Slovenija

Klaiber: Slovenija se pripravlja na NATO zelo prepričljivo

Ljubljana, 09. 02. 1998 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na enodnevnem obisku v Sloveniji je danes pomočnik generalnega sekretarja zveze NATO, pristojen za politične zadeve, Klaus-Peter Klaiber. V tem trenutku so vsakršne napovedi o tem, kakšna bo prihodnja širitev Severnoatlantske zveze, preuranjene, je na novinarski konferenci poudaril Klaiber, ki je način, kako se Slovenija pripravlja na NATO, ocenil za zelo prepričljiv.

Gostitelj, zunanji minister Boris Frlec, je povedal, da Slovenija pripravlja posebno strategijo za NATO, ki naj bi že marca prišla v državni zbor. To kaže, da Slovenija ni opustila želje po vstopu v severnoatlantsko zavezništvo, čeprav je jasno, da je dela veliko, je dejal Frlec. Osrednja tema današnjih pogovorov Klaiberja s slovenskimi sogovorniki - poleg pogovorov z ministrom Frlecem je imel še srečanji z obrambnim ministrom Titom Turnškom in predsednikom odbora za mednarodne odnose Jelkom Kacinom - je bila krepitev sodelovanja med Slovenijo in Severnoatlantsko zvezo v okviru individualnega dialoga.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.