Slovenija

Fajonova: Ni opravičila za tak verbalni napad. Kritična tudi do premierja

Ljubljana, 24. 08. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
24UR ZVEČER
Komentarji
900

Dogodek na Kredarici je odprl pomembno vprašanje v slovenski družbi: so za obračun s političnim nasprotnikom dovoljena vsa sredstva, tudi nesprejemljiva verbalna komunikacija v gorah, kjer naj bi veljalo, da si ljudje pomagajo, ne pa da se prepirajo? Se lahko ustavimo, da se ne zgodi še kaj hujšega? O tem sta spregovorila Tanja Fajon in Matej Tonin, ki se je ob vzponu na Triglav tudi od blizu srečal s protestniki.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Incident na Kredarici
    04:26
    Iz 24UR ZVEČER: Incident na Kredarici
  • Iz 24UR ZVEČER: Odziv Fajonove in Tonina na incident na Kredarici
    07:43
    Iz 24UR ZVEČER: Odziv Fajonove in Tonina na incident na Kredarici

Priznam, da mi je bilo, ko sem gledala ta posnetek na družbenih omrežjih, neprijetno, saj sem sama ljubiteljica gora in vem, da v hribih običajno iščem svoj mir, pravi Fajonova: "Seveda so ta vprašanja in jeza ljudi, ki so se srečali s predsednikom vlade, mogoče umestna, ni pa opravičila za tak verbalni napad. Sama takšnih besed ne uporabljam, četudi imamo politične nasprotnike, s katerimi se ne razumemo. Želela bi si, da bi tisti, ki imamo razum, stopili nad to retoriko."

Dodala je, da zameri predsedniku vlade, ker pošilja ljudi na psihiatrijo: "Na prvem mestu smo politiki tisti, ki smo s svojim zgledom odgovorni, da se dostojno pogovarjamo. Če dajemo sami slab zgled, bodo tako naredili tudi drugi. Ni opravičila za tako komunikacijo, ampak se morata tudi predsednik vlade in minister Hojs vprašati, ali nista morda prav ona kriva za to, kar se danes dogaja med ljudmi in na družbenih omrežjih."

Tonin in Fajonova
Tonin in Fajonova FOTO: POP TV

Minister za obrambo Matej Tonin takšne pozive pozdravlja: "Zdi se mi, da je zaveza tistih, ki želimo v politiko vnašati dialog, da obsodimo vse ekstremizme, saj bomo lahko le tako zagotovili lepšo prihodnost. Če v takih primerih ne bomo odreagirali, se lahko to le stopnjuje. Danes lahko nekaj normalnega postane verbalno nadlegovanje, jutri pa lahko že fizično. Ne želim si živeti v takšni državi, zato je nujno reagirati."

Doslej sem bil zavoljo enotnosti opozicije marsikdaj tiho, ker vem, da se je treba povezovati. Tokrat pa podajam ločeno mnenje. S tekmovanjem, kdo bo bolj obsodil Teo Jarc, pridobiva samo Janez Janša in sateliti. Že 70 petkov se trudi enako. Greh, prinesen iz doline, ni v gorah nič manjši. Predsednik LMŠ, Marjan Šarec

Janšev komentar je označil za "nepotreben", saj so protestniki govorili sami zase: "Sam sem bil deležen podobnih psovk. Ko so me prepoznali, sem enostavno mirno stal in protestnike potem obšel," je opisal svoje srečanje s protestniki. "Ko smo jih od daleč opazovali, se nam je sicer zdelo nenavadno – kdo je ta posameznik, ki na svojem hrbtu nosi kolo v gore. Mislili smo, da gre morda za podiranje kakšnega rekorda, po komunikaciji pa smo hitro videli, kam spada,"  je dodal. 

Fajonova ne razume, zakaj je moral predsednik vlade nadaljevati z žaljivimi zapisi na družbenih omrežjih. Tudi sama je bila pred kratkim deležna zmerjanja, ko se je odpravila na Triglav: "Julija sem bila tam in bila deležna enake poplave žaljivih besed, ko sem na Triglav peljala svojega nemškega kolega in njegovega soproga. Kolega je bil predstavnik nemške vlade in ni mogel razumeti, kako se je lahko v Sloveniji zato, ker so štirje gospodje z mano zagovarjali pravice istospolnih partnerjev, vsul val kritik. Triglav je naš simbol, lahko bi ga izkoriščali za solidarnost in prijateljstvo, ne pa da je bil letos poleti zlorabljen z vseh strani."

Znano je, da je predsednik vlade nato spal na Kredarici, je dejal Tonin, ki je zatrdil, da Janša in Hojs s Kredarice nista odšla s helikopterjem: "Res je, da je bil tisti dan na Kredarici vojaški helikopter, ki je tja pripeljal meteorologa in določene zaloge."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (900)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

revolucijakorupcijafasizem
01. 09. 2021 18.53
+1
levo in desno je isto že od vedno čas je da se leva in desna prenovi oziroma pomladi
Grma53
26. 08. 2021 08.36
+1
bysaRD
25. 08. 2021 15.37
-1
Joj Fajon, kako si tole zaj....
patogen
25. 08. 2021 11.31
-2
Ha, ha, ha, so se Fajonisti ustrašili radikalnega krila svojega gibanja? Ljudi, ki so jih sami zradikalizirali z 75 letnim nakladanjem? Sedaj bi se jih pa radi odrekli, ali kaj?
taurus111
25. 08. 2021 10.43
-2
Fajonova ne more iz svoje zdraharske kože, očitno je navezana tudi na Kosovarje, kaj ji je tega treba ?
zdrava.pamet
25. 08. 2021 09.51
-2
haha je pa pripravil par lenuhov, da so zlezli celo na Triglav in to s peciklom, letajo za njim kot mali psički....noben janšist ni obseden z Janšo kot prav levičarji, mislijo nanj 24 ur na dan....JANŠA JE CAR!
vinchi
24. 08. 2021 21.28
+3
Končno je JJ dobil malo svoje župce na pokušino . Ko je JJ v parlamentu na seji dvakrat istega poslanca pošiljal na zdravljenje v umobolnico je bilo vse ok , kajne ? Saj je ( vsaj tako je slišati na posnetku ) tudi te protestnike vprašal , če imajo v Polju dan odprtih vrat .Še premalo so se ga lotili . Ko je omenil Polje , bi ga morali zabrisat iz koče .
zdrava.pamet
25. 08. 2021 09.49
-2
aja oni lahko tulijo in ga obtožujejo, on bi moral biti tiho? v tem primeru se vidi da so agresivni, napadalni, diktatorski in vse ostalo protestniki, njih bi trebalo zabrisati iz koče, PRAV JIM JE POVEDAL IN TUDI TO DA SO RAZKUŽILI GORE JE PRAVILNO, taki anarhisti na Triglavu nimajo kaj iskati!
Berenika
24. 08. 2021 21.09
+2
Osli iz Trstenjakove vztrajno žele, da se jim vrne kakršna koli vrednost na črnem trgu, vendar je zaman. Njihova valuta je izbrisana. Od razmerja 15 oslov za eno kamelo, je prišlo na 20/1, 26/1, 37/1, nato so pa valuto oslov preprosto ukinili. Brez vrednosti zdaj prežvekujejo staro slamo, nepreklicno odstopno rigajo, to je pa tudi vse, kar je ostalo na Trstenjakovi. Zjutraj bodo prišli smetarji in odpeljali ostanke. Kdo se jih bo spominjal? Nihče. Niti zidovi kleti, saj bodo stavbo podrli in zgradili kulturni dom. Pika.
Zmaga Ukrajini ...
24. 08. 2021 19.58
+4
Ne glede na to kaj si mislimo o načinu gospe Jarc, je dejstvo, da je za takšno komunikacijo kriv prav Janša. Že star pregovor pravi: "Kar seješ, to žanješ".
Zmaga Ukrajini ...
24. 08. 2021 19.59
+7
Razumem, da je bilo marsikomu to težko poslušati, vendar so Bratuškine navedbe, da se ne bi smeli spuščati na nivo premierja, navadno sprenevedanje. Očitno nekaterim ni jasno, da je premier »zgled« za ljudi. Zato je logično, da se od njega pričakuje, da je oseba »na nivoju«, ki je izobražena, razgledana in obvlada dostojno komunikacijo z javnostmi. To, da se je zgodilo, da je na čelu vlade nek ničvreden kmetič,... arestant, samo kaže, da je celotna slovenska politika nesposobna, saj ni zmožna izločiti takih deviantnih in nevrednih osebkov.
patogen
24. 08. 2021 20.56
-6
Ker Teje in Fajonistov ni postavil za predsednico Vlade, ha, ha, ha....
BroNo1
24. 08. 2021 21.00
-5
Upam, da nisi slučajno pomislil, da bi nam kdorkoli od teh bil lahko zgled...Mesec, Parec, Bratupek, Kordiš itd itd????.
BroNo1
24. 08. 2021 21.01
-4
Zmaga Ukrajini ...
24. 08. 2021 21.50
+6
Ne. Povej (argumentiraj) kaj je "narobe" z g. Mescem! Ali npr. z g. Šarcem. Sicer pa bi glede na arestantovo obnašanje očitno lahko prav vsak slehernik šel za predsednika. Bi bil isti šmorn.
reaf
24. 08. 2021 19.14
-3
Prav Fajonova daje vetra v jadra raznim politkolesarjem, Jarčevi in podobnim! Sedaj se spreneveda in bluzi nebuloze! Dejstvo je, da je JJ bil napaden, stojično sedel in čakal, da ploha mine ... sicer je siknil nedolžno opazko, to je pa tudi vse. O Šarcu pa ni vredno izgubljati besed ...
Zmaga Ukrajini ...
24. 08. 2021 20.00
+4
Arestant je v svoji nezmožnosti kulturne komunikacije samo kazal zobe in se režal kot 🐒.
reaf
24. 08. 2021 19.10
-4
A Jarčeva se je že otresla "mačka"?
Ici
24. 08. 2021 18.28
-1
Ga. Fajon je s fotografijo, ki jo je s svojima prijateljema posnela na vrhu Triglava in ob tem razvila zastavo posebne vrste, povedala vse o sebi. Njeni komentarji o drugih niso potrebni.
marker1
24. 08. 2021 18.04
-3
Ne razumem logike tov. Fajonove. Ko te nekdo verbalno napade in popljuva, se po njeno nimaš niti pravice braniti. Vedno se na levi izpostavlja in napihuje samo posledico dejanja, vzroka pa se namerno sploh ne navede. S kakšno pravico Tea Jarc napada premierja v planinski koči, ki ji ni nič hotel? Glede na minuli podli nastop Fajonove v Bruslju se ni čuditi njenim dejanjem.
sinhron
24. 08. 2021 16.21
+1
Razumem svečkarsko- koprivarske sektaše , ki ostajajo zvesti svojemu idolu , svojemu liderju , ki izgublja podporo v Slovenski javnosti , tujini in tudi med lastnimi vrstami ! Zato tisti , ki ostajajo zaprtih oči in ušes ostajajo tudi v prvih vrstah podpornikov na vseh mogočih portalih in s svojimi plitkimi , neokusnimi , zavajajočimi ali celo lažnimi komentarji želijo povzdigniti lik svojega liderja , za sok in sendvič ali morda trepljaj po ramenu !
marker1
24. 08. 2021 16.30
+2
To isto nakladate že več kot eno leto. Nimate pa bistvenega, to je 46 glasov.
ivan z Doba
24. 08. 2021 16.21
+2
Kakšen napad neki?! Že 70 tednov ljudje protestirajo, ko pa naletijo na ćelavca in mu zastavijo vprašanja, ki so na mestu, je pa to napad?! Napad s strani koga , kolesarjev, lenuhov, svinj, prostitutk, socialcev..??!! ivan in hujs sta pokazala, da sta navadna bojazljiva ničvredneža! Opozicija pa dovoli tak način komuniciranja s strani vlade! Fuj!#usranegateDNK
marker1
24. 08. 2021 16.33
+1
Ja 70 tednov protestirajo Rogovci, Metelkovci, nekulturniki in nevladniki, ki se bojijo za sredstva, ki jih jim je v prejšnjih vladah namenila levica.
marker1
24. 08. 2021 16.34
+0
Med temi ni nobenega, ki bi ustvarjal dodano vrednost, vsi so samo paraziti na državnem proračunu.
