Slovenija

Uporaba telefona med vožnjo: dovolj je lahko že pet sekund

Ljubljana, 09. 01. 2023 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Raziskave kažejo, da je med pisanjem SMS-sporočila ali pregledovanjem družbenih omrežij voznik povprečno pet sekund osredotočen na telefon in ne na vožnjo. V petih sekundah pri hitrosti 50 km/h tako "na slepo" prevozite skoraj 70 metrov, na avtocesti pri 130 km/h pa več kot 180 metrov. In čeprav mobilni telefon ne šteje med primarne vzroke za nastanek prometne nesreče, je izjemno pomemben dejavnik tveganja za njihov nastanek.

Agencija za varnost prometa (AVP) in Policija začenjata prvo letošnjo nacionalno preventivno akcijo Varno brez telefona v prometu. V času akcije, ki se bo sklenila v nedeljo, bo policija nadzirala uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav, ki motijo voznikovo vidno ali slušno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Agencija bo z medijskimi aktivnostmi ter v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ljubljana tudi z nadcestnimi transparentni opozarjala na tveganja, ki jih prinaša uporaba mobilnega telefona v prometu.

Uporaba mobitela poveča tveganje za nastanek prometne nesreče do 23-krat.
Uporaba mobitela poveča tveganje za nastanek prometne nesreče do 23-krat. FOTO: Thinkstock

Po navedbah agencije so mobilni telefoni zadnje desetletje eden od večjih motilcev pozornosti v prometu, ki dokazano povečujejo tveganje za nastanek prometnih nesreč. Po različnih mednarodnih raziskavah se namreč ob uporabi mobilnega telefona tveganje za nastanek prometne nesreče poveča od štiri- do 23-krat.

Agencija in Policija opozarjata, da nemalokrat vidimo zamišljene pešce, ki s pogledom v mobilni telefon stopijo na prehod za pešce ali na kolesarsko stezo, in ne preverijo, ali so to storili dovolj varno. Pravočasnost in ustreznost reakcij pešca je zaradi uporabe mobilnih telefonov in pregledovanja družbenih omrežij zmanjšana do 60 odstotkov.

Kaj vse vpliva na kognitivne sposobnosti voznika, ugotavlja dr. Tina Cvahte Ojsteršek s Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru v doktorski nalogi z naslovom Vizualna pozornost voznika na prometno okolje in dogajanje ob prisotnosti motenj znotraj vozila. V terenskem eksperimentu so 23 udeleženih voznikov v realnem okolju izpostavili 15 motnjam znotraj vozila: uporabi mobilnega telefona (prostoročno ali običajno), nastavljanju ali upravljanju s sistemi v avtomobilu ter iskanju stvari v avtomobilu. Za najbolj problematično (z vidika odvrnjene pozornosti od prometnega okolja) se je izkazala uporaba mobilnega telefona (branje in pošiljanje SMS-sporočila, ogled posnetka) ter nastavljanje sistemov znotraj avtomobila, kjer prednjačita radio in navigacijski sistem. Pri teh nalogah so vozniki skozi vetrobransko steklo gledali le tretjino časa. Pri nastavljanju klimatskega sistema so vozniki stran od ceste gledali polovico časa. 

Tudi prostoročno telefoniranje ni varno

Zakon sicer dovoljuje uporabo naprave za prostoročno telefoniranje, ki pa ga Policija in Agencija odsvetujeta, saj odvrača pozornost voznika in ni varno! "Med vožnjo ne upravljajte s telefonom, ne pregledujte socialnih omrežij, si ne zapisujte opomnikov, ne brskajte po spletnih straneh, ne fotografirajte ali snemajte, saj je vožnja aktivnost, ki ji moramo posvetiti vso pozornost! V primeru nujne uporabe mobilnega telefona se ustavite na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujte šele, ko končate s pogovorom," svetujeta Policija in Agencija za varnost prometa.

Najbolj izpostavljena skupina voznikov so sicer poklicni vozniki, ki so izpostavljeni večjemu naboru motenj znotraj vozila. Tudi nedavna francoska študija ugotavlja, da vozniki tovornih vozil med vožnjo v povprečju devet odstotkov časa uporabljajo mobilni telefon. Pogosteje so tudi pod vplivom dejavnikov utrujenosti. 

Glede na kategorijo udeleženca v prometu že vrsto let prevladujejo vozniki osebnih vozil, teh je bilo skoraj dve tretjini (60,2 odstotka), sledijo vozniki tovornih vozil, ki jih je za slabo četrtino (24,2 odstotka) in kolesarji s 3,5 odstotka, kjer so ugotovili za tretjino več prekrškov kot v letu 2021. Naraščajo pa tudi kršitve pri voznikih e-skirojev, teh je bilo lani 35, v letu 2021 pa le devet. 

