Slovenija

Ladijski prevozi po Obali tudi letos

Koper, 18. 06. 2021 12.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ma.Ko.
Komentarji
3

Med štirimi obalnimi mesti, Ankaranom, Koprom, Izolo in Piranom, se boste tudi to poletje lahko peljali z ladjo. Če so bili prevozi lani na voljo samo ob koncih tedna, bodo zdaj vse dni v tednu, razen ob ponedeljkih. Za plovbo med mesti bo treba plačati simboličen prispevek od enega do treh evrov.

Ladja Zlatorepka
Ladja Zlatorepka FOTO: Regionalni razvojni center Koper

Ladijska linija bo začela obratovati 26. junija in bo delovala vse do 3. oktobra. Kot je na današnji predstavitvi pojasnila vodja projekta Heidi Olenik iz Regionalnega razvojnega centra (RRC) Koper, bodo potnike prevažali z ladjo Zlatorepko, ki jih na krov lahko sprejme 71, a jih bo zaradi ukrepov v zvezi s covidom-19 na njej lahko največ 21 oziroma nekoliko več, če bo šlo za skupine. Poleg tega bo na voljo tudi 16 mest za kolesa.

Cenik prevoza z ladjo Zlatorepko.
Cenik prevoza z ladjo Zlatorepko. FOTO: Regionalni razvojni center Koper

Rezervacije mest ne bodo možne 

V slabem vremenu ladijski prevoz ne bo organiziran, o čemer bodo obveščali na svoji spletni strani in družbenih omrežjih.

Pilotni projekt so razvili v okviru čezmejnega projekta spodbujanja mobilnosti in uvajanja trajnostnih storitev potniškega prometa Crossmoby, ki se financira iz programa Interreg Italija-Slovenija. Kot je navedel direktor RRC Koper Giuliano Nemarnik, bo ladijska linija obratovala zjutraj in popoldne, zaradi pogostejših prevozov pa so se odločili postaviti tudi simbolično ceno vozovnic.

Urnik ladijski prevoz z ladjo Zlatorepko.
Urnik ladijski prevoz z ladjo Zlatorepko. FOTO: Regionalni razvojni center Koper

Lani težave zaradi izkoriščanja prevoza za krožne izlete

Ob tem je Nemarnik priznal, da so imeli lani težave, saj nekateri potniki ladijskega prevoza niso uporabljali za prevod od točke A do točke B, ampak so ga jemali kot nekakšen krožni izlet.

Direktor RRC Koper je ob tem izrazil željo, da bi se ladijski prevozi nadaljevali tudi po izteku projekta in s tem sredstev za njihovo sofinanciranje. Kot je ocenil, sama ekonomska cena ne bi bila vzdržna, zato se bodo skušali dogovoriti z istrskimi občinami.

Ladijska linija bo začela obratovati 26. junija in bo delovala vse do 3. oktobra 2021.
Ladijska linija bo začela obratovati 26. junija in bo delovala vse do 3. oktobra 2021. FOTO: Regionalni razvojni center Koper

Zbrane sta nagovorila tudi predstavnik vodilnega partnerja v projektu Crossmoby Massimiliano Angelotti in koprska podžupanja Jasna Softić. Koprska občina je namreč sofinancirala projekt ladijskih prevozov in Softićeva je ob tem poudarila, da je morje dobrina, ki je premalo izkoriščena. Hkrati je tudi sama izrazila željo, da bi pilotni projekt prerasel v "nekaj več".

Aktualen tudi kolobus

Kot je še navedel Nemarnik, poleg ladijskih prevozov deluje tudi kolobus, ki bo ob petkih, sobotah in nedeljah brezplačno vozil na relaciji Koper–Štanjel. Julija in avgusta pa bo vsak dan na voljo kopalni avtobus med Brkini in Koprom, ki ga bo sofinancirala Občina Hrpelje-Kozina.

Koronavirus pasica nova
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mene briga
18. 06. 2021 14.45
+2
Dobra alternativa za visoke cene parkiranja, ki jih je letos uvedla piranska občina. Parkiraš v Kopru ali Izoli, ki obiskovalcem zagotavljajo nekaj gratis parkirišč in se odpelješ samo pogledat Piran. Z morja je pogled nanj najlepši. Vse ostalo je stvar okusa in odločitve.
E10
18. 06. 2021 14.28
+5
Prides v kamp na obalo, tricetrt kampa praznega, ampak ne mores parkirat, ker zaradi neumnih korona pogojev ne smejo vec kot toliko sprejet. Odprt prostor, v naravi, vsak spi v svojem - vlada enaci s hoteli. Jansa, a pase ane
kitzbill
18. 06. 2021 13.56
+2