Gospodarstvo
Oglas

Kristalno jasne ideje

Ljubljana, 15. 09. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ko se tradicija in napredek ter vizija prihodnosti združijo, se vedno rodijo vznemirljive ideje. Steklarna Rogaška že 350 let kljubuje času, viharnim obdobjem in razveseljuje mnoge s svojo zanesljivostjo in prestižem.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Zgodba Steklarne Rogaške sega 350 let nazaj, ko je steklarstvo na Štajerskem doživelo svoj razcvet. Od takrat je mnogo peči ugasnilo, Steklarna Rogaška pa ne le ohranja tradicijo, temveč širi svojo ponudbo in je v korak s časom.

V Steklarni Rogaška so se v bogati zgodovini kalili mnogi oblikovalci stekla pri nas, z veseljem pa so njihove izdelke uporabljali najbolj prepoznavni obrazi, ki pišejo zgodovino. Med drugimi Kraljica Elizabeta ll., Donald Trump in papež Janez Pavel ll.

Iz izdelkov Steklarne Rogaška seva tradicija, ki priča o njeni moči, o neuničljivosti skozi čas, hkrati pa se spogleduje s prihodnostjo, kreativnimi rešitvami in drznim dizajnom.

O kakovosti kristala pričajo tudi številne vezi v tujini in prepoznavnost te blagovne znamke na tujih trgih. Že od leta 1930 so izdelki Steklarne Rogaška na voljo v ameriški verigi prodajaln Bloomingdale`s. Tudi v prihodnje je njihova vizija še bolj utrditi prepoznavost lastne, slovenske blagovne znamke Rogaška.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Pozicija, ki so si jo s kvaliteto pridobili na trgu, jim dovoljuje uveljavljanje lastnih smernic v oblikovanju stekla. Z veseljem sodelujejo tudi z mladimi, ki jih zanima ta poklic, saj ravno negovanje tradicionalnih veščin pri oblikovanju stekla in ročna izdelava, postavlja Rogaško v sam vrh oblikovanja stekla.

Njihove izdelke, ki so prava paša za oči, lahko kupite širom po Sloveniji, vabijo pa vas tudi v razstavni salon na Mestnem trgu in v najnovejši outlet v BTC-ju v Poslovno-trgovskem centru DIAMANT.

Njihove reference iz preteklosti in pogled, ki je usmerjen v prihodnost, zagotavlja Steklarni Rogaška svetlo prihodnost. Njihove najnovejše ideje in uporabne možnosti boste lahko spoznali tudi vi 19.9.2012 Kristalni palači v Ljubljani.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Ne zamudite priložnosti in se pridružite degustaciji v njihovi Pop-up trgovini. V sredo 19.9.2012 med 11.30 in 14.30 uro, se boste lahko osvežili s sadnimi in zelenjavnimi smutiji, postreženimi v kelihih Rogaška.

Ne verjemite besedam, šele ko boste poskusili, boste resnično dojeli, da je za dober okus in čaroben ambient pomembna ne le vsebina, temveč tudi okvir. Kristalno jasno je torej, da morate priti!
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3