Slovenija

Letališča Janeza Pavla II. ne bo!

Maribor, 12. 07. 2007 15.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na mariborskem letališču so pojasnili, da Letališče Janeza Pavla II. že obstaja v Krakovu.

S tem so zavrnili predlog bodočega predsedniškega kandidata Marjana Beraniča, ki je včeraj izrazil željo po preimenovanju.

Direktor letališča Matjaž Sonc je pojasnil, da trditev, da bi s preimenovanjem mariborsko letališče postalo prvo na svetu, ki bi se poimenovalo po kakšnem papežu, ne drži. V Krakovu, rojstnem kraju Janeza Pavla II. ga namreč že imajo.

Matjaž Sonc: Za prepoznavnost Slovenije je potrebno več kot le preimenovanje letališča.
Matjaž Sonc: Za prepoznavnost Slovenije je potrebno več kot le preimenovanje letališča. FOTO: Jani Dolinšek

Sicer pa so v Aerodromu Maribor in v družbi Prevent kot lastniku podjetja prepričani, da je za prepoznavnost Slovenije in uspešno poslovanje letališč potrebno še marsikaj drugega, kot zgolj poimenovanje letališč po znanih osebnostih. "Preimenovanju letališča načeloma ne nasprotujemo, vendarle pa, če bi skupaj ocenili, da je preimenovanje resnično potrebno, zagovarjamo poimenovanje po katerem od vplivnih in pomembnih Slovencev, ki nam jih zagotovo ne primanjkuje," je pojasnil Sonc in pri tem omenil Edvarda Rusjana, prvega letalca v osrednji Evropi in Hermana Potočnika - Noordunga, pionirja vesoljskih poletov. Dodal je še, da bo preimenovanje prišlo v poštev šele takrat, ko bo poslovanje letališča tako uspešno, da bo letališče vredno imena.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ekvinokcij@gmail.com
13. 07. 2007 20.33
pa dejmo eno smetišče poimenovat po zdaj najbolj zaželjeni osebnosti. ali smeti po gozdovih. Bog je povsod, tudi v smeteh. Spotaknil sem se v svetega petra, bom dejal po padcu, ki mi ga je ponudila gozdna smet. mogoče bom potem gor vzet? Ali pa prepoznaven. Diagnoza; poškodba svetega petra?
yanker007@gmail.com
12. 07. 2007 19.16
V bistvu mamo srečo, da so nas Poljaki prehiteli ali pa tudi ne, le po kom ga bodo zdaj poimenovali, mogoče po Ivanu Krambergerju.
gumball
12. 07. 2007 18.41
Pa le nismo prvi pri vsaki bedariji!
polo19sdi
12. 07. 2007 18.13
A bejž nooo...kako pa je to mogoče da ga že imajo v Krakovu???
hinko.murovec@siol.net
12. 07. 2007 17.57
Spoštovani Gen.T, kaj ko bi celotno vladno garnituro za začetek lepo malo namakali v Ljubljanici tako kot so goljugive peke . Upam, da ribe ne bi takoj pocrkale. LP
hecate
12. 07. 2007 17.22
jeeeeeeeeeeeeej nebo ga nebo ga nebo ga...saj neki pametnga
DarthRevan
12. 07. 2007 17.19
Hja, ne vem, ne vem, nekateri "starošolci" sploh še niso tako zelo stari (če samo pogledaš oba glavna akterja v primeru SOVA, ne Rop ne Janša še nista ravno siva) in lahko po tamalem še par mandatov tole počenjajo - kdo jih bo pa čakal?
mit.ya@email.si
12. 07. 2007 17.16
Brez skrbi Gen.T. Kmalu bodo ti ljudje v politiki, ki se še držijo načel stare šole, umrli. Nadomestila jih bo mlajša generacija, ki bo, tako upam, vsaj poskušala spraviti državo v red.
DarthRevan
12. 07. 2007 16.33
Fascinantno je dejstvo, da odkar smo se osamosvojili imamo probleme s prepoznavnostjo...verjetno zato ker so naši veljaki prezaposleni z metanjem polen pod noge en drugemu, in da so tako levi kot desni ista oportunistična banda ki jim je figo mar za Slovenijo. Morda je čas, da za prepoznavnost kaj naredimo ljudje, Slovenci.