Slovenija

Kranjec ima tudi podporo NP in LDS

Ljubljana, 01. 06. 2007 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marka Kranjca, ki ga je predsednik predlagal kot kandidata za novega guvernerja centralne banke, podpirajo tudi v LDS in NP.

Kanididata za guvernerja Banke Slovenije podpirajo tudi v LDS in skupina nepovezanih poslancev (NP)
Kanididata za guvernerja Banke Slovenije podpirajo tudi v LDS in skupina nepovezanih poslancev (NP) FOTO: POP TV

Po današnjem srečanju s predsednikom države Janezom Drnovškom so podporo ekonomistu Marku Kranjcu, ki ga Drnovšek v pogovorih s parlamentarnimi strankami predlaga kot kandidata za novega guvernerja Banke Slovenije, obljubili tudi v poslanski skupini LDS in poslanski skupini nepovezanih poslancev (NP). Vodja poslanske skupine NP Matej Lahovnik je ocenil, da je Kranjec ustrezen tako s strokovnega vidika kot tudi glede na svojo neodvisnost.

V LDS Kranjca podpirajo in so mu obljubili podporo, so potrdili. Pa tudi v poslanski skupini NP so ocenili, da so Kranjcu kot kandidatu za guvernerja glede na predlog in utemeljitev, ki jo je podal Drnovšek, zagotovili vse glasove. "Tudi sami ocenjujemo, da gre za uglednega strokovnjaka in hkrati za dovolj samosvojo, neodvisno osebnost, ki bo v celoti delovala avtonomno, neodvisno od katerekoli politične opcije," je povedal Lahovnik.

Brez guvernerja si Slovenija kvari ugled

Hkrati pa v NP pričakujejo, da "bodo tudi ostale poslanske skupine tokrat ravnale odgovorno in podprle predlog predsednika države za novega guvernerja", pravi Lahovnik. Obenem je izrazil prepričanje poslanske skupine, da je "absurdno in slabo za ugled Slovenije, da nas v svetu guvernerjev Evropske centralne banke že dva meseca zastopa vršilec dolžnosti guvernerja".

V sredo se je Drnovšek srečal s poslanskimi skupinami SDS, NSi in SNS, a se nobena izmed omenjenih še ni izjasnila o morebitni podpori Kranjcu. Zato pa so v četrtek po pogovorih z Drnovškom Kranjca kot kandidata za guvernerja že podprli v SD, SLS in DeSUS.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

eBuddy
01. 06. 2007 15.16
sploh pa zadeva z iskanjem guvernerja že zdavnaj spada med črno kroniko oz. zanimivosti
eBuddy
01. 06. 2007 15.15
nemogoče...a si prebral kdo ga podpira? na čelu mora biti janšev človek ne pa kr en priznan strokovnjak.....tako se pa ne moremo it....
Jethro
01. 06. 2007 14.36
Še malo, še malo...mogoče pa rata :)