Slovenija

Lipa spodnesla Kladoška

Ljubljana, 09. 01. 2006 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Glavni tržni inšpektor je zaradi objektivne odgovornosti za nadzor nad lokalom Lipa odstopil s svojega položaja.

Roman Kladošek je odstopil zaradi objektivne odgovornosti za nadzor nad lokalom Lipa
Roman Kladošek je odstopil zaradi objektivne odgovornosti za nadzor nad lokalom Lipa FOTO: POP TV

Glavni tržni inšpektor Roman Kladošek je zaradi objektivne odgovornosti v primeru inšpekcijskih nadzorov v diskoteki Lipa v Spodnjih Pirničah, kjer se je 23. decembra zgodila tragična nesreča, odstopil s svojega položaja.

Kot je zapisal v izjavi z javnost, se za nesrečo, do katere je prišlo zaradi več dejavnikov, ne čuti odgovornega, zaradi dvomov v pravilnost in pravočasnost odločanja tržne inšpektorice v tem primeru pa prevzema objektivno odgovornost.

O inšpekcijskih nadzorih v diskoteki Lipa do tragične nesreče ni bil seznanjen, je zapisal Kladošek. Tržna inšpektorica se je v tej zadevi odločila, da bo prepovedala opravljanje dejavnosti, ko bo od lokalne skupnosti pridobila predlog za začasno ali trajno prepoved poslovanja in ko bo podjetje Roto d.o.o. pravnomočno kaznovano oziroma obsojeno zaradi kršitev Zakona o gostinstvu.

Diskoteka Lipa v Spodnjih Pirničah, kjer se je konec lanskega leta zgodila tragična nesreča
Diskoteka Lipa v Spodnjih Pirničah, kjer se je konec lanskega leta zgodila tragična nesreča FOTO: POP TV


Šele v začetku letošnjega januarja pa je tržni inšpektorat od lokalne skupnosti takšen predlog prejel, sodišče pa je že napovedalo, da bo v kratkem izdalo tudi prve pravnomočne sodbe. Tako bo tržni inšpektorat imel vso pravno podlago za izdajo odločbe o prepovedi opravljanja gostinske dejavnosti podjetju Roto d.o.o., je še zapisal Kladošek.

Kot je znano, se je zabava v diskoteki Lipa 23. decembra končala tragično, saj je množica do smrti poteptala dve mladi dekleti, ena pa je pozneje umrla v bolnišnici. Od tedaj se v javnosti iščejo morebitni odgovorni za tragedijo. Med drugim so se pojavljali tudi dvomi v pravilnost in pravočasnost odločitev tržne inšpektorice

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni