Slovenija

Ljubljana najboljša destinacija v letu 2022 po izboru European Best Destinations

Ljubljana, 10. 02. 2022 19.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska prestolnica se je po izboru organizacije European Best Destinations zavihtela na vrh destinacije letošnjega leta. Žirija je Ljubljano označila za zeleni čudež v Evropi. Kot navajajo, je Ljubljana mesto za radovedne in pustolovske duše. Ponosna zelena prestolnica Slovenije vabi vse vagabunde, ki so lačni kulture, umetnosti, zabave in velikih zelenih površin, ki zagotavljajo sproščeno vzdušje, so zapisali.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Niso samo popotniki z vsega sveta tisti, ki obiskujejo Ljubljano, glavno mesto Slovenije. Celotne delegacije županov, okoljskih svetovalcev in mestnih načrtovalcev obiščejo Ljubljano, da bi razumeli zeleni čudež te edinstvene prestolnice v Evropi," navaja žirija  organizacije European Best Destinations. Kot dodajajo, se je Ljubljana odločila staro mestno jedro zapreti za promet pred drugimi evropskimi destinacijami.

Tako se lahko obiskovalci v osrčju mesta sprehajajo med trendovskimi butiki, lokalnimi trgovinami, trendovskimi restavracijami in bari, pri tem pa poslušajo petje ptic. "Ljubljanski avtentični čar najbolj uživajo popotniki, ki se ves čas vračajo po čudovito kulturo, kulinariko in pestro mestno življenje."

Ljubljani sicer v prvi deseterici na lestvici sledijo španska Marbella, francoski Amiens, belgijski Leuven, bolgarski Plovdiv, romunska Oradea, britanski London, nizozemski Nijmegen, finski Lahti in turški Istanbul.

Ista organizacija je Ljubljano že oktobra lani uvrstila v vrh izbora dvajsetih najboljših zelenih mest Evrope. Žirijo so takrat prepričali kakovost ljubljanskega zraka in vode, obsežne zelene površine na prebivalca, urejenost javnega prevoza in kolesarskih poti, naravni turizem in možnost aktivnih počitnic.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3