Slovenija

LDS pred volitvami

Kamnik, 23. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stranka LDS bo 2. septembra sklicala programski kongres, na katerem bodo sprejeli volilni program.

Gregor Golobič, predsednik sveta LDS
Gregor Golobič, predsednik sveta LDS FOTO: POP TV

Člani LDS se bodo dan pred uradnim začetkom volilne kampanje pred oktobrskimi parlamentarnimi volitvami zbrali v Cankarjevem domu na programskem kongresu, na katerem bodo sprejeli volilni program, predstavili pa bodo tudi kandidate za državnozborske volitve. Največja vladna stranka bo na četrtih parlamentarnih volitvah v samostojni Sloveniji nastopila kot stranka z največ novimi obrazi in kompetentnimi ljudmi, ki imajo znanje in izkušnje, je prepričan predsednik sveta LDS Gregor Golobič.

Po Golobičevem mnenju je ključ za uspeh na oktobrskih volitvah kombinacija dobrih, svežih idej ter novega zagona in novih ljudi. "LDS na te volitve stopa kot stranka z največ novimi obrazi kompetentnih ljudi, ki že imajo izkušnje," pravi predsednik sveta in dodaja, da kandidatov niso iskali "kot čarovnik v klobuku." Če bodo med kandidati tudi estradniki in igralci, pa Golobič odgovarja: "To prepuščamo Janezu Janši."

Golobič je po današnji seji sveta LDS poudaril, da bo na kandidatni listi velika večina ministrov vlade Antona Ropa, med drugim Matej Lahovnik, Zdenka Cerar, Milan Pogačnik, Ivo Vajgl in Milan M. Cvikel. Na volitvah bodo nastopili tudi Marko Pavliha, Dušan Keber in Janez Kopač.

Kot je dejal Golobič, je LDS stranka, ki zagotavlja spremembe. "Zgodovina vodilne vloge LDS je zgodovina spreminjanja Slovenije in to pozitivnega spreminjanja Slovenije, spreminjanja Slovenije na bolje. Slovenija je dobro na poti in Slovenija je na dobri poti. Uspehi Slovenije, ki niso samo uspehi LDS, pa so očitno drugim strankam, predvsem opozicijskim, samo v napoto, ker jih razumejo samo skozi strankarsko optiko," pravi predsednik sveta LDS.

Golobič kritičen do političnih potez opozicije

Predsednik sveta LDS je ocenil, da so opozicijske stranke v minulem mandatu zlorabljale instituta referenduma in izrednih parlamentarnih zasedanj, kar se kaže tudi pred volitvami. Opozicija je še ustvarjala občutek, da gre v politiki le za prepir, za metanje polen pod noge in za prestiž ter da politika ne odloča o ničemer, kar pomembno za življenje državljanov. "Mi bomo v svoji kampanji pokazali, kaj smo storili in dokazali, ter da smo tisto, kar naj bi storili novega, tudi sposobni uresničiti. S tem želimo ljudem povrniti zaupanje, da politika ni sama sebi namen in da se lahko v parlamentu dogajajo tudi seje, na katerih se odloča o stvareh, ki zadevajo ljudi."

In kako bo stranka na volitve pritegnila naveličane volivce LDS? Golobič je odgovoril, da ni naveličanih volivcev LDS, da pa imamo v Sloveniji opraviti z naveličanimi volivci, ki so naveličani opozicijske politike, ki je v minulem mandatu do konca zlorabila instrumente parlamentarne demokracije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni