Slovenija

Pahor ne bo predlagal mandatarja, kot najverjetnejši datum predčasnih volitev se nakazuje 27. maj

Ljubljana, 21. 03. 2018 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

"Prizadevanje za izvolitev predsednika vlade za tako kratek čas ni smiselno in potrebno," je Pahor po posvetu z vodji poslanskih skupin sporočil Brglezu. Predsednik republike ocenjuje, da je najprimerneje razpisati predčasne volitve. Parlamentarne stranke so o najprimernejšem datumu volitev sicer različnih mnenj, kot možen kompromis pa se kot datum nakazuje 27. maj.

Več videovsebin
  • Iz 24UR ZVEČER: Kdaj na volitve?
    12:10
    Iz 24UR ZVEČER: Kdaj na volitve?
  • Iz 24UR: Bodo predčasne volitve maja ali junija?
    03:02
    Iz 24UR: Bodo predčasne volitve maja ali junija?
  • Iz SVETA: Večina 'manjših' strank za čimprejšnje volitve
    01:30
    Iz SVETA: Večina 'manjših' strank za čimprejšnje volitve

Predsednik republike Borut Pahor je predsednika DZ Milana Brgleza obvestil, da ne bo predlagal kandidata za novega mandatarja, in ga zaprosil, da se DZ na seji s tem seznani. Z razpisom predčasnih volitev pa bo Pahor počakal na iztek roka, ki ga imajo za predlaganje mandatarja na voljo poslanci.

Pahor je svojo odločitev sporočil po posvetu z vodji poslanskih skupin. "V okoliščinah, ko se tudi sicer izteka mandat sedanjemu sklicu državnega zbora, prizadevanje za izvolitev predsednika vlade za tako kratek čas ni smiselno in potrebno," je zapisal v dopisu predsedniku DZ.

Predsednik republike Borut Pahor je posvetovanja o datumu predčasnih volitev ter o morebitnih predlogih kandidata za mandatarja opravil še z vodji poslanskih skupin Levice, NSi, nepovezanih poslancev in poslancev narodnih manjšin.
Predsednik republike Borut Pahor je posvetovanja o datumu predčasnih volitev ter o morebitnih predlogih kandidata za mandatarja opravil še z vodji poslanskih skupin Levice, NSi, nepovezanih poslancev in poslancev narodnih manjšin. FOTO: POP TV

Pahor namreč ocenjuje, da je najprimerneje razpisati predčasne volitve. "Ni enako, ali ima vlada polna pooblastila ali ne. Prav je, da stremimo k izvedbi predčasnih volitev in imenovanju nove vlade s polnimi pooblastili," je še zapisal. Kot je dodal, pa je glede razpisa volitev dolžan počakati na iztek predpisanega roka, ko se za predlaganje kandidata za predsednika vlade lahko odloči tudi deset poslancev ali poslanske skupine.

S takšno odločitvijo je Pahor skrajšal 30-dnevni rok, ki ga je imel po odstopu Mira Cerarja z mesta predsednika vlade na voljo za predlaganje novega mandatarja. Ko se bo DZ seznanil z njegovim obvestilom - po nekaterih informacijah bi to lahko bilo v torek na izredni seji - pa bo začel teči 14-dnevni rok, v katerem lahko kandidata predlagajo poslanci. Sledi pa lahko še tretji poskus v 48 urah, če se poslanci zanj odločijo.

Če mandatar ni izvoljen ali kandidata sploh ni, predsednik republike razpusti parlament in razpiše predčasne volitve.

Ali bo katera izmed poslanskih skupin ali skupina poslancev predlagala kandidata za mandatarja, še ni znano. So se pa nekateri zavzeli tudi za to možnost, zato da aktualnemu sklicu državnega zbora ne bi dodatno skrajšali mandata in bi mu tako omogočili še sprejem nekaterih pomembnih vsebin.

Tudi datum predčasnih volitev še ni znan, parlamentarne stranke pa so o najprimernejšem datumu različnih mnenj. Kot možen kompromis se kot datum volitev nakazuje 27. maj. To vprašanje so sicer izpostavljali tudi vodje poslanskih skupin na neformalnem srečanju pri predsedniku Brglezu, je povedal vodja poslancev Desus Franc Jurša in ponovil, da se vsi z izjemo SMC in SDS zavzemajo za čim prejšnje volitve, v maju.

Sicer pa so se vodje poslanskih skupin na neformalnem srečanju pri Brglezu dogovorili glede dela DZ do izteka mandata. Zaradi razpusta parlamenta za zdaj še predvidene aprilske redne seje ne bo, pač pa bodo poslanci o nekaterih predlogih odločali na izrednih sejah. O dogovoru se bodo formalno odločili na kolegiju predsednika DZ, ki bo predvidoma v petek.

Kdaj bodo volitve?
Kdaj bodo volitve? FOTO: Miro Majcen

Pahor je posvetovanja o datumu predčasnih volitev ter o morebitnih predlogih kandidata za mandatarja sicer opravil še z vodji poslanskih skupin Levice, NSi, nepovezanih poslancev in poslancev narodnih manjšin.

Kandidata za mandatarja ne bodo predlagali ali podprli, zavzemajo pa se za čimprejšnje volitve, lahko 27. maja.

Vodja poslanske skupine Levica Luka Mesec je po posvetu pri Pahorju v izjavi novinarjem povedal, da se zavzemajo za razpis volitev na 27. maj. Da bi bil glede na predloge strank smiseln kompromis, po besedah Mesca pravi tudi predsednik republike.

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je Pahorju predstavil tudi vsebine, ki jih želi DZ do konca mandata še sprejeti. Podobno kot v SDS in SMC tudi v NSi želijo, da DZ sprejme predlog dopolnitve ustavnega zakona, s katerim bi NLB zaščitili pred "hrvaškim plenjenjem". Predlog sta v parlamentarni postopek vložili SDS in NSi, o njem pa obstaja politično soglasje in bi lahko za njegovo potrditev zbrali potrebno dvotretjinsko večino. Predlog želijo še izpopolniti.

Horvat je pri Pahorju izpostavil še postopke v zvezi z implementacijo razsodbe arbitražnega sodišča. Če bi se vlada odločila za tožbo Hrvaške na evropskem sodišču, bi bilo po Horvatovem mnenju dobro, da bi prišla po soglasje v DZ ali ga vsaj seznanila. V NSi tudi želijo, da epilog v DZ dobijo poročila preiskovalnih komisij.

Vse navedeno pa je po Horvatovih ocenah možno v DZ izpeljati relativno hitro in bi volitve tako lahko bile 27. maja. Sicer pa NSi ne bo prispevala glasov za nobenega mandatarskega kandidata.

Tudi vodja poslanske skupine nepovezanih poslancev in predsednik stranke Dobra država Bojan Dobovšek je zagotovil podobno. "Vlada ni bila sposobna rešiti težav glede arbitraže, NLB, zdravstva in sindikatov, zato se v stranki Dobra država zavzemamo za to, da bi bile volitve čim prej, da se začnejo reševati težave," je povedal po posvetu pri Pahorju.

Na vprašanje, ali ga torej predlogi za novega mandatarja ne zanimajo, je odgovoril z besedami, da je "v resni demokraciji treba vladati".

"V razmerah, ko vlada nima polnih pooblastil, ni pričakovati, da bi z volitvami zavlačevali do skrajnega roka," pa je po posvetu pri Pahorju dejal poslanec madžarske narodne skupnosti Laszlo Göncz. Tako je v imenu obeh poslancev narodnih manjšin predlagal, da so volitve čim prej, pri čemer pa podpirata tudi najnujnejše aktivnosti v DZ, predvsem sprejem ustavnega zakona za zaščito NLB.

Skrajni rok za izvedbo predčasnih volitev je po ocenah Göncza 27. maj, podpisov pod kandidaturo za novega mandatarja s poslancem Robertom Battellijem ne bosta prispevala, je zagotovil.

V SD in Desus za to, da bi bile predčasne volitve 20. ali 27. maja, v SDS za razpis volitev na 10. junij

Že v torek, ko se je DZ sicer seznanil z odstopom premierja Cerarja, s tem pa je celotni vladi prenehal mandat, se je Pahor glede možnega datuma volitev in morebitnega predloga za novega mandatarja posvetoval z vodji poslanskih skupin SMC, SDS, Desus in SD.

Medtem ko se v Desus in SD zavzemajo za čim prejšnje volitve, pa v SDS in SMC pri določitvi datuma poudarjajo pomen sprejemanja državotvornih vsebin v DZ. V SDS so za razpis volitev na 10. junij, kot možno pot za dosego tega cilja pa so izpostavili tudi predlog za novega mandatarja.

