Slovenija

'Ljudje umirajo zaradi takih stvari, ki so pri nas banalne'

Ljubljana, 31. 01. 2019 20.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Bašič
Komentarji
7

Pogovarjali smo se s Slovenko Danio Frank, ki se je rodila v Venezueli in tam živela 21 let. S težkim srcem gleda, kaj se dogaja v domovini njene mladosti. Čeprav že 28 let živi v Sloveniji, je dnevno v stiku s prijatelji v Venezueli, ki ji pripovedujejo, da so razmere tako kaotične, da ne vedo kdaj bo počilo. V trgovinah ni hrane in zdravil, ljudje pa umirajo zaradi lakote.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fulano in Beltrano
01. 02. 2019 18.02
+3
Res čudno, kam so poniknili naši komunistični komentatorski teoretiki s tega portala.
Jimi1
01. 02. 2019 12.17
+0
Pri nas obstaja skupina(z 10% podporo), ki si želi stanja podobnega temu v Venezueli. So nadstranka v trenutni koaliciji, kjer dajejo žegen vsemu, kar trenutna vlada sprejme, ali pa ne... V Venezuelo so pred časom šli celo na politično usposabljanje, enako kot JBT,Kardelj,Kidrič,Maček....in ostali naši glavešine in krvosesi nekdaj v ZSSR, k Stalinu... Sistem z negativno selekcijo pa itak vodi v stanje v katerem je pristala nekoč bogata Venezuela....
Transformerji
01. 02. 2019 12.04
-1
Vsi se vračajo iz obljubljene dežele in verjamejo, da se kaj takega pri nas ne more zgoditi.......
Transformerji
01. 02. 2019 12.15
-2
Dragonball
31. 01. 2019 21.16
+2
Ne vem zakaj nekateri tolko udrihate čez Guaida, v resnici je on človek na mestu, ki ima za razliko od Madura visoko izobrazbo, poleg tega pa njegova politika ne temelji na izključevanju ampak sodelovanju, saj je še tistim, ki podpirajo Madura(Rusija, Turčija, Kitajska) dejal, da bo z njimi še vedno v dobrih odnosih, kar je pa zame osebno najpomembnejše je pa dejstvo da tip ni noben ultra desničar(svetlobna leta od Trumpa, Orbana, Salvinija, Bolsonara...) ampak SOCIALDEMOKRAT, še sam je priznal da mu od ameriških predsednikov najbolj "diši" Obama, povzel je celo njegov moto Yes, we can(Si, se puede v špa.)
Dragonball
31. 01. 2019 21.02
+13
Albert Einstein, največji veleum 20. stoletja je lepo rekel: "Svet je obupen in krut, vendar ne zaradi slabih ljudi, ki delajo škodo ampak zaradi dobrih ljudi, ki si zatiskajo oči in ne storijo ničesar". Trenutno Madura podpira zgolj nekaj bolj ali manj avtokratskih držav(Kuba, Nikaragua, S. Koreja, Zimbabve, Sirija, Rusija in Kitajska). Razen Kitajske ni nobena od naštetih upoštevanja vredna perspektivna gospodarska sila, pa še ta je več kot 10.000 km oddaljena od Venezuele. Na drugi strani je poleg ZDA in EU(vpletanje katerih je za marsikoga nesprejemljivo) na svetu še malo morje demokratičnih držav (Japonska, Indija, J. Koreja, Singapur, Malezija, Indonezija, Filipini, Tajvan, Vietnam, Južna Afrika, Tunizija, Izrael, Norveška, Švica, Brazilija, Kanada, Avstralija, Nova Zelandija, Argentina, Kolumbija, Čile, Ekvador, Peru, Gvajana...) in edino kar bi bilo potrebno je, da bi te države v takih situacijah stopile skupaj ter zahtevale uspostavitev odprtega, pravičnega in demokratičnega sistema ter transparentnih institucij v Venezueli. Pa sploh ni potrebe po nobenem vojaškem vpletanju, že politični pritisk in morebitne gospodarske sankcije s strani tolikšnega dela mednarodne skupnosti bi imele ogromno moč in bi 100% dosegle željene rezultate.
Salamandros
02. 02. 2019 12.18
+0
Pa saj je Venezuela pod gospodarskim sankcijam od zahodnih demokracij že 10 let? Vendar to ne pomaga, ker ti ljudje vidijo zahodne demokratične države kot krvoločne kradljive in morilske, ki po svetu pobijajo civiliste in državam trejega sveta kradejo naravna bogastva.