Slovenija

Kučan na okrogli mizi o partnerstvu za sodelovanje in spravo

Ljubljana, 09. 02. 1998 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Strasbourgu se bo v četrtek začela dvodnevna okrogla miza z naslovom Partnerstvo za sodelovanje in spravo na Bližnjem vzhodu, ki jo organizirata generalni sekretar Sveta Evrope in Evropski center za globalno soodvisnost in solidarnost v sodelovanju z Mirovnim inštitutom Šimona Peresa. Posveta se bo v četrtek na povabilo generalnega sekretarja Sveta Evrope Daniela Tarschysa udeležil tudi predsednik Milan Kučan, ki bo svoje poglede na spravo podal na dopoldanski seji v prispevku z naslovom <i>Sprava na Balkanu - prazno upanje ali možna realnost?</i>, so sporočili iz urada predsednika republike.

Na posvetu bodo ugledni udeleženci, med njimi generalni sekretar SE Daniel Tarschys, predsednik Interparlamentarne Unije in predsednik Centra Sever-Jug Miguel Angel Martinez ter predsednik Mirovnega inštituta Šimon Peres spregovorili o političnih izkušnjah in spoznanjih v Evropi in na Bližnjem vzhodu pri graditvi duha sprave, pri oblikovanju ukrepov, ki ustvarjajo vzdušje zaupanja in pospešujejo sodelovanje, in pri iskanju poti do sprave.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.