Slovenija

Kučan na avstrijskem Štajerskem

Gomilica, 12. 04. 2000 21.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik republike Milan Kučan, ki se je pozno popoldne v Gomilici na avstrijskem Štajerskem srečal s predsednikom avstrijskega parlamenta Heinzem Fischerjem, je sogovornika podrobno obvestil o trenutnih političnih razmerah v Sloveniji in o možnih izhodih iz vladne krize. Kot je Kučan povedal po pogovorih, je Fischerju posebej zagotovil, da izid krize, ne glede na to, kakšen bo, ne bo vplival na temeljne usmeritve Slovenije, med drugim vključevanje v Evropsko unijo in zvezo NATO, usmeritev pa bo ostala ista tudi v odnosih z Avstrijo.

Največ pozornosti sta sogovornika na tradicionalnem delovnem srečanju, že 12. po vrsti, namenila prav trenutnemu političnemu položaju v Sloveniji, pa tudi v Avstriji. Predsednik avstrijskega parlamenta je predsedniku Kučanu zagotovil, da se avstrijska vladna politika v zvezi s širitvijo Evropske unije ne bo spremenila, saj ''bi bilo nespametno odstopati od te poti''.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.