Slovenija

Kmalu obnova ruško-selniškega mostu čez Dravo: zaprt bo kar leto in pol

Ruše / Selnica ob Dravi, 12. 05. 2021 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ti.Š.
Komentarji
9

Konec maja se zaradi obsežne obnove začenja popolno zaprtje mostu čez Dravo med Rušami in Selnico. Zaradi obsežnih del bo most zaprt poldrugo leto, obvoz preko bližnje hidroelektrarne Fala pa ne bo mogoč. V času popolne zapore bo tako promet speljan iz smeri Ruš po regionalni cesti preko Bezene, Bistrice ob Dravi in Limbuša, v Mariboru čez Koroški most in na glavno cesto preko Kamnice proti Selnici ob Dravi.

Direkcija za infrastrukturo konec maja začenja rekonstrukcijo mostu na državni cesti čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami, zaradi česar je v času izvajanja del predvidena popolna zapora mostu od 31. maja naprej. Ker gre za zelo zahteven projekt, bo gradnja trajala približno leto in pol, kar pomeni zaključek del jeseni prihodnje leto.

Most čez Dravo med Rušami in Selnico ob Dravi.
Most čez Dravo med Rušami in Selnico ob Dravi. FOTO: 24ur.com

Za most, ki je na regionalni cesti Ruše–Selnica, je v sklopu rekonstrukcije načrtovana razširitev s pločnikom na eni strani in na drugi strani z dvosmerno kolesarsko stezo, ki bo del Dravske kolesarske poti. Kot pojasnjujejo, pa taka razširitev vpliva na statični sistem objekta, zato gre za zahteven projekt.

Pot čez falsko elektrarno bo zaprta

Ker je most pomembna povezava tako za lokalno prebivalstvo in gospodarstvo kot za širše območje, so si prizadevali za optimalno rešitev glede spremembe prometnega režima v času rekonstrukcije. Preučili so več variant, med drugim pa so se odrekli ideji postavitve začasnega montažnega jeklenega mostu, ki se je izkazala za neizvedljivo. Enako velja tudi za obvoz preko Falske pečine, saj so na tem odseku cestni elementi manj ugodni, potovalna hitrost je manjša, pretočnost prometa pa slabša.

Prav tako se je po proučitvi pogojev izkazalo, da je tudi začasen prehod preko hidroelektrarne Fala nemogoč, saj gre za servisno pot, ki ne izpolnjuje tehničnih in varnostnih pogojev za tako veliko prometno obremenitev. V skrbi za varnost tako zaposlenih na elektrarni kot vseh potencialnih udeležencev prometa so se odločili, da bo ta prehod v času rekonstrukcije mostu zaprt za ves motorni promet, pa tudi za kolesarje in pešce. V izjemnih primerih bo prevoz omogočen le interventnim vozilom Policije, gasilcev, reševalcev in civilne zaščite.

Kot je povedal direktor Dravskih elektrarn Maribor Andrej Tumpej, so se skupaj z občinama Ruše in Selnica ob Dravi lotili preučitve možnosti prehoda preko hidroelektrarne Fala, a so analize pokazale, da ta ne pride v poštev za množičen prehod. "Zavedati se je treba, da je elektrarna industrijski objekt, cesta, ki vodi preko nje, pa tretirana kot servisna pot, ki jo v običajnih razmerah sicer koristimo za maloštevilne prevoze na lastno odgovornost. Množičnemu prehodu pa pot ni namenjena in za to tudi ni primerna," je pojasnil Tumpej.

V času popolne zapore bo tako promet speljan iz smeri Ruš po Tovarniški cesti oziroma po regionalni cesti preko Bezene, Bistrice ob Dravi in Limbuša. Obvoz se bo nadaljeval po Cesti proletarskih brigad v Mariboru čez Koroški most, kjer bo v krožnem križišču preusmerjen na glavno cesto preko Kamnice proti Selnici ob Dravi. Vozne rede bo novim razmeram prilagodil tudi avtobusni prevoznik Arriva.

Ruško-selniški most.
Ruško-selniški most. FOTO: 24ur.com

Županja Selnice ob Dravi Vlasta Krmelj je vesela, da bo most končno obnovljen in bo s tem zagotovljena varnost za ljudi in promet, a bo hkrati to zelo velik poseg v življenje in delo ljudi. Skupaj z vsemi deležniki tako še vedno iščejo različne rešitve, ki bodo občanom čim bolj olajšale opravljanje nekaterih dejavnosti, ki so jih sedaj lahko opravili le v Rušah.

"Prosimo za razumevanje in upamo, da bo sanacija čim prej zaključena. V začetku zapore bodo verjetno nastali še kakšni individualni problemi in v kolikor občani menijo, da jih lahko pomagamo rešiti, naj stopijo v stik z občino in skupaj bomo našli rešitev," je dodala Krmeljeva.

Tudi po besedah ruške županje Urške Repolusk je rekonstrukcija mostu nujna zaradi izjemno slabega stanja, ob takih ocenah pa je v prvi vrsti pomembna varnost.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dabon
12. 05. 2021 19.17
KITAJCI BI TAK POST ZGRADILI NOVEGA ZA POL LETA AL PA SE MANJ... SRAMOTA
grunger81
12. 05. 2021 18.36
So si vzeli čas še za čiščenje povojnih ostankov. Kot smrkavci smo se kopali v Dravi in smo naleteli na mino. Je bila cela štala. Tam je tega še ogromno. Je pa bil ta most strateškega pomena. Pustimo se presenetiti.
creh
12. 05. 2021 18.31
leto in pol to je pa tako, kot so pri nas v kranju popravljal most, pa jim še ni ratal najbolj
nono1234
12. 05. 2021 18.06
+2
Tudi Malečniški most, star več kot 40 let in nič kaj vzdrževan, je pred leti bil v planu za konkretno prenovo, pa so ga občinarji spretno prenesli na državna pleča in sedaj je lepo vse potihnilo. Samo čakamo lahko, da ga bo kakšna večja ujma in narasla Drava nekega dne odnesla. Upam, da samo most !
konstruktor
12. 05. 2021 17.50
+0
A to so iste najel, kot za kranjski Delavski most? Torej dodajte vsaj še pol leta in pricakujte poflikan asfalt....
Chuck Norris.
12. 05. 2021 17.35
+4
Leto in pol? Uff Kitajci bi novga naedili po celi dolžini drave v takem času
JAZsemTI
12. 05. 2021 17.14
+1
Mogoče se bo v tej gužvi keri spomni na železnico?
Walter Pravicek
12. 05. 2021 17.05
-4
KDO OD MARIBORČANOV SE PELJE NAJPREJ SKOZI KRAJE V RUŠE,TER NATO PREKO MOSTA V SELNICO,TER NADALJUJE PROTI KOROŠKI?SKORAJ NIHČE!TEDAJ JE LAHKO MOST ZAPRT ZA NAS Z DESNEGA BREGA DRAVE TUDI 10 LET.IMAMO MOSTOVE(RECIMO V STUDENCIH,IZOGIB CENTRA MESTA) PREKO DRAVE BLIŽE MESTO MARIBOR,PREPELJEMO NA LEVI BREG IZ DESNEGA TER SE VOZIMO KOMOTNO.BREZ OVINKA V RUŠE.
štajerc65
12. 05. 2021 16.54
+1
Se bo pač promet ranc povečal.