Slovenija

Kučan odpisal Clintonu

Ljubljana, 02. 02. 1998 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik republike Milan Kučan je danes odgovoril na pismo ameriškega predsednika Billa Clintona, v katerem ga je Clinton seznanil z ameriškimi stališči do Iraka in iraških izpolnjevanj mednarodnih obveznosti. V svojem odgovoru Clintonu je Kučan zagotovil, da bo Slovenija kot članica Varnostnega sveta ZN vztrajala, da je Irak dolžan brezpogojno in v celoti izpolniti zahteve resolucij VS, ki zadevajo uničenje kemičnega, bakteriološkega in drugega orožja za množično uničevanja, kot tudi, da je dolžan dopustiti popolno svobodo delovanja Komisije ZN za nadzor razorožitve Iraka (UNSCOM).

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, bo zato Slovenija podprla vse ukrepe za dosledno uresničitev resolucij varnostnega sveta. Predsednik Kučan pa je ob tem izrazil upanje Slovenije, da bo enoten nastop mednarodne skupnosti, ki ga izraža tudi dosedanja enotnost VS, prispeval k razrešitvi sedanje krize z diplomatskimi sredstvi.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.