Slovenija

Koncert za malega Urbana zaradi vremena prestavljen v Halo Tivoli

Ljubljana, 26. 06. 2023 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zaradi slabe vremenske napovedi se torkov dobrodelni koncert Stopimo skupaj za Urbana s Kongresnega trga seli v Halo Tivoli. Do danes je bilo za dečka Urbana zbranih okrog 1.940.000 evrov, do cilja so tako oddaljeni še okrog 60 tisočakov, nam je povedala Urbanova mama Špela Miroševič. Koncert boste lahko v živo spremljali tudi na našem portalu 24ur.com.

Mali Urban
Mali Urban FOTO: Anže Šestovič

Glasbeniki in drugi izvajalci bodo podprli malega Urbana v torek ob 18.30. uri. Zaradi slabe vremenske napovedi, ki naj bi ravno v času koncerta prinesla dež in nevihto, so sklenili dogodek preseliti pod streho. Urbanova mama Špela Miroševič nam je povedala, da so jim pri tem v dvorani šli na roko, prav tako izvajalci. 

"To je res zadnja akcija. Izmučeni smo od teh dveh let. Ni več druge možnosti." Miroševičeva napoveduje, da se bo še vedno odvil zelo lep koncert, karte pa je mogoče kupiti prek Eventima in tudi na dan dogodka, na blagajni Hale Tivoli. Kot je dejala, jim do zastavljenega cilja dveh milijonov evrov manjka še okrog 60 tisočkov. Ne boji se, da jim ne bi uspelo zbrati dveh milijonov, vendar si želijo zbrati čim več sredstev, saj gre za izredno drago zdravljenje. 

Za Urbana pa še vedno lahko prispevate preko:

  • poslanega SMS-sporočila URBAN5 ali URBAN10 na 1919,
  • donacije na TRR račun Fundacije CTNNB1 (SI56 6100 0002 5350 715) s sklicem SI99 in namenom Urban ali
  • donacije na TRR račun društva Palčica Pomagalčica (SI56 0400 1004 7069 045) s sklicem SI99 in namenom Urban.

Dvoletna akcija zbiranja sredstev, katero nepretrgoma vodi društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki in starši malega Urbana v okviru Fundacije CTNNB1 se tako končuje. V Hali Tivoli bodo za Urbana nastopili tudi številni znani izvajalci: Vlado Kreslin, Joker Out, Danijela Martinović, Ditka, AKA Neomi – duet, Zvita Feltna, Challe Salle, Nipke, Kristijan Crnica, Flirrt, Vid Valič, Lado Bizovičar, Luka Basi in Miran Rudan inDESIGN.

V dosedanjih akcijah so pomagali slovenski olimpijci, košarkaši, nogometaši, hokejisti, mediji in vsi Slovenci in Slovenke s svojo srčnostjo. Prodajale so se Urbanove srečke, po Ljubljanskih ulicah so nastopali akrobati,  organiziranih je bilo veliko dogodkov in stojnic, v Madridu so organizirali prvo mednarodno konferenco in tako povezali vse raziskovalce in starše otrok z enako usodo kot jo ima Urban.  

Niso vsi koraki z rojstvom dani, pravi Urbanova mama Špela Miroševič in dodaja, da kljub temu, da Urbanu sreče ne manjka, mu je življenje postavilo ogromen izziv, zatadi katerega se svojega otroštva ne more veseliti tako kot njegovi vrstniki. Rodil se je namreč z okvaro na genu CTNNB1, zaradi katere ne more hoditi in govoriti. Pravi, da bi bila za njo in očeta najlažja stvar na svetu sprejeti diagnozo, a sta se odločila za drugačno pot. Povezala sta se z raziskovalci v Sloveniji in po svetu in zagnala svetovni projekt razvoja genske terapije. "Želimo si, da bi po uspešnem zaključku razvoja Urban bil eden izmed prvih na svetu, ki bo lahko prejel to novo zdravilo, ki se bo tudi po njemu imenovalo Urbagen," dodaja Miroševičeva, ki je v letošnjem letu končala doktorat na Medicinski fakulteti v Ljubljani, tudi z namenom, da bo lažje pomagala svojemu sinu.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gorenjski Toncek
26. 06. 2023 20.36
+1
Mi je zal....ne dam nic.... Bo Holobnjak dal kaj??? Ali ZZZS??? Sparam za placilo novih davkov.....
sh4dyl4dy
26. 06. 2023 19.14
+4
Po Krisu nikoli več.
rcarlos
26. 06. 2023 20.58
+8
Kaj je bilo pri Krisu? ... Smo sicer darovali, ampak kaj se je zgodilo z viška dnarja, glede na to, da obveščeni nekot nismo najbolj dobro kako se je denar porabil?
rcarlos
26. 06. 2023 18.52
+7
Dobesedno norčevanje politike iz navadnih ljudi... Prav privoščijo tamalim, da jih pobere, samo, da se lahko sami kopajo v izobilju... Iz 2,5 miljona so si dvignal proračun na 5 miljonov, in pazi malo, niti ena stranka ni bila proti, tu so 100% složni, folk se pa še kr fajta kdo je levi in kdo desni, vas pelajo s***at kot ovce :D ... Dnara je dovolj, temle malčkom bi kamot zdravstvo s pomočjo politikov sfinanciralo zdravljenje, ne pa da zbiramo zamaške, ipd... Sej ne, da mi je težko, vsak mesec doniram minimalno 20 eur, povprečno 50 eur na mesec letno gledano, ampak dejstvo je, da doniramo sami taki, ki živimo v povprečju, temle bogatunom in politikom je gladko vseeno... Politiki in zdravstvo si talajo milijone, mi se pa trudimo in doniramo kolikor pač lahko, da bi pomagali reševati življenja :) ... Sramota res za našo državo, pa ne samo v obdobju golobjeka, VSI politiki so isti, ko si filajo korito so složni, drgač jim je pa vsem skupaj vseeno za navadno rajo ;)
Green dragons
26. 06. 2023 17.33
+9
Vse lepo in prav, kje je zdravstvo, kje so ostali bolni otroci, res sramota za državo da se na ta način zbira denar
brezveze13
26. 06. 2023 17.09
-2
vsaka čast podpornikom in akterjem za zbiranje sredstev, vendar se moramo vprašati kje je tukaj sistem ne našega ampak mednarodnega zdravstva, V tem primeru, ko gre lahko bi rekli bolj ali manj za poskusno zdravljenje, za katero niti jamčenih rezultatov bi morali tom početi zastonj oz bi še morali plačati ubogim staršem da dovolijo da se uporablja otrok v to poskusno zdravljenje ne pa govoriti o stroških zdravljenja to bi morale zagotoviti in pokriti vse stroške farmacevtske združbe katere ustvarjajo enormne dobičke na preigravanju takšnih primerov
Top Gun
26. 06. 2023 16.24
+12
Krisu je še dosti ostalo!
XVXC
26. 06. 2023 15.41
+9
Deček vse dobro. Slovenci bravo. Znate skupaj stopiti.
pirnadan
26. 06. 2023 17.10
-2
Za ta denar v Ugandi nahraniš malih čričkov 1000, brez genetskih napak