Slovenija
Oglas

Kreativni natečaj za mlade oblikovalce, ki bo povezal modne in tehnološke trende

Ljubljana, 20. 11. 2022 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Samsung in Ljubljana Fashion Week sta razpisala natečaj v katerem pozivate mlade oblikovalce in ustvarjalce, da ustvarijo unikaten dodatek za zložljivi pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip4.

Mladim in manj uveljavljenim oblikovalcem želita s tem natečajem ponuditi priložnost za razvoj lastnih kreativnih idej in jim pomagati pri njihovi predstavitvi širši javnosti.

Samsung Galaxy Z Flip4

V središču natečaja je moderni in priljubljeni telefon Galaxy Z Flip4, ki je s svojo obliko in možnostjo personalizacije izredno priljubljen pri mlajši generaciji. Sam telefon ponuja neskončne možnosti izražanja individualnosti skozi personalizacijo. Uporabniki lahko telefon v celoti prilagodijo znotraj in zunaj. S pomočjo tem Galaxy Themes na zunanjem zaslonu in glavnem zaslonu dopolnijo svoj slog s prilagojenimi pisavami, ikonami in vzorci. Poleg tega lahko uporabniki ustvarijo svoj naslovni zaslon z novimi vzorci ur in ozadji v različnih formatih, kot so slike, animirane slike in celo videoposnetki. Z dodatki za telefone pa še dodatno izrazijo svoj stil in individualnost. Samsung in LJFW želita tako mlade vzpodbuditi k razmišljanju o lastni identiteti in izražanju kreativnosti.

Moda in tehnologija se dopolnjujeta

"Preplet blagovne znamke Samsung in platforme LJFW v obliki natečaja za mlade oblikovalce s kreativno in smiselno uporabno nalogo me veseli in navdihuje. Vesela sem, da se na področju oblikovanja oziroma modnega oblikovanja pri nas tudi to jesen nekaj dogaja. Prepričana sem, da bomo našli veliko dobrih kreativnih, uporabnih in dovršenih "Inspired by you" rešitev," je o natečaju povedala Nina Jagodic, priznana kostumografinja in stilistka ter ena izmed članic tročlanske komisije, ki bo konec novembra izbrala 20 najboljših kreativnih rešitev, dodatkov za pametni telefon Galaxy Z Flip4, in jih 28. 11. 2022 v Gledališču Glej v Ljubljani predstavila izbrani javnosti. V komisiji bosta poleg Nine Jagodic še svetovalka za poslovno kreativne rešitve in inovacije Bojana Fajmut ter oblikovalka in ilustratorka Alja Horvat.

Samsung Galaxy Z Flip4

Oblikovalci treh najboljših kreativnih rešitev bodo nagrajeni. Najboljši po mnenju tročlanske komisije bo prejel potovanje za dve osebi v Milano v času Tedna mode in možnost predstavitve kolekcije/izdelkov/izdelka na LJFW – Ljubljanskem tednu mode, oktobra 2023. Drugouvrščeni bo prejel pametni telefon Samsung Galaxy Z Flip4, tretjeuvrščeni pa pametno uro Samsung Galaxy Watch5.

Kreativni projekt "Inspired by You" ni prvo sodelovanje, s katerim si Samsung najnovejše tehnološke trende prizadeva povezati modnimi. Podjetje je v letošnjem letu tako sodelovalo s priznanima modnima oblikovalkama Majo Ferme in Janjo Videc, ki sta oblikovali dodatke za telefone Galaxy S22 serije. Janja Videc pa je v seriji našla tudi navdih za oblikovanje nekaj kosov modne kolekcije, predstavljene na pomladnem Ljubljanskem tednu mode.

Samsung Galaxy Z Flip4

Prijave na natečaj so mogoče do 21. novembra 2022

Na kreativni natečaj se lahko prijavijo vsi kreativci/oblikovalci do vključno dopolnjenega 27. leta. Formalna izobrazba ni pogoj za prijavo. Prijave so mogoče do 21. novembra 2022. Več informacij o projektu, pogojih sodelovanja in materiale za prijavo natečaj je na voljo na spletni strani projekta

 

Naročnik oglasa je Samsung.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni