Slovenija

Lipica ima novega direktorja

Ljubljana, 19. 10. 2006 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vlada je za direktorja Kobilarne Lipica imenovala dosedanjega v.d. direktorja kobilarne Matjaža Pusta.

Kobilarna Lipica ima novega direktorja
Kobilarna Lipica ima novega direktorja FOTO: Reuters

Vlada je na današnji seji za direktorja javnega zavoda Kobilarna Lipica za obdobje štirih let imenovala dosedanjega v.d. direktorja kobilarne Matjaža Pusta. Na to mesto ga je predlagal svet zavoda kobilarne.

Pust - leta 1976 je diplomiral na Univerzi Maribor iz mednarodnega marketinga in bil od leta 2000 glavni direktor podjetja Rašica in nato Rašica Point - je v programu dela za Kobilarno Lipica celovito predstavil vizijo in ukrepe za razvoj javnega zavoda. Z dosedanjim delom je izkazal tudi dobre rezultate dela, je soglašala vlada.

Vlada je Pusta za v.d. direktorja kobilarne za obdobje šestih mesecev imenovala konec aprila. Svet kobilarne je nato opravil razpisni postopek za prosto delovno mesto direktorja in na seji v začetku oktobra med prijavljenimi kandidati izbral Pusta.

Vlada je pobudo Etbina Tavčarja za oceno ustavnosti novelo zakona o Kobilarni Lipica ter programa varstva in razvoja Kobilarne Lipica 2006-2010 ocenila kot neutemeljeno. Pobudnik po njenem mnenju ni izkazal pravnega interesa za izpodbijanje novele zakona in programa, kar je nujni pogoj za vložitev pobude za oceno ustavnosti oziroma zakonitosti. Ustavnemu sodišču tako predlaga, naj jo zavrže. Če pa bi sodišče ocenilo, da je pobudnik izkazal pravni interes, naj pobudo v celoti zavrne.

SORODNI ČLANKI

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.