Andrew16
24. 08. 2021 15.48
+1
Kako patetično, ko Fajonka komentira izpad njene sidikaliste s 15.000 EUR mesečne plače. Bljak
marker1
24. 08. 2021 16.39
+2
Sindikalistka mladih, falirana študentka, sama stara več kot 30 let.
MucaNeGrize
24. 08. 2021 15.39
+2
Veste kaj je vrhunec perfidnega cinizma....ko jajša kruli o demokraciji , se na njo sklicuje ...in potem retvita , da bi morala DEMOKRATIČNO IZVOLJENA POSLANKA- ŽENSKA....dobiti dve tri okol kepe......ker je že samo po sebi eksplicitno poziv na fizični obračun z DEMOKRATIČNO IZVOLJENO POSLANKO....
MucaNeGrize
24. 08. 2021 15.31
+3
uganka. ..na tviterju najbolj glasen, nesramen , fašistično nacistično žaljiv , poln samega sebe z izrazoslovjem pritlehnega koruptivnega kriminalca ...samooklicani junak in domoljub , ki mimogrede grozi še demokratično izvoljeni poslanki s fizičnim obračunavanjem in poleg sam ves čas kruli , da je demokrat...obsojen kriminala in korupcije....za mizo v živo pa pred vprašanji ženske - posran , histerično preplašen z bebavim prisiljenim nasmeškom...kdo je to...??!!
prašek
24. 08. 2021 15.33
+5
rb63
24. 08. 2021 16.05
+2
marker1
24. 08. 2021 17.28
-1
Zamenjaj plonk listek, ta je že zelo star...
prašek
24. 08. 2021 15.25
+4
S0poštovani tovariši in tovarišice, želim vam prav dober dan !!!
prašek
24. 08. 2021 15.26
+3
MucaNeGrize
24. 08. 2021 15.30
+1
Hvala enako ...Kosmati Tovariš...veže človek oko na portal.. in kaj vidi...7 koprivarjev se trudi ubraniti polne gate jajše ...češ da je bil napaden....heheee...
prašek
24. 08. 2021 15.32
+2
MucaNeGrize
24. 08. 2021 15.34
+3
nad njegovo strahopetnostjo ...??? sploh ne ...to ima gensko...od prednikov...Enako izdajo ...celo na sodišče v Celju pride skrivaj - skrivač ....zadaj / in tam tudi izstopi
Dark Knight
24. 08. 2021 17.13
-3
Kakšni pacienti ste, da se leta 2021 naslavljate z "tovariš".
marker1
24. 08. 2021 17.29
-2
Vidi se, da se tovariši niso še nič spremenili. Samo ime iz ZK v SD.
prašek
24. 08. 2021 15.21
+2
marker1.............. Samo za tebe, ki trdiš, da je Ištvan Forintoš spregledal ☺☺☺: Leto 1983 je bilo sicer za Janšo prelomno, medtem ko je drvel proti komunističnim zvezdam visoko nad oblaki, je v trenutku padel v nemilost, ko je za problemsko konferenco ZSMS o podružbljanju varnosti in obrambe spisal radikalno levičarsko kritiko sistema splošne ljudske obrambe in ga samoiniciativno razposlal občinskim organizacijam. Sledil je škandal, partija je njegove ideje označila za heretične, medtem ko je Služba državne varnosti poiskala vse razposlano gradivo. »Po domače povedano se je zavzemal za to, da bi bil vsak jugoslovanski državljan tudi vojak, ki bi lahko imel pod posteljo puško, s katero bi se uprl sovražnikom socializma,« je za Mladino dejal zgodovinar Božo Repe. Komunisti Janšo, ki mu ne pomaga niti pritožba, izključijo iz partije. Po navedbah SDS »komunisti Janši preprečujejo oblast« prav od leta 1983.
prašek
24. 08. 2021 15.22
+2
In kljub milim prošnjam ga ne sprejmejo nazaj !!!!!
marker1
24. 08. 2021 17.30
-2
Zamenjaj plonk cegelc in zgodovinarja. Oba sta neverodostojna.