Slovenija
Oglas

Kremo za obraz ste nanašali narobe!

Ljubljana, 24. 07. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V poplavi kozmetičnih izdelkov težko najdemo primernega. Preden pričakujemo rezultate je nujno, da uporabimo pravo kremo, ki je primerna za naš tip kože. Velika večina v svojo negovalno rutino vključi uporabo tako dnevne kot nočne kreme. Ampak le nanos žal ni dovolj za optimalne rezultate. Ste mislili, da se kremo po celem obrazu nanaša s krožnimi gibi? To je velika napaka. Spoznajte 3 načine, kako boste kožo pravilno navlažili in dosegli želene rezultate s kratko masažo obraza.

Lux-Factor 4D Hyaluron
Lux-Factor 4D Hyaluron FOTO: Arhiv ponudnika
Lux-Factor 4D Hyaluron
Lux-Factor 4D Hyaluron FOTO: Arhiv ponudnika

Prvi korak

Da koža ostane zdrava in napeta je potrebno temeljito čiščenje. Obraz je vsakodnevno izpostavljen različnim zunanjim dejavnikom, predvsem pa umazaniji, ki se nabira na koži. S pravilnim čiščenjem lahko koži naredimo veliko uslugo, saj preprečimo mašenje por. Nujno opravilo v večerni negi je temeljito odstranjevanje ličil. Odstranjevanje ličil s čistilnim mlekom ni vedno dovolj, zato se vedno pogosteje uporablja dvojno čiščenje ali »double cleansing«. Tako se obraz očisti v dveh fazah, najprej z oljnim čistilcem kasneje pa še s takšnim, ki je topen v vodi. Dvojno čiščenje se morda zdi zamudno in ne potrebno, rezultati pa so enkratni – popolno očiščen obraz, ki vodi do zdrave in sijoče kože.

Kratka, a učinkovita masaža

Hranilno ali vlažilno kremo nanesemo s konicami prstov. Če nam pri tem pomaga še kristalni valjček, bo koža sigurno dobro navlažena. Da bi olajšali razdeljevanje kreme na področja, lahko pripravimo točke (na ličnice, čelo, brado in konico nosu). Kremo razmažemo na ličnicah, obvezno od znotraj navzven. S tem kožo gladimo in napnemo. Kremo na nosu razmažemo od zgoraj navzdol, na čelu smo previdni in kremo nanašamo s krožnimi gibi od sredine proti sencam. 

Za lažjo predstavo si lahko pomagamo s sliko.

Lux-Factor 4D Hyaluron
Lux-Factor 4D Hyaluron FOTO: Arhiv ponudnika

Predel okrog oči

Koža okrog oči je najtanjša in najobčutljivejša na obrazu. Že nekaj nepravilnih gibov lahko ustvari dodatne gube. Pri nanosu kreme okrog oči je izredno pomembna nežnost, kože nikdar ne vlecite ali drgnite. V predelu oči je potrebna previdnost, zato kremo nanašamo v krogu od zgornjega kota, nato vzdolž veke in navzdol. Obrnjeno gibanje (od spodaj navzgor) vodi do nastanka gub in zabuhlosti ali podočnjakov.

Pogoste napake pri nanašanju kreme

Ste vedeli, da je za nanos na obraz primernejša topla krema? Takšna se namreč hitreje absorbira. Priporočamo, da kreme za obraz ne hranite v hladilniku. Mnogi ne vedo, da tudi rahlo navlažena koža veliko bolje vpija kremo, kakor popolnoma suha. Po umivanju obraza ga le rahlo osušite, da bo koža še vlažna. Nato začnite z nanosom kreme po zgornjih navodilih. 

Lux-Factor 4D Hyaluron
Lux-Factor 4D Hyaluron FOTO: Arhiv ponudnika

Katero kremo izbrati?

Da bodo vsi naučeni triki za masažo obraza tudi učinkoviti, je potrebno izbrati kremo, ki bo koži odgovarjala. Krema za obraz naj vsebuje naravne sestavine in hialuronsko kislino v, ki je ključna sestavina negovalnih in pomlajevalnih izdelkov. Je naravna sestavina človeškega telesa, s svojo posebno sposobnostjo zadrževanja vode pa velja tudi za ključno komponento zdrave kože. Izberite kremo, ki ne povzroča alergijskih reakcij in je primerna za vse tipe kože – to je krema 4D HYALURON, ki kožo zaščiti, nahrani, navlaži in poskrbi za naravni botoks učinek ter mladosten in zdrav videz kože.

Odkrijte 5 izdelkov v 1

Si predstavljate, da bi lahko namesto kreme proti gubicam, vlažilne kreme, korektorja, podlage za ličila in nočne kreme uporabljali samo en izdelek? Lux-Factor 4D Hyaluron je primerna kot dnevna in nočna krema. Odlično se obnese tudi kot podlaga za dolgo obstojna ličila, saj se hitro vpije in ne pušča mastnih sledi. Ob redni uporabi bodo prvi rezultati vidni že po 2 tednih. 

Lux-Factor 4D Hyaluron
Lux-Factor 4D Hyaluron FOTO: Arhiv ponudnika
Lux-Factor 4D Hyaluron
Lux-Factor 4D Hyaluron FOTO: Arhiv ponudnika

Spremenite svojo negovalno rutino tudi vi

Kremo proti gubicam Lux-Factor 4D Hyaluron lahko naročite le na spletni strani www.luxfactor.net ali na brezplačni telefonski številki 01 777 41 07. Pohitite, saj so vam vsi izdelki na voljo s kar 50 % popustom.


Naročnik oglasa je Lux-Factor Cosmetics Ltd.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1