Slovenija

Komisija bundestaga zaslišala Schäubla

Berlin, 13. 04. 2000 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Preiskovalna komisija nemškega bundestaga o pojasnitvi afere z nezakonitim financiranjem nemške Krščansko demokratske unije (CDU) je danes zaslišala nekdanjega predsednika CDU Wolfganga Schäubla.

Schäuble je doslej najuglednejša priča, ki se je pojavila pred komisijo. Parlamentarci si obetajo, da bodo razjasnili okoliščine v zvezi z nakazilom trgovca z orožjem Karheinza Schreiberja, ki je stranki podaril 100.000 nemških mark.

Schäuble je pred komisijo potrdil, da je ta prispevek prejel septembra 1994 po kosilu s sponzorji. Prispevek naj bi takoj izročil takratni zakladnici CDU Brigitte Baumeister. Za to, da prispevek ni bil pravilno knjižen, naj bi bila odgovorna prav Baumeisterjeva. Slednja je v preteklosti sicer zatrjevala, da naj bi pisemsko ovojnico od Schreiberja prejela oktobra, nekje na Bavarskem.

Schäuble je tudi izrecno zanikal, da bi bila nemška vlada pod vodstvom Helmuta Kohla podkupljiva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.