Slovenija

Kučan ustanavlja Forum 21

Lubljana, 22. 12. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Vladimir Vodušek
Komentarji
0

Ugibanj o tem, ali bo nekdanji predsednik Milan Kučan po končanem mandatu vstopil v strankarsko politiko je, kot vse kaže, konec. Januarja prihodnje leto naj bi namreč z ljudmi različnih profilov - od gospodarstvenikov, znanstvenikov do kulturnikov -ustanovil nestrankarski Forum 21.

Milan Kučan
Milan Kučan FOTO: POP TV

Ljudje okoli nekdanjega predsednika so sicer že nekaj časa napovedovali, da bo Milan Kučan ustanovil društvo, ki so ga z delovnim naslovom poimenovali Forum 21. Zadnji dokaj konspirativni sestanek v širšem krogu se je zgodil konec preteklega tedna.

"Na to temo je imel vrsto posvetov, zdaj pa se ti posveti nekako intenzivirajo in fokusirajo. Zdi se mi, da bi do ustanovitve tega foruma lahko prišlo konec januarja prihodnje leto," meni Špela Furlan, svetovalka nekdanjega predsednika.

Špela Furlan
Špela Furlan FOTO: POP TV

Nekateri vplivni direktorji, ki so sodelovali na sestanku, kot je denimo predsednik uprave Mercatorja Zoran Jankovič, zadeve enostavno ne želijo komentirati. Drugi, ki so jih v javnosti sicer omenjali, kot recimo Igor Bavčar, pa na sestanek niso bili povabljeni, oziroma nimajo ambicij, da bi se pojavili v tej zgodbi.

"Kdo vse bo v tem forumu, bo najbrž možno povedati šele potem, ko bosta definirani vsebina in oblika delovanja in ko se bodo tisti, ki bodo povabljeni, tudi pri sebi opredelili, ali so pripravljeni sodelovati in ali se strinjajo s tako zasnovo foruma kot bo izoblikovana," je povedala Furlanova.

Milan Kučan se rokuje
Milan Kučan se rokuje FOTO: POP TV

Čeprav ne namerava vstopiti v aktivno strankarsko politiko, se bo nekdanji predsednik s forumom ali brez njega politično opredeljeval tudi naprej. V nedeljo je odkrito pohvalil sedanjo, torej Ropovo vlado, da "učinkovito ureja tudi vse tisto, kar bi bilo lahko opravljeno že zdavnaj prej ".

"Kar zadeva pa strankarsko delovanje, pa ugibanja o tem, ali bo to tudi stranka, nimajo nikakršne zveze s temi posveti in z vsebino foruma, ko jo zarisujejo ti posveti. Kakšne bodo koalicije in povezave, je najbrž bolj vprašanje, ki bi ga bilo primerneje nasloviti na stranke," je še povedala Furlanova.

Nekdanji predsednik se je sicer držal svoje napovedi, da se strankarsko pred prihodnjimi volitvami ne bo angažiral. Stranke nekdanji predsednik Milan Kučan niti ne potrebuje saj se lahko zanaša na moč svoje besede, tudi ko bo šlo za podporo strankam ali bodočim koalicijam.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA