Slovenija

Kriminaliste bo vodil Jevšek

Ljubljana, 22. 01. 2007 15.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni direktor policije je za direktorja kriminalistične policije imenoval Aleksandra Jevška.

S 1. februarjem bo kriminaliste vodil Aleksander Jevšek
S 1. februarjem bo kriminaliste vodil Aleksander Jevšek FOTO: POP TV

Jevška je za direktorja Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi imenoval generalni direktor policije Jože Romšek. Jevšek bo Rastislava Kanižarja zamenjal s 1. februarjem 2007. Dosedanji direktor bo ostal kot svetovalec za področje dela kriminalistične policije v vodstvu Generalne policijske uprave.

Kot je povedala predstavnica policije za odnose z javnostmi Nuška Tavčar, zaenkrat še ni znano, kdo bo Jevška nasledil na čelu PU Ljubljana.

Kanižar je 10. januarja Romšku podal predlog za razrešitev s položaja, in sicer zaradi osebnih razlogov. Jevšek je bil prej vrsto let direktor policijske uprave v Murski Soboti, kjer z družino tudi živi, veliko zaslug pa naj bi imel tudi za rešitev napetosti na Hotizi.

Jevšek je v policiji že več kot 25 let in je bil med drugim tudi kandidat za direktorja policije leta 2004. Aleksander Jevšek je kariero začel kot kriminalist, nadaljeval kot vodja oddelka na mariborski policijski upravi, pred odhodom v Mursko Soboto pa je bil vodja kriminalistov na celjski upravi.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.