Slovenija

Domačini v Vodicah pripravili sprejem za srebrnega Žana Kranjca

Vodice, 21. 02. 2022 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Barbara Bašič, Janez Usenik
Komentarji
4

Olimpijski ogenj v Pekingu je ugasnil, Sloveniji pa so naše športnice in športniki pričarali izjemne igre in domov prinesli sedem kolajn, kar nas med vsemi državami udeleženkami uvršča na 15. mesto, glede na število kolajn na prebivalca pa so pred nami le Norvežani. V Slovenijo se je vrnila še zadnja olimpijska medalja, ki jo je v veleslalomu osvojil Žan Kranjec. V Vodicah so mu domačini pripravili tudi bučen sprejem.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Sprejem za Žana Kranjca
    02:00
    Iz 24UR: Sprejem za Žana Kranjca
  • Iz SVETA: Sprejem za Žana Kranjca
    03:40
    Iz SVETA: Sprejem za Žana Kranjca

V Vodicah pri Ljubljani so končno pričakali svojega junaka. Žan Kranjec je domačim in sosedom pokazal srebrno veleslalomsko medaljo iz Pekinga. Spet, tako kot 13. februarja, ko jo je osvojil, se je zbrala množica navijačev, ki so mu želeli v živo čestitati za ta dosežek: ponovitev legendarnega uspeha Jureta Franka v Sarajevu leta 1984.  

Na igrišču OŠ Vodice so srebrnemu olimpijcu pripravili lep sprejem z godbo in Ansamblom Saša Avsenika, ki je zaigral Golico. Kljub dežju so prišli domačini, saj so se mu želeli pokloniti za neverjeten uspeh, ki ga je dosegel. 

Mama Žana Kranjca: Najtežje je prav v tako lepih trenutkih

Nestrpno so Kranjca čakali predvsem najbližji, njegova mama Rebeka Kranjec je že pred sprejemom povedala, da je že pred medaljo za novinarje pekla piškote. "Za sprejem pa žal jaz nisem pekla, ampak sorodnice, sokrajanke in ženske, vsi so se angažirali in pripravili za ta sprejem." 

Za družino Kranjčevih je zelo čustveno leto, lani je namreč v nesreči umrl Kranjčev oče. "Najtežje je prav v tako lepih trenutkih, ko nimaš s kom deliti nekaj tako lepega. Ampak vsi vemo, da bi tudi Janez užival in priredil še večje zabave, kot jih imamo sedaj," je povedala Kranjčeva in priznala, da ne ve, kako bo reagirala, ko bo zagledala Žana. "Za naprej pa vemo, da sezone še ni konec in da bo zelo malo časa doma. Še naprej bodo delali tako, kot smo do sedaj, ne bomo spreminjali rutine, da bo še naprej šlo tako uspešno."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

plavimil
22. 02. 2022 09.26
+1
ČESTITKE ŽANU !!!!!!!!. Malo me skrbi, ker je bilo toliko "fašistoidne" slovenske narodno zabavne glasbe, le kaj poreče en FDV-jevevec jugo porekla?
Ursica
21. 02. 2022 21.35
+2
Bravo Žan, ponosni smo nate🥂🍾
G8J
21. 02. 2022 21.12
+4
V Vodicah so legende doma!
kure bedne
21. 02. 2022 20.20
+5
Bravo žan. Cela korporacija Slovenija ti ploska. 👍👏👏👏