoplje za lastno zdravje.

Kava s konopljo ne omamlja, saj so uporabljeni vršički, ki vsebujejo nizke in dovoljene količine THC-ja, ki ne more povzročiti omamljenosti. Nasprotno, pri delu, študiju, upravljanju s stroji ali vožnji avtomobila boste umirjeni in zbrani.

Če ste že ljubitelj(-ica) in je jutranja kavica že vaš ritual, potem je za vas kava, ki so ji dodani posušeni vršički konoplje, popoln napitek.

Be Hempy kave s CBD-jem
Be Hempy kave s CBD-jem FOTO: PR/Arhiv ponudnika

S postopkom priprave kave s konopljo se iz vršičkov izloči zadostna količina kanabinoidov, da so koristi za telo optimalne. Koristne sestavine kave in konoplje se dopolnjujejo in podpirajo. Omilijo se  morebitni neželeni učinki kave kot so pojav glavobola, razdražljivost, tesnobnost, vznemirjenje ali nespečnost. Verjetno, ne boste potreboval odvečnih skodelic kave za koncentracijo in dvig energije. Z učinkom kave s CBD-jem boste zelo zadovoljni in želeni učinki bodo doseženi pri bistveno manj popitih skodelicah.

Redno in zmerno pitje kave s CBD-jem sčasoma uredi spalne ritme, če slabo ali premalo spite in nimate prehudih težav s spanjem. Kava s CBD-jem vas zjutraj zbudi in okrepi, če si jo boste privoščili popoldan ali proti večeru, pa umiri. Odlično boste spali, spanec pa bo krepčilen.

Kava s CBD-jem zjutraj dvigne energijo in koncentracijo. Lahko si jo pripravite tudi čez dan za sprostitev. Močno jo priporočamo tudi pred bolj kompleksnimi delovnimi ali študijskimi procesi, saj dviguje koncentracijo in moč pomnjenja. Ostali boste fokusirani, umirjeni in na optimalnih obratih.

Be Hempy kave s CBD-jem
Be Hempy kave s CBD-jem FOTO: PR/Arhiv ponudnika

Edinstvena je kombinacija Be Hempy kave s CBD-jem saj vsebuje mešanico kave robusta in arabika ter 5 % posušenih mletih vršičkov industrijske konoplje ekološke pridelave.

Najprimernejša je za pripravo turške kave, mnogi pa jo uporabijo tudi za pripravo filter, espresso in maka express kave. Kava s CBD-jem združuje oba okusa in vonja – kave in konoplje.

Kava je nedvomno naravno bogastvo, polna antioksidantov in polifenolov, vendar pa jo moramo uživati v normalnih količinah. Ob rednem ali občasnem pitju kave s CBD-jem (1-3 skodelici dnevno) se boste počutili odlično, z lahkoto boste vzdrževali vitalnost.

Kava s CBD-jem je čudovita inovacija sodobnega časa, ki ob zmernem uživanju zagotavlja koncentracijo, energijo, telesno, čustveno in kognitivno ravnovesje ter vitalnost.

 

Naročnik oglasa je Toro Green d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3