Slovenija

Končno prave pomladanske temperature: topli dnevi se bodo nadaljevali, a bo tudi nekaj dežja

Ljubljana, 08. 04. 2018 15.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prihodnji dnevi bodo še topli, a nekoliko manj idilični od preteklih. Ponedeljek se bo še začel s sončnim vremenom, popoldne pa se bo od jugozahoda že pooblačilo. Začele se bodo pojavljati krajevne padavine. V torek bo sprva še oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne se bo delno zjasnilo.

Končno lahko uživamo v pravi pomladi. Iz dneva v dan lahko opazujemo, kako hitro se prebujajo drevesa in cvetlice, ki so, očitno, komaj čakale na višje temperature. Marsikje so se temperature zdaj že dvignile na 20 stopinj Celzija. ''V primerjavi z nekaj preteklimi leti se je to sicer zgodilo precej pozno. Lani smo prvo dvajsetico v večjem delu države izmerili sredi marca, leta 2008 pa že ob koncu februarja,'' je pojasnil hišni prognostik Rok Nosan

Na Agenciji za okolje (Arso) dodajajo, da je današnje nedeljsko popoldne doslej najtoplejše letos, saj so v Črnomlju namerili 23 stopinj Celzija, Rogaški Slatini 22, Ljubljani 21, Kranju 20, v Portorožu pa 17 stopinj Celzija. 

Številna drevesa si že nadevajo pomladanska ''oblačila''.
Številna drevesa si že nadevajo pomladanska ''oblačila''. FOTO: iStock

Prihodnji dnevi bodo še topli, a nekoliko manj idilični od preteklih, kljub temu večjega poslabšanja ni na vidiku. Ves teden se bomo nahajali na obrobju ciklonskega vrtinca s središčem nad zahodno Evropo, k nam bo z jugozahodnim vetrom dotekal topel in občasno tudi bolj vlažen zrak, pravi Nosan. 

Ponedeljek se bo še začel s sončnim vremenom, popoldne pa se bo od jugozahoda že pooblačilo. Začele se bodo pojavljati krajevne padavine, predvsem v obliki ploh in morda tudi kakšne nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na torek prehodno razširile nad večji del države. 

V torek bo sprva še oblačno s kakšno kapljo dežja, popoldne se bo delno zjasnilo. V sredo bo večinoma sončno, nekaj več oblačnosti bo občasno le ob gorskih pregradah zahodne Slovenije, v četrtek pa si lahko po današnjih izračunih spet nadejamo nekaj padavin. Vse dni bo pihal jugozahodni veter, večjih temperaturnih sprememb pa ne bo.

Več o vremenu za posamezni kraj ... 
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.