Slovenija

Kemis že prevzema odpadke

Vrhnika, 11. 09. 2019 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vrhniška družba Kemis že posluje, je potrdil direktor Boštjan Šimenc. Kot je pojasnil, že prevzemajo odpadke, a skladišča ne bodo napolnili. V normalnem obsegu bo obrat po njegovih pričakovanjih začel znova poslovati prihodnji teden.

"Toliko odpadkov, kolikor imamo terminov za tujino, že prevzemamo. Skladišča pa ne bomo napolnili. Nekaj več odpadkov bomo poskusili prevzeti do konca tedna," je danes dejal Šimenc. Normalen obseg poslovanja pričakuje v prihodnjem tednu.

Ministrstvo za okolje in prostor je kot drugostopenjski organ v ponedeljek odpravilo odločbo inšpektorata za okolje in prostor, ki je Kemisu odredil prepoved opravljanja dejavnosti, in mu zadevo vrnilo v ponovni postopek. Vse pravne posledice odločbe inšpektorata za Kemis so tako odpravljene. Inšpekcija mora sicer novo odločitev izdati v roku enega meseca.

Občina Vrhnika je odločitev ministrstva za okolje in prostor pričakovala, je v torek dejal župan Daniel Cukjati. V ponovljenem postopku nadzora pričakuje, da inšpektorji svojega mnenja ne bodo spreminjali. "Verjamem, da bo inšpekcija upoštevala mnenje občine, ki je že dve leti nespremenjeno: da so bili vsi v sklopu sanacije zgrajeni Kemisovi objekti črna gradnja," je dejal.

Ministrstvo za okolje in prostor je kot drugostopenjski organ v ponedeljek odpravilo odločbo inšpektorata za okolje in prostor, ki je Kemisu odredil prepoved opravljanja dejavnosti, in mu zadevo vrnilo v ponovni postopek.
Ministrstvo za okolje in prostor je kot drugostopenjski organ v ponedeljek odpravilo odločbo inšpektorata za okolje in prostor, ki je Kemisu odredil prepoved opravljanja dejavnosti, in mu zadevo vrnilo v ponovni postopek. FOTO: Bobo

Po požaru obnovljeni objekti črna gradnja

Gradbena inšpekcija je na začetku avgusta ugotovila, da so vsi po požaru obnovljeni objekti reciklažnega centra vrhniškega Kemisa črna gradnja. Podjetje je obnovo izvedlo brez gradbenega dovoljenja, so ugotovili inšpektorji in Kemisu naložili odstranitev najpozneje do sredine prihodnjega leta.

Kemis se je na inšpekcijsko odločbo pritožil. Minister za okolje in prostor Simon Zajc je naročil, da ministrstvo pritožbo obravnava prednostno. Prav tako je naročil gradbenemu inšpektoratu, da mora prednostno obravnavati Kemisovo prošnjo, da mu dovoli začasno nadaljnje obratovanje.

Kemis je namreč predlagal, da se začasno odloži izpolnitev inšpekcijske odločbe vsaj v delu, v katerem mu je prepovedano opravljanje gospodarske dejavnosti v domnevno nelegalno zgrajenih objektih, a je inšpektorat predlog zavrnil.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Rafael Kramar
11. 09. 2019 11.45
+6
Zaradi obnove brez gradbenega bi rušili obnovljeno?? Mislim ej, kakšna podla barabija.
anakondabox
11. 09. 2019 11.41
-2
Tle sta pa brisal od 'sistema' nedovoljene komentarje. Me zanima, če bo tokrat isti učinek. Naprej se (pre)pove in (od)pove zažiganje odpadkov. Strokovna poročila so šla v tej smeri, da sežigalnica škodi ljudem in okolju. Nato pa po 'nepravnih načelih' znova lahko obratuje. #pravna država
poneumljanje
11. 09. 2019 13.34
+0
Kje si pa ti doma, saj kemis predeluje in prodaja, saj nima sežigalnice, kaj bluziš brez veze !
barjan?ek1
11. 09. 2019 11.19
+0
Ko lobiji zavrtijo svoje kolesje jim nobeden nič ne more
MiroF
11. 09. 2019 10.54
-5
Tudi Termit bo v kratkem, tudi to je naša politika, tudi to je Slovenija, v kateri Narodov glas ni uslišan, v kateri Narodov glas ni spoštovan, v kateri Narodov glas ne velja popolnoma nič !! Ampak po Ustavi ima narod/Ljudstvo oblast !! 3. člen, Ustave !! Ljudje, zakaj pa mi kot Narod ne spoštujemo 3. člena Ustave ???? Vajeti v svoje roke !!
fame01
11. 09. 2019 11.46
+2
Če bi bli taki na oblasti ki razmišljajo kot ti, bi še v kameni dobi okol tekal
poneumljanje
11. 09. 2019 13.35
+1
Fame : Miro je za revolucijo, za to je treba nekaj spodaj imet, on pa tega nima, zato iz te moke na bo kruha !
TheEarthIsFlat
11. 09. 2019 10.53
+0
Tisti, ki jim je dal lokacijsko dovoljenje za takšno dejavnost ko pa je veliko več mnogo boljših variant je pa tudi svojega denarja vreden.
TheEarthIsFlat
11. 09. 2019 10.54
+0
Pa Vrhničani, več sreče prihodnjič pa miren spanec.
Rafael Kramar
11. 09. 2019 12.34
+1
Oliguma
11. 09. 2019 10.25
+7
Ravno tako kemis posljuje naprej kot jankovići..vse pomedeno pod preprogo in nikomu ništa..folk je pa tiho..dokler vam še gat ne vzamejo se ne bo zgodilo nič.
pepe007
11. 09. 2019 10.56
+5
Veliko, veliko bolje je, da Kemis obratuje, kot da te odpadke pobiramo iz bližnjih gozdov. Res pa je, da politični aktivisti v "civilnih gibanjih" gledajo samo na svoje bonus točke in ne za dobro ljudstva.