Slovenija

Kmetijsko ministrstvo bo pomagalo kmetiji Ivana Večka

Mislinja, 23. 01. 1998 15.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ciril Smrkolj je skupaj z državnim sekretarjem za prehrano Matjažem Kočarjem in predstavnico podpredsednika vlade Marjana Podobnika Milko Pance danes obiskal kmetijo Ivana Večka v Mislinji.

Znano je, da je lastnik omenjene kmetije pred časom zaradi okužbe s Q mrzlico moral poklati vso živino. Poleg tega pa je pred dvema letoma kmetija pogorela do tal, z vso živino in kmetijsko mehanizacijo vred. Zdaj ima kmetija že drugič težave, saj mora ob tem, da je ostala brez proizvodnje, odplačevati visoke anuitete za najeta bančna posojila. Glede na to se je ministrstvo za kmetijstvo odločilo, da Ivanu Večku denarno pomaga iz naslova pomoči kmetom v elementarnih nesrečah, kar naj bi zadoščalo za nakup okrog 50 novih krav, da bi tako čim prej vzpostavili proizvodnjo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.