Poslanec Janko Veber je v torek sporočil, da je pripravljen sprejeti kandidaturo za mandatarja, če bo le uspel zbrati deset poslanskih podpisov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (488)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adolph
22. 03. 2018 09.44
-1
Sem mislil,da so po zakonu doloceni koraki in ne kakor Pahorju pase . . . . . .
mackintosh
22. 03. 2018 10.55
+2
vertex
22. 03. 2018 09.24
+2
27.4. dan OF, 9.5. osvoboditev,27.5. čistilna akcija
staridida
22. 03. 2018 10.07
+0
olimpija35
22. 03. 2018 08.35
-2
zakaj za čimprejšnje volitve??? zato,ker režimski mediji nimajo več monopola in se prave novice čedalje bolj prebijajo nenadzorovano še v tako zabačen kraj in do še tako primitivnega volilca :) in to je nevarnost za določene.sedaj so že tako v strahu levi,da hočejo na vsak način dopovedati narodu, da je odkrivanje Fake News medijev in svoboda govora v tej smeri Cyberbullying isto kot je Cyberbullying med najstniki,ko brskajo po spletu in se ponižujejo ter grozijo med sabo...to sta 2 povsem različna problema,ki med sabo nimasta nič skupnega! tako,da ne nasedat na te reklame o Cyberbullyingu in da so pravzaprav žrtve levi mediji.
kameltrajbar
22. 03. 2018 09.08
+5
krtofl
21. 03. 2018 22.33
+2
nobenga komentarja več...svečkarji...a je obvezna maša zdaj...
ONniON
21. 03. 2018 21.31
-6
češka država višegrajske četverice je zgled sloveniji, tja smo bili povabljeni tudi mi in tja sodimo
Brakedirt
21. 03. 2018 21.38
+1
korintos23
21. 03. 2018 21.49
+4
Slovaki so tudi fajn, Madžari pa še bolj.
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.53
+5
korintos je že prodau hišo pa šel žiwet w šotor : ))) wišek keša bo dau wladi w odhodu da si mal finančno opomorejo : )))
srebrnibreg
21. 03. 2018 22.30
+1
Aja...torej naj tudi v Sloveniji imajo delavci 400 evrov plače kot na češkem.
kameltrajbar
22. 03. 2018 09.08
+2
Podkrinko
21. 03. 2018 20.52
+5
KOGA NEJ BI VOLIL A IMA KDO KAKSNO IDEJO
Brakedirt
21. 03. 2018 20.54
-2
Radoveden
21. 03. 2018 20.55
-1
Požarja (jaz reklamiram Tonina), volil bom pa Požarja - tko kot vsi - govorim eno, delam drugo :)
Brakedirt
21. 03. 2018 21.02
-5
mackintosh
21. 03. 2018 21.02
+1
vem samo koga ne. ĐĐja in SĐS največje zlo v sloveniji
korintos23
21. 03. 2018 21.09
+5
korintos23
21. 03. 2018 21.10
-11
Jaz bom itak svoje volil, stranko, ne imena! Pa nisem član stranke in nikoli ne bom, nobene.
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.16
-3
ostaneš duma pa prhraniš 10 minut cajta pa 100 metrou poti za lopowe : ))) pustmo detalje da ohraniš ponos : )))
korintos23
21. 03. 2018 21.18
+3
Cyber, en lep popoldanski sprehod, in še državljanska dolžnost bo opravljena.
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.20
-1
držawljanske dolžnosti se morjo prwo politiki zawedat pol šele držawljani : ))) dokler lažejo pa kradejo w parlamentu je normalna reakcija da negreš na wolitwe : )))
Radoveden
21. 03. 2018 20.31
-5
Mcintosh - mene plača samo Tonin.In nimam PTS JJ, jem, pišem in streljam z desno in sem desničar.
korintos23
21. 03. 2018 20.34
-10
Brakedirt
21. 03. 2018 20.35
-3
korintos23
21. 03. 2018 20.37
+1
Brake, slabe 3% podpore imajo in že mandatarja iščejo.
Radoveden
21. 03. 2018 20.42
-7
Brakedirt
21. 03. 2018 20.52
-2
kori, po vsej sili na oblast,podpora ni vazna. jih ni nic izucilo ko so dobili brco
Brakedirt
21. 03. 2018 20.55
-4
Radoveden
21. 03. 2018 21.02
-1
Če 1 levak kot skoči 10 c, če dva 50 c in če trije skočjo na moj post pa 1 €.Ni velik, ampak se nabere
Brakedirt
21. 03. 2018 21.13
-1
Brakedirt
21. 03. 2018 21.14
+0
BigBoss
21. 03. 2018 20.30
+6
Nov mandater bi lahko bil Ahmadi saj ima podporo Sd-ja in Levice
krtofl
21. 03. 2018 21.55
-1
mandat dobi če janeza ostriže....dlake v ušesih in nosu bodo dovolj...
korintos23
21. 03. 2018 20.26
-1
Manj podpore volivcev, več fehtanja, kam to vodi?
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.29
-8
bi reku da generalno maste čedaljemanj podpore : ))) najweč folka ostane duma pa nečemo it na wolitwe : )))
korintos23
21. 03. 2018 20.31
-1
Cyber, kdo te pa sili da greš, samo ne potem 4 leta pametovati kaj bi bilo če bi bilo, ker potem prav bedast vun izpadeš.
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.35
-5
dokler je taka izbira sm rajš doma jst pa še ene miljon folka w sloweniji : ))) wi pa weselo zbirejte med lopowi : )))
korintos23
21. 03. 2018 20.36
-1
Me ne moti, samo potem 4 leta ne mijavkaj in ne cvili.
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.37
-2
ti ne ločiš od kritiziranja pa jamranja : )))) nazadnje je zajamral cmerobaba pa odstopu : )))
Radoveden
21. 03. 2018 20.43
-2
pbjr
21. 03. 2018 20.20
+7
Mislim, da ima armanijev plavajoči maneken nekam razvlečeno kožo.
korintos23
21. 03. 2018 20.24
+3
pbjr
21. 03. 2018 20.28
-1
Radoveden
21. 03. 2018 20.16
-2
Ja, sveče so ugasnil in pržgal elektriko. Navadte se :)
korintos23
21. 03. 2018 20.25
+1
Ni denarja za sveče, Điđi kredit je šou v maloro.
kameltrajbar
21. 03. 2018 20.10
-2
...neki šteka tole
Brakedirt
21. 03. 2018 20.11
-5
Brakedirt
21. 03. 2018 20.11
-4
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.11
+2
kup si računalnik al pa inštaliri adblocker da lohka prežweči wse te reklame k se rolajo : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.12
+0
na enmu dual core pa 2 giga rama teško to potegne : )))
kameltrajbar
21. 03. 2018 20.12
+0
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.13
+3
adblocker kle men kaže da je bloknu na tej strani ene 140 reklam : ))) sej niso normalni : ))))
Brakedirt
21. 03. 2018 20.13
-4
spet se dela pametnega, edini na tem svetu ki zna prizgati komp.
Brakedirt
21. 03. 2018 20.16
-3
bolj osvezujes bolj sesteva, ti je zdaj kaj bolj jasno?
Brakedirt
21. 03. 2018 20.16
-3
sedaj bo pa spet postavil neumno vprasanje
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.17
-2
zate brakedirt sm profesor in doktor računalništwa : ))) pr 2 promila alkota w krwi : )))
Brakedirt
21. 03. 2018 20.20
-4
kolk obrokov mas se za odplacat za tisti pc286 ?
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.23
+1
mam i7 5820k : )) pa 32 giga rama : ))) komot fura 3 wirtualne vmware mašine pa še kle lohka surfam brez da se kej zatika : ))
krtofl
21. 03. 2018 20.26
-3
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.26
-2
kupu sm ga pa na ebayu s paypalom : ))) takrat bil 1500 eurou pr nam bi bil 2000 eurou : )))
krtofl
21. 03. 2018 20.27
-1
korintos23
21. 03. 2018 20.27
+0
Brake, v drugi polovici meseca ima že vino na kredit!
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.27
-5
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.31
+0
x99 je sam čipowje : ))) to mam tut jst x99 plato : ))) procesor me zanima pa na kaki frekwenci ti laufa ram : ))) men na 2400 mhz : )))
krtofl
21. 03. 2018 20.32
-2
krtofl
21. 03. 2018 20.33
+0
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.33
-1
jst pa x99 msi : ))) to je sam osnowna plošča : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.38
-1
Brakedirt
21. 03. 2018 20.38
-1
1500 eurou hahahahahahaha, jaz imam UHD na laptopu,ti pa se na tv ne. vse skupaj pa prikljucim na 400mb internet ki ga placujem 69€ mesecno. hahaha 1500 je rekel hahahahaha
Brakedirt
21. 03. 2018 20.39
-1
za starejsi lap sem dal 2.800€ ,za novega ti pa sploh ne smem povedat k ti bo promile ven vrgel.
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.40
+1
to je blo pred 2 leti brakedirt : )) weš da dans bi ta računalnik lohka prodau za ene 500 eurou najweč : ))) cene padajo w računalništwu če nis še opazu : )) dokler mi dobr dela ne mislim menjat : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.43
+1
drgač pa đabe ti dober računalnik če ga neznaš uporabljat : ))) jst sm w teh 2h letih z njim zaslužu weč k je wredn wsaj 10x : )))
Brakedirt
21. 03. 2018 20.47
-1
jaz uporabljam lap za sluzbo, samo tako za info
Brakedirt
21. 03. 2018 20.47
-2
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.51
+0
misliš da mi je problem kupit uhd ? dokler mi fullhd čist dobr dela pa še 3d je ne mislim menjat : )))
Brakedirt
21. 03. 2018 20.57
-2
tebi je problem priti cez mesec,potem se pa hvalis z bogimi 1500€.
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.04
-1
dokler microsoft redno nakazuje na paypal ni panike : ))) ga lohka jutr kupim na ebayu : )) zdi se mi neumno kupowat neki kar ne rabim : ))) pa sam zato da bi se lohka hwalu naokol : ))) me spominjaš na une k kupujejo apple : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.05
+0
potrošniške 🐑🐑🐑🐑 al kok že : )))
Brakedirt
21. 03. 2018 21.18
+0
vazno je da te je microsoft nasel,da jim delas reklamo ki je ne rabijo.
Brakedirt
21. 03. 2018 21.18
-1
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.25
+1
me sploh ne zanima kaj počne microsoft dokler keš nakazujejo : ))) jst sm sam posrednik teh reklam : )) ne se bat tut oni mastno zaslužjo z mojim posredništwom : )) če men nakažejo jurja so oni zaslužli najmanj 2 jurja itd : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.27
+1
kok bi se temu reklo everybody wins : ))) oz. wsi nek zaslužmo keša : ))
CyberWorm90
21. 03. 2018 21.28
+2
pr nam pa držawa krade folku wsem po spisku najbolj pa penzičem itd : ))
Radoveden
21. 03. 2018 19.57
+0
Zakaj ste nekateri žaljivi na tem forumu?
Brakedirt
21. 03. 2018 19.59
-6
direstraits 16.03.2018, 20:38:21 Ajde rdeče ovčice,
korintos23
21. 03. 2018 20.03
-2
Veš kak je to, ko sem bil še fantič smo doma imeli krave, z njimi orali, sejali in njihovo mleko pili! Če je bila pridana palica ni bila potrebna, če je pa kaj "ušpičila" pa je malo fasala, tako je tu na forumu, z bedačeki samo s palico!
Radoveden
21. 03. 2018 20.07
-1
Pol pa kar pripravi debele gate, za tvojo rit zelo debel kolec raste
mackintosh
21. 03. 2018 20.22
+3
myway ti zgleda ne poznaš svojih postov če to sprašuješ in sebe zgleda ne šteješ med nekatere.pašeš pa med žaljive nekatere. ne mi rečt da dobivaš plačano samo da prepišeš kar dobiš servirano?
mackintosh
21. 03. 2018 20.25
+4
malo spodaj si nekaj o dateljih in bananah nakladal ali si že pozabil?
mackintosh
21. 03. 2018 20.26
+4
sicer pa tisti ki ti to pripravlja tudi ni najbolj pri tabrihtnih
Radoveden
21. 03. 2018 20.27
-1
Makintosh, bolezen ti še ne dovoljuje, da si žaljiv.
Radoveden
21. 03. 2018 20.33
-3
mackintosh
21. 03. 2018 21.26
+4
se opravičujem my nisem vedel da si bolan
mackintosh
21. 03. 2018 21.53
+3
amak klub temu da tibbolezen ne dovoljuje si vseeno
mackintosh
21. 03. 2018 21.54
+3
BobbyP
21. 03. 2018 19.55
+3
Ahmada za precednika. Bodo ovce vsaj lepo ostrižene.
Brakedirt
21. 03. 2018 19.56
+1
HolyRomanEmpire
21. 03. 2018 19.55
+1
Pa vsem zagriženim levakom želim še to naj vam premiere Šarec prebere odlomek iz evangelija za lahko noč... tolk o levici in desnici
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.57
+3
HolyRomanEmpire
21. 03. 2018 19.51
+4
Plačanci dragi, še bolj pluvajte po desnici če le morete!!!!!!
Brakedirt
21. 03. 2018 19.54
+2
ce se nisi opazil,placanci sami sebe pljuvate
HolyRomanEmpire
21. 03. 2018 19.56
+2
Brakedirt
21. 03. 2018 20.01
+2
mene firma fino placuje, ne rabim tukaj pisati po nareku kot ti
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.46
+2
..vseeno mi je kdo zmaga....sam da ni jovana zraven....DDDDD
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.47
+0
ma ja : ))) sej ni wažno če kradejo glawno da janšot ne krade : )))
krtofl
21. 03. 2018 19.47
+3
jovan bi moral že prejšnje volitve gledat skoz rešetke...
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.49
+3
janšota ne prenesem....:))))........že globalno so politiki največji lopovi...je sploh kje drugače???
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.52
+2
drugje wsaj znajo mal bolj to skrit : ))) razn w kaki mehiki al pa kje w afriških držawah to delajo jawno tko k pr nam : )))
Radoveden
21. 03. 2018 19.53
+2
Zaupaj nam, koga razen dateljev šreneseš :))))
Radoveden
21. 03. 2018 19.53
+1
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.55
+1
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.55
+1
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.57
+1
wsaj iz folka se direkt ne delajo norca tko k pr nam pa w kakih afriških držawah : )))
kameltrajbar
21. 03. 2018 20.00
+0
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.01
-3
bi res mogli dat w zastawo namest unih židowskih zwezd ene 🍌🍌🍌 : )))
Radoveden
21. 03. 2018 20.02
+1
kolbek460
21. 03. 2018 19.37
+3
Vsem je jasno da so začeli kurit Srbski denar za zmago na volitvah ,,,sam ga je baje premalo samo max 10%žal tak je ,,,
murate
21. 03. 2018 19.31
+2
pahor bi za mandatarja moral predlagati kučkota ,samo vprašanje če nebi pomotoma šel v pisarno čistilke ne v pisarno mandatarja
krtofl
21. 03. 2018 19.35
-6
če se Milan Kučan odloči kandidirat zmaga 100%....pa če si ti jajca odrežeš...
Brakedirt
21. 03. 2018 19.38
-3
saj so zanj dvakrat glasovali tudi sveckarji
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.39
+3
misliš če je kućko zmagu 2x w letih 90 k je folk še wrjeu w drugo šwico : )) da bi tut dans al kok? : ))) dans smo leta 2018 od šwice ne duha ne sluha : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.40
+7
če bi naše politike dali w šwico pa jankowića za župana glawnega mesta šwice bi w 5 letih nardil bangladeš iz šwice : ))))
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.47
-5
kameltrajbar
21. 03. 2018 19.47
-4
Brakedirt
21. 03. 2018 19.47
+1
zaradi takih lopovov ki ne placujejo davka
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.49
+1
za une parkomate wam nismo nč fouš : ))) tut w kočewju se gradi : ))) pa nimamo parkomatou : ))) tut redarjeu ne : ))) pustmo detalje če ti 🕷 awto odpelje : )))
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.51
+3
zakaj že bi lopowom mogu plačwat dawk : )) zato da pol jankowić del tega zlifra w dawčne oaze prek slamnatih firm : )))
Brakedirt
21. 03. 2018 19.53
-1
kaj potem tulis ce ne gre nic iz tvojega zepa?
CyberWorm90
21. 03. 2018 19.56
+2
zdej bi mogu ploskat al kok? pa podpirat lopowščino? : ))) pa nawijat za cmerobabo k bi mu skor ratalo pr drugmu tiru ukrast 500 miljončkou : ))
Brakedirt
21. 03. 2018 19.58
+0
vprasal sem te ,kaj se potem vsajas ce ne gre nic iz tvojega zepa?
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.00
+2
jst sm te pa wprašu če bi mogu ploskat al kok? na neumna wprašanja odgowarjam z neumnimi wprašanji : )))
Brakedirt
21. 03. 2018 20.05
-1
Brakedirt
21. 03. 2018 20.06
+0
nesposoben do amena, na vprasanje odgovarja z vprasanjem, kot sveckarji
CyberWorm90
21. 03. 2018 20.07
+0
beri še enkrat gor na neumna wprašanja odgowarjam z neumnimi wprašanji : ))
Brakedirt
21. 03. 2018 20.10
+0
Brakedirt
21. 03. 2018 19.26
-1
za SĐS velja, bolje prepreciti kot zdraviti...
krtofl
21. 03. 2018 19.37
+0
ne eno ne drugo...evtanazija je naj rešitev ker ni zdravila za kradljivce in tatove zbrane v sđs...