Slovenija

Komisija zavrnila zahtevek za revizijo glede proge v Divači

Ljubljana, 10. 10. 2022 11.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Državna revizijska komisija je zavrnila zahtevek za revizijo v zvezi z izgradnjo deviacije obstoječe proge v Divači, ki ga je vložil turški gradbinec Yapi Markezi. Projekt izvaja projektno podjetje za izgradnjo drugega tira 2TDK, postopek javnega naročila pa je zaključilo brez izbire izvajalca.

Gradbišče za 2. tir
Gradbišče za 2. tir FOTO: Miro Majcen

Turški gradbinec je v zahtevku za revizijo zatrjeval, da mu je oddajo ponudbe onemogočilo nedelovanje oz. tehnična napaka informacijskega sistema za elektronsko oddajo ponudb, so v sporočilu za javnost pojasnili na revizijski komisiji. Naročniku je Yapi Markezi očital, da kljub pravočasno prejetem vlagateljevem obvestilu o nedelovanju sistema ni podaljšal roka za oddajo ponudb in je kljub temu izvedel javno odpiranje ponudb.

V postopku pravnega varstva je državna revizijska komisija ugotovila, da je informacijski sistem za elektronsko oddajo ponudb na dan, ko je vlagatelj oddajal ponudbo, deloval nemoteno in da ni obstajala tehnična napaka takšne narave, ki bi vlagatelju onemogočala pravočasno oddajo ponudbe. Zato naročnik ni kršil pravil javnega naročanja s tem, ko ni podaljšal roka za oddajo ponudb, vlagateljev zahtevek za revizijo pa je posledično komisija zavrnila kot neutemeljenega.

Podjetje 2TDK je sicer javno naročilo, na katerega se je nanašal zahtevek za revizijo, objavilo junija. Septembra letos je nato objavilo odločitev, v skladu s katero je postopek zaključilo brez oddaje naročila. Prejelo je namreč le eno ponudbo, in sicer podjetja SŽ ŽGP kot vodilnega partnerja skupaj z GH Holding in Rikom kot partnerjema v višini 8,17 milijona evrov z davkom. Ponudba presega zagotovljena sredstva za projekt, je razvidno iz objave odločitve na portalu javnih naročil.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiropraktik
10. 10. 2022 12.04
+4
Ne morejo se pritožiti, ker so NAJCENEJŠI! NI PROVIZIJ!
JApajaDAja
10. 10. 2022 12.17
+0
tudi v "najnižji" ponudbi so rezervirani %-samo da znesek ni tako visok!
JApajaDAja
10. 10. 2022 11.47
+4
kdo je v sestavi te "revizjske komisije"...imena prosim...bo šlo?