Slovenija

Ljubljana ob kulturnem dnevu

Ljubljana, 08. 02. 1998 09.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Celodnevni program, posvečen kulturnemu prazniku, bo potekal v Narodnem muzeju. V tej in drugih kulturnih ustanovah, ki so danes odprte, je ob slovenskem kulturnem prazniku vstop prost. Pred spomenikom največjemu slovenskemu pesniku ob Tromostovju bodo od opoldneva naprej brali Prešernove pesmi gledališki igralci - to bo njihovo darilo ob prazniku. Dramska igralka in pevka Jerica Mrzel bo skupaj s sekstetom glasbenikov v Frančiškanski cerkvi izvedla recital Prešernovih pesmi, ki jih je uglasbil Jani Golob. Na mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega bo sedem igralk in igralcev izvedlo memento Franceta Prešerna z naslovom Poklon pesniku; avtor večera je Klemen Markovčič. V okviru srečanj z glasbenimi umetniki - poustvarjalci, bosta v Hotelu Union gosta mezzosopranistka Sabira Hajdarevič in pianist Hinko Haas; po recitalu se bo z njima in dirigentom Nikolajem Žličarjem pogovarjal Tomaž Lorenz. V Moderni galeriji pa bo zvečer svoj happening Sinhrodom izvedel arhitekt in avtor performansev Raj Kraljev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.