Slovenija

Komisija za lokalno samoupravo načelno za EU

Ljubljana, 05. 02. 1998 11.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Parlamentarna komisija za lokalno samoupravo načelno podpira predlog strategije za vključevanje Slovenije v Evropsko unijo. Čeprav področje lokalne samouprave ni ključnega pomena pri vključevanju v unijo, bo komisija na podlagi opravljene razprave naknadno pripravila tudi nekaj dodatnih stališč k predloženemu vladnemu dokumentu.

Podobno kot je med temeljnimi problemi na omenjenem področju minister za lokalno samoupravo Božo Grafenauer izpostavil problematiko regionalizma, vprašanja financiranja lokalnih skupnosti v skladu z Evropsko listino o lokalni samoupravi in razmejevanje nalog med državo in lokalnimi skupnostmi, so se v istih okvirih gibale tudi kasnejše razprave poslancev. Za pripravo dodatnih stališč pa bo komisija uporabila tudi mnenje, ki ga je za obravnavo vladne strategije pripravila strokovna služba pri komisiji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.