Slovenija

Ljubljana gosti župane JV Evrope

Ljubljana, 23. 09. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Ljubljani je potekala 6. Konferenca županov prestolnic držav jugovzhodne Evrope. Osrednja tema konference je vloga glavnih mest pri zagotavljanju varnosti prebivalcev in miru na svetu.

Konference se poleg predstavnikov MOL udeležujejo župani 15. evropskih prestolnic: Ankare, Aten, Beograda, Budimpešte, Bukarešte, Dunaja, Nikozije, Podgorice, Sarajeva, Skopja, Sofije, Tirane, Bratislave, Rima in Varšave.

Gregor Kos, predstavnik za stike z javnostjo MOL je za 24 ur radijeske novice povedal, da je konferenca pomembna zato, ker se konference poleg županov JV Evrope tokrat udeležujejo tudi župani srednje Evrope.

Osrednja tema konference je bila vloga glavnih mest pri zagotavljanju varnosti prebivalcev in miru na svetu
Osrednja tema konference je bila vloga glavnih mest pri zagotavljanju varnosti prebivalcev in miru na svetu FOTO:

Konferenco sta odprla ljubljanska županja Vika Potočnik in zunanji minister Dimitrij Rupel, udeleženci pa so podpisali tudi statut Zveze prestolnic srednje in jugovzhodne Evrope. Sledilo je ustanovno srečanje zveze, na katerem so se sodelujoči dogovorili tudi o njenem pravilniku. Predstavniki delegacij so predstavili prispevke, povezane z že omenjeno osrednjo temo konference, ki so se je udeleženci lotili v nadaljevanju, srečanje pa so sklenili s podpisom listine o vlogah glavnih mest pri zagotavljanju varnosti.

Srečanja so se udeležili tudi predstavniki Evropskega foruma za varnost mest, Pakta stabilnosti za jugovzhodno Evropo, Zbornice lokalnih oblasti pri Svetu Evrope in Srednjeevropske pobude, Ljubljano pa med drugim zastopa županja Vika Potočnik, podžupan Anton Colarič in mestni svetnik LDS Darko Štrajn.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni