Slovenija

Kosmova vrača udarec

Ljubljana, 04. 06. 2008 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katja Šeruga
Komentarji
146

Janšev nastop na tajkunski seji je sprožil burne odzive. Oglasila se je ASK, ki trdi, da premier zavaja, medtem ko je Pahor prepričan, da gre za predvolilno potezo.


KOMENTARJI (146)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pahor?ek
06. 06. 2008 12.01
Vprašanje, ki se mi zdi pomembno je: Kako se lahko oglasi v prispevku omenjena gospa. "Pa to je za znoret", naj uporabim njeno izjavo. Ne samo, da zavaja, da ne ečem laže, javnosti. Govorim o tistem "razvpitem" sestanku, kjer naj bi JJ prodal Merkator. Poleg tega je ASK podpisala dokumet s tistega sestanka na katerem pa ni ničesar o prodaji Merkatorja. Ali ni to samo performans neke kvazi dame, z ambicijami po prestolu? Seveda je! Dalje. Tednik Reporter je objavil tudi novico, daje uredništvo obiskala omenjena kvazi dama in tam izrekla nekaj gorkih na rčun Golobiča (Zares) in Zdolška (odvetnika Pivovarjev). KOt je razloženo v nadaljevanju, naj bi se vse dogajalo okrog Zokija Ljubljanskega, ki se na sodišču bojuje za to, da bi poceni pridobil 1/3 lastništva nad sistemom PS Merkator. Zoki Ljubljanski v zadnjem času redno predstavlja nekatera nova dejstva, dan po tem pa naj bi nadzorne ustanove prejemale kopico novih listin in dokazov, ki obremenjujejo Šrote. To bo še zanimivo!
exim@t-2.net
06. 06. 2008 09.14
Pomotoma je izpadlo vprašanje medijem, ki se nanaša na moj prejšnji post: zakaj?
exim@t-2.net
06. 06. 2008 09.12
Medijem: kakšen udarec, dragi moji? Kakšen? Ponovno: če verjamete Kosmovki, ste zelo zelo zelo zelo kratke pameti. Vprašanje za vas:pri njenih straših doma imajo kurjo farmo. pa vendar nje ne spustijo zraven, gospodarijo in upravljajo s premoženjem vsi ostali, razern hčere in sestre Andrijane!
exim@t-2.net
06. 06. 2008 09.09
SEJ BO: ja, mi z možgani že vemo, v nasprotju z vami -istimi nagci. Tisti, ki si Kosmovko vzamete za osebeo, ki govori resnico, pa res že rabite kisik, saj dihate z zadnjimi močmi. Prosim, imejte se toliko radi in spoštujte se do te mere, da si ne dovolite prostituirati s strani Komsovke. Potegnili boste "ta kratko", verjemite.
Colonel.Kurtz
05. 06. 2008 21.03
Colonel W.E.Kurtz je koncal pod roko cloveka, ki mu je pred tem postal podoben. Naj se usoda ponovi.
mindfucker
05. 06. 2008 20.43
colonel kurtz. vzemi si persen, ker pomirja.spomni se kako je končal tvoj vzornik, colonel walter e. kurtz.
Colonel.Kurtz
05. 06. 2008 20.19
Sami ste jih gor postavili. Sami jih odstavite. Vlade padajo, kapitalizem se rusi, kaj se cakate. Slovenija je tako majhna, da lahko slej ko prej vsak vsakemu pljune v obraz. Kje so pljunki za janso, kje so pljunki za tiste, ki jih kritizirate? Kje so prerezane gume na njihovih avtomobilih, kje so posekane hruske na njihovih vrtovih? Kje je revolucija? Bos le v zrak gledal, svoboden clovek? In po forumih hudoval? "Horror...horror"
titovka
05. 06. 2008 19.52
MRHOVINARJI, upam, da se boste zgrizli in pobili med seboj.
