Slovenija

Klestil v Strasbourgu

Strasbourg, 12. 04. 2000 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Evropskem parlamentu v Strasbourgu se je danes zgodil škandal. Ko naj bi parlamentarcem spregovoril avstrijski predsednik Klestil, ki ga je na obisk povabila predsednica parlamenta Lafontainova, je morala ta odločno posredovati, da je pomirila jezne parlamentarce, ki avstrijskemu predsedniku niso pustili do besede.

Avstrijski predsednik je v Strasbourg prišel prosit evropske parlamentarce, naj ukinejo diplomatsko izolacijo, ki jo je Unija uvedla ob vstopu svobodnjakov v vlado.

Protest je bil seveda namenjen sodelovanju Haiderjevih svobodnjakov v avstrijski vladi, čemur je ravno predsednik Klestil najbolj odločno nasprotoval.

Jörg Haider, ki je danes pripotoval v Bruselj, pa se je napovedanim protestom izognil. Na letališče je namreč prispel tri ure prej kot je bilo napovedano. Sodeloval pa bo na odboru regij Evropske unije, ki je posvetovalno telo, kjer razpravljajo o skupni evropski politiki.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.