Največ kršiteljev, skoraj tretjino (30 odstotkov) je v starostni skupini od 35 do 44 let, sledi skupina od 45 do 54 let s 23,2 odstotka in od 25 do 34 let z 22,8 odstotka. Najmanj je kršitev je v starostnih skupinah do 18 let, od 18 do 24 let in nad 65 let.

Tuje raziskave kažejo, da je med pisanjem SMS-sporočila ali pregledovanjem družbenih omrežij voznik povprečno pet sekund osredotočen na telefon in ne na vožnjo. Pri hitrosti 60 km/h v tem času prevozi razdaljo več kot 83 metrov. V naselju pri hitrosti 50 km/h prevozi skoraj 70 metrov. Še večje tveganje pa je na avtocestah, kjer pri hitrosti 130 km/h v petih sekundah prevozi več kot 180 metrov, na hitri cesti pri vožnji 100 km/h pa prevozi 139 metrov. Gre za podobno tveganje, kot da bi takšno razdaljo prevozil z zaprtimi očmi. Voznik vozi z bistveno zmanjšano pozornostjo in s tem ogroža sebe in vse druge udeležence prometa. Med uporabo mobilnega telefona je uporabnikova pozornost zmanjšana v treh vidikih: vidnem (pogled je usmerjen v zaslon), telesnem (roke niso na volanu/krmilu) in miselnem (miselni procesi so usmerjeni v napravo). Tveganje za nastanek prometne nesreče se ob uporabi mobilnega telefona po različnih mednarodnih raziskavah poveča od 4-krat do 23-krat. 

Z novelo Zakona o pravilih cestnega prometa so bile v celoti sprejete zakonske spremembe, ki jih je predlagala AVP, glede uporabe mobilnih telefonov v prometu, veljati pa so začele sredi avgusta 2021. Za uporabo mobilnega telefona med vožnjo je za voznike motornih vozil predpisana kazen 250 evrov ter tri kazenske točke. Za udeležence v prometu, ki ne potrebujejo vozniškega dovoljenja (kolesa, e-skiroji in ostala lahka motorna vozila), pa kazen za uporabo mobitelov, slušalk in drugih naprav med vožnjo znaša 120 evrov.

V lanskem letu je Policija ugotovila 25.670 kršitev po 35. členu zakona o pravilih cestnega prometa, ki prepoveduje uporabo naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Leto prej je bilo takšnih kršitev za 23 odstotkov več, kar 33.297. Ob poostreni zakonodaji upad na Policiji pripisujejo nadzoru Policije in tudi ozaveščanju, ki ga agencija izvaja vse leto.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
09. 01. 2023 16.37
-2
Pa saj imamo zdaj vklopljen iPhone v avtomobilu, samo pritiskamo na ekranu, vidim pa da je tudi to lahko moteče.
Important notice
09. 01. 2023 15.49
+3
Vozniški izpit imam skoraj 40 let, mobilni telefon približno 25 - 30 let. V vseh teh letih, je bil telefon vedno na zadnjem sedežu v torbi. Vedno z 0,0% za volan in tako v vseh teh letih ni policija zaslužila niti dinarja, bona, tolarja ali evra na moj račun.
son?ek11
09. 01. 2023 11.49
+2
Vedno ni moralo veljati 0,0% alkohola, brez mobitela in brez kajenja. Za volanom moraš biti zbran!!!!
VikiKrema
09. 01. 2023 10.57
Kdaj bo spet akcija 0.0? Jst ne morem več tolk pit. 🥵
mikmik 1
09. 01. 2023 10.44
+6
In vsak novi avto ima že zaslon na dotik enakovreden telefonu, ki prav tako odvne pogled od ceste!! Pa kadilci v avtu, pa obupni vozniki zaliman za volan, ku ne vidijo nič drugega kot vozni pas.... Vsega je...
seter73
09. 01. 2023 10.43
+1
vzeti izpit za 3 mesece in jurja kazni ce te dobijo…pa v primeru nesrece doviljenje za vpogled v Logfile kaj ce se je uporabljal v nesrecnem trenutku…problem je ker folk dr.ka po netu in socialnih onrezjih med voznjo..
periot22
09. 01. 2023 09.53
+10
Prazno nakladanje spravite se na teren in pišite kazni!
2fast4
09. 01. 2023 09.17
+12
Agencija za varnost prometa (AVP) - voluharji pisarniški kar na teren, nikjer vas ni za videti...
WD40
09. 01. 2023 09.02
+7
večina avtov im prostoročno telefoniranje ,samo da ga ne znate uporabljati
Ricinus
09. 01. 2023 10.27
+9
Res je hecno videti tipa v avtu za 50k+ evrov s telefonom v roki. Včasih so se delali frajerje, ko še ni imel telefona vsak beduin na kameli sedaj pa kažejo s tem samo domet svojega intelekta