sangi
05. 06. 2008 19.51
svoboda-govora, Sam praviš o Janševem uspehu nižanja inflacije. Res je znižana je bla, ampak na zelo ne stabiliziran način, saj sedaj raste, in to preveč. To pa čutimo vsi državljani, še najbolj v tem času, ko se je še vse podražalo. In če nam zvišajo plače, samo še bolj zvišajo inflacijo. Nižanje je tako bil le en ekonomski trik. Kar se tiče brezposelnosti, pa ti lahko povem zakaj je tako nizka. Ljudje so samo izbrizani iz evidence, sami pa še zmeraj nimajo dela. Domov te pokličejo recimo ob 9 zjutraj, pa če te ni doma, se enostavno sklepa, da nekaj počneš (da nisi brezposeln) pa te lepo zbrišejo iz evidence. Res da nekateri delajo na črno, ampak zagotovo ne vsi. Pa vrjem da je muka bit ves čas doma, sploh ko si brezposeln.
Prvo Borec
05. 06. 2008 19.09
DarthRevan nisi me razumel !! Opravičilo imaš od mene OSEBNO !!
mindfucker
05. 06. 2008 18.50
"profesor" baltazar. za osvežitev spomina ( toliko, da ne boš mislil,da je starina kosmova padla z marsa, v fotelj predsednika nadzornega sveta). " Slovenska demokratska stranka (SDS) je decembra lani iz svojih vrst izključila dolgoletno članico Andrijano Starina Kosem. Da so jo izključili, je prebrala v spletnem časopisu SDS Nova pot, da se nad tem ni pritožila pa v strankinem časopisu Demokracija, poroča Dnevnik. Navedbe, da z izključitvijo ni bila seznanjena, so v SDS zanikali. Odnosi med nekdanjo državno sekretarko, danes pa glavno nadzornico družbe Delo, in SDS so se ohladili po njenem lanskem pismu, v katerem pojasnjuje, kako naj bi SDS in njen predsednik Janez Janša vplivala na medije, in opozarja na nezadovoljstvo z razmerami v stranki. "Janez Janša bi bil lahko toliko junaka, da bi mi sklep vročil in se soočil z mojimi argumenti," je dejala Starina Kosmova. Predsednica nadzornega sveta Dela je minuli teden v oddaji Trenja spregovorila o političnih pritiskih in tajkunih. Izpostavila je predvsem mariborsko družino Petek, ki naj bi imela tudi močan vpliv na predsednika vlade Janeza Janšo. Ko je še delala za vlado, je premierja že opozorila na slog funkcioniranja družine. "Takrat, ko se sklicuješ na avtoriteto, ki jo imaš za hrbtom, to velikokrat dobi vonj po izsiljevanju. To je bil problem že takrat. Najprej smo slišali za boj proti tajkunom, kasneje proti tranziciji, zdaj proti kapitalu." Iz družine Petek so se ostro odzvali na njene izjave. Sporočili so, da so očitki o klientelizmu popolnoma neresnični in neupravičeni. Ob tem so navedli podatek, da so se posli podjetja Klime Petek z državnimi institucijami po letu 2004, torej po nastopu Janševe vlade, drastično zmanjšali in ne povečali. Neresnične naj bi bile tudi trditve Starina Kosmove o vplivu družine na poslovanje Kapitalske družbe (KAD)....." nadaljevanje prihodnjič.
baltbaltazar@email.si
05. 06. 2008 18.37
Kdo je želel do nadvlade nad mediji, še posebej pa Delu, Večeru in vsem prilogam je jasno iz faktov kakršni so. Sploh ni potrebno dokumentov in ciničnih izjav Kosmove. Dejstva so, da so mediji pod kapitalskim okriljem Šrota, upravlja jih Kosmova, zadaj pa je politični lobij levice še posebej Pahorja in Golobiča. Ne vem kaj je tu treba še pojasnjevat, to so dejstva. Potrebno bi bilo še pojasnit raznim kvazi strokovnjakom o demokraciji in vlogi medijev v njej. Res da ponavadi mediji vedno tolčejo čez koalicijo in jo imajo ves čas na tapeti. Vendar je pri nas tako, da so v času prejšnjih vlad mediji ves čas tolkli po opoziciji in čez Janšo, sedaj pa ko vodi vlado z delom nadaljujejo . In to je najbolj sporno, ker ne gre za kritiko vlade, temveč za alergijo na Janšo. Od tu do Kučana, prebrisanih izbrisanih in ostalih proti osamosvojiteljev pa ni več velik korak.
