Slovenija

Napako odpravili, letalski promet stekel

Ljubljana, 16. 11. 2011 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
V.L./N.D.
Komentarji
3

Potem ko so zaradi pokvarjenega sistema za instrumentalno pristajanje zaprli Letališče Jožeta Pučnika, so napako že odpravili. Letala Adrie Airways vzletajo in pristajajo brez težav.

Letalski promet spet poteka brez težav.
Letalski promet spet poteka brez težav. FOTO: Miro Majcen

Letalski promet na Letališču Jožeta Pučnika poteka nemoteno, je za 24ur.com potrdila tiskovna predstavnica letališča Brigita Zorec.

Kot smo že poročali, so imeli včeraj na letališču tehnične motnje pri delovanju instrumentalnega pristajalnega sistema za pristajanje letal v pogojih zmanjšane vidljivosti (Instrument landing system, ILS). Prihajalo je do večjih zamud, nekaj letal so preusmerili na letališče Maribor ali v Zagreb, druge lete pa so odpovedali. Napako je okoli 22. ure odpravila Kontrola zračnega prometa Slovenije, ki sicer tudi skrbi za nemoteno delovanje naprav.

Gosta megla je povzročala težave v letalskem prometu.
Gosta megla je povzročala težave v letalskem prometu. FOTO: POP TV

Kot je danes poudarila Zorčeva, novih težav ne pričakujejo. Zjutraj je promet potekal brez težav in zamud. Adria Airways je včeraj vse lete preusmerila v Maribor, tista letala, ki so jih potrebovali danes zjutraj, pa so prepeljali na Brnik. Na Adrii so za 24ur.com potrdili, da vsi leti potekajo po voznem redu. Nadaljnjih težav ne pričakujejo.

Danes je bil sicer odpovedan le en let prevoznika Air France, a let je bil odpovedan že včeraj, zato tudi danes jutranjega leta ni bilo, nam je še pojasnila Zorčeva. Za informacije smo se obrnili tudi na Air France, kjer so nam povedali, da trenutno nimajo informacij o nadaljnjih letih.

Napaka, ki se je zgodila včeraj, se sicer redko pripeti, a so se na letališču že spopadali s tem. Sistem nazadnje ni deloval v lanskem poletju, ko so prenavljali pristajalne steze in so ga morali izklopiti. A so poleti razmere veliko bolj ugodne in lahko letala pristajajo tudi brez vklopljenega sistema.

  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA
  • zacetni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejan Zajebancije
16. 11. 2011 10.28
Ampak z imenom letališča (JP) so pa ustrelili popolnoma mimo. In mariborčani so ta polom s pridom izkoristili. Bravo!
balon200
16. 11. 2011 09.17
Ja, tehnične službe so ful zrihtale. Verjetno se je megla razkadila sama od sebe, pa je blo.
kolcamož
16. 11. 2011 09.05
smrdi po diverziji.....