Buena Vita
05. 06. 2008 18.21
pahorček pa ne da te bodo sprovocirali,bodi malo humorista in se smej,veš taki z omejenim umom najbolj sovražijo smeh. Glede JJ-ETA, hu ta jim pa itak povzroča glavobole,poglej vsakokrat ko stisne roko kakemu državniku,hoh jojoj levaki popenijo,derejo se kot intihari,veš zakaj ????zavedat so se začeli kaj so izgubili,in da ni vrnitve,palčki so ostali z nagimi ritkami,in prosim pogleij njihove zadrogirane in zapite politike-Školjča,Annderliča,Gantarja Potrča------ajoj,pa sej mi je slabo,ko se samo spomnem kakšni so
SEJ BO
05. 06. 2008 18.21
BLANKA TI ŽE VEŠ...HA,HA,HA,HA,HA,HA
pahor?ek
05. 06. 2008 18.18
Končno je nastopil čas, da se bo "prerešetala" še vloga Pahorjevega Antona Ropa v procesu tajkunizacije. Vsi podatki kažejo, da je bil Anton Rop izjemno pomembna oseba v procesu privatizacije oz. lastnjinjenja v RS in eden ključnih akterjev te zgodbe. In sedaj je v SD. In če smo že pri Pahorjevi stranki, lahko samo povem, da je ta stranka bila prva, ki je prodala Delo. Vendar so na to dragi tovariši pozabili; lahko pa si razlagamo tudi tako, da želijo vso stvar prikriti. Namreč Laško je že leta 2003 dobilo dovoljenje za več kot 20% delež v časopisni družbi Delo. Slednjega pa jim je izdalo ministrstvo za kulturo, ki ga je vodila - saj ne boste verjeli! - tovarišica, aha danes se reče ministrica, Andreja Rihter iz strumne četice SD-jevskih tovarišev. Postopek pa je trajal le vsega skupaj 8 dni. Vse bolj jasno postaja zakaj taka gonja proti JJ, predvsem pa zakaj so Pahorjevi SD-jevci tako živčni zadnje čase.
SEJ BO
05. 06. 2008 18.14
JA ŠROT JE IZDAL JANŠO IN POVEDAL,DA JE JANŠA HOTEL POSTATI ITALJANSKI MOGOTEC.......ZDAJ PA MU ČUZA NE GINE..HA,HA,HA,HA
mixidotnet
05. 06. 2008 17.48
Ah kaki levi in desni, isti ku.... vse skupi. Noben ne bo naj..... in vsi bojo še prjatli.
pahor?ek
05. 06. 2008 17.43
Pahorcek,05.06.2008, 13:54 "Ja ja JJ je itak usega kriv...hehe... ma je tok lepo brat, da je en use zaj... prej 60 let so bli pa anglčki. Upam, da boste koncno enkat obcutil pravo komunajzersko oblast!" Prosil bi te, da se prenehaš izdajati za nekoga drugega. Še malo pa te imam...
SEJ BO
05. 06. 2008 17.14
JA SEDAJ PA SE JE RAZKRILO ZAKAJ JE JJ PRODAL MERCATOR,OČIGLEDNO SO GA IMELI JODLARJI PODKUPLJENEGA, ****** TA BI ŠE SVOJO MATER PRODAL...BANDA JANŠEVSKA...
belimantl
05. 06. 2008 16.59
POLITIKI SO VSI POŠTENI! LOPOVI SO TISTI KI JIH VOLIJO :))