Slovenija

Logar: K odstopu s čela sveta SDS me je večkrat pozval Janša

Ljubljana, 30. 11. 2023 21.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

"Ni treba etiketirati vsakega koraka, moj odstop je bil iskren," umik s čela sveta SDS komentira poslanec Anže Logar. Poudarja, da se Platformi sodelovanja, ki jo vodi, pripisuje določene interese, ki jih ni. Ustanovna članica društva in nekdanja poslanka SDS Romana Jordan medtem v Logarjevi potezi vidi "počasno oddaljevanje" od SDS.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Logar in SDS: Razkol resničen?
    03:49
    Iz SVETA: Logar in SDS: Razkol resničen?
  • Iz 24UR ZVEČER: Anže Logar o Platformi sodelovanja in politični prihodnosti
    09:12
    Iz 24UR ZVEČER: Anže Logar o Platformi sodelovanja in politični prihodnosti
  • Iz 24UR ZVEČER: Logar na samostojni poti?
    04:39
    Iz 24UR ZVEČER: Logar na samostojni poti?

"Interesov za platformo ni, je zgolj občutek družbene dolžnosti, da pomagamo Sloveniji," je ob robu današnje druge okrogle mize, posvečene duševnemu zdravju, ki jo je organiziralo društvo Platforma sodelovanja, dejal Logar.

V petek je sicer odmevala njegova odločitev, da se po več letih umakne s čela sveta stranke SDS. Meni, da je bil pravi čas, da povleče to potezo. O svoji nameri je predsednika stranke Janeza Janšo obvestil minulo sredo, je navedel.

Logar je v oddaji 24UR ZVEČER potrdil, da ga je k odstopu pozval Janša sam, in to večkrat. Kdaj nazadnje? "Takoj, ko smo ustanovili Platformo sodelovanja. Z novim letom bomo začeli z regionalnimi obiski in da ne bi dajal občutka, da sedim na dveh stolih, se mi je zdel pravi trenutek, da odstopim."

Ustanovno srečanje Platforme sodelovanja
Ustanovno srečanje Platforme sodelovanja FOTO: Bobo

Informacij, ki so po seji sveta stranke zaokrožile v javnosti, da naj bi prvak SDS med drugim dejal, da si interesi društva in stranke SDS delno nasprotujejo, Logar danes ni želel komentirati. Na petkovi seji sveta stranke Logar sicer ni bil prisoten. 

V oddaji 24UR ZVEČER pa je Logar dejal, da v svoji karieri dogajanja znotraj stranke ni komentiral. "S tem, ko sem se umaknil, sem razbremenil stranko o tem, kakšni so moji nameni. Namen je politični kapital uporabiti kot sprožilec razprave v platformi."

Logar za zdaj ostaja na stališču, da društvo ne bo preraslo v stranko. Glede izjav Janše za Radio Ognjišče, da bo iz platforme nastala politična lista ali stranka, ki bo zagotovo faktor na naslednjih volitvah, pa je Logar dejal, da iz različnih strani sliši različna razmišljanja, a da se bo upravni odbor platforme odločil pravilno, ko bo čas za to. "V tem trenutku še zdaleč ni," je dodal.

Jordanova: Logar je z dejanji pokazal, da se je od stranke SDS začel počasi oddaljevati

Glede morebitnega nastopa že na evropskih volitvah junija prihodnje leto je spomnil, da so v društvu to temo že odprli, a kakršnihkoli konkretnih odločitev niso sprejeli. Obenem je še ocenil, da ob aktualni politični situaciji v relativno kratkem času ne pričakuje nobenih sprememb, zato slednje ne bo vplivalo na dinamiko ali delo platforme. Po njegovih besedah bodo tako nadaljevali z javnimi tribunami, ki bodo v naslednjem letu potekale tudi na regionalni oziroma lokalni ravni.

Da je bilo špekulacij o ustanoviti stranke pod vodstvom Logarja že veliko, je danes poudarila tudi ustanovna članica društva Jordan. Tudi sama je zatrdila, da ambicija platforme za zdaj ostaja delovati kot društvo. O tem, ali bi se sama pridružila morebitni stranki, pa je odvrnila, da je za to še bistveno prehitro.

Jordanova je bila sicer tudi prvopodpisana pod Logarjevo kandidaturo za predsednika republike ob lanskih volitvah.
Jordanova je bila sicer tudi prvopodpisana pod Logarjevo kandidaturo za predsednika republike ob lanskih volitvah. FOTO: Aljoša Kravanja

Ob tem je zatrdila, da Logarjevega umika s čela sveta stranke SDS ne povezuje s samim društvom. "Se mi pa zdi dobro, da tako politični prostor postaja jasnejši, kajti Anže Logar je tako s svojimi dejanji kot tudi s svojo politiko pokazal, da se je od stranke SDS začel počasi oddaljevati. Na tak način njegovo potezo podpiram," je dejala Jordan, sicer tudi prvopodpisana pod Logarjevo kandidaturo za predsednika republike ob lanskih volitvah.

Vzporednice je potegnila tudi s svojo odločitvijo za umik s funkcij v SDS, ki jih je nekoč zasedala. "Kar naju povezuje, je želja po kulturnem dialogu, medsebojnem spoštovanju in v stranki sva tako ves čas delovala. Ne podpirava dialoga, ki bi nas razdvajal, ki bi razdvajal člane in članice stranke, kot tudi ne dialoga, ki bi razdvajal celotno Slovenijo," je še poudarila.

"Tako močna vlada je po 19 mesecih tako šibka"

V večerni oddaji je Logar komentiral tudi aktualno politično dogajanje. "Stranski efekt vlade Roberta Goloba je, da ne vemo, kdaj bodo volitve. Zelo težko bodo ob rednem roku." 

Golob ga je "presenetil s hitrostjo svoje razpolovne dobe. Žal mi je, da tako močna vlada po 19 mesecih tako šibka," meni Logar, ki kot glavnega krivca za trenutno stanje vidi prav Goloba. "Ravno zaradi reformnega manjka smo priča političnemu vrenju na levi in desni, kar pa ni slabo. Mislim, da je dobro, da se ta prostor prezrači in te iniciative razumem."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (515)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

smuuki
03. 12. 2023 09.03
+0
Če je vse to res kar ste napisali o jj je nesporno nadmočan človek. Če posameznik poseduje tako moč, da mu vsi okoli njega izpolnjujejo želje ob dejstvu, da je zgolj poslanec v opoziciji je tudi s strani njegovih nasprotnikov daleč najmočnejši. Torej rojen lider. 😀😀😀😀. Če mu še levaki pripisujejo nadnaravno moč ni druge kot ga voliti. Ne bom več volil počivavška od zdaj naprej jj. Levaki hvala vam ker nam odpirate oči. 😀😀😀
Broj1 TNT
02. 12. 2023 11.58
+3
poleg vseh naštetih pomanjkljivosti in kardinalnih napak je še skrajno antipatičen!
Jozaa
02. 12. 2023 11.19
+4
oježeš
02. 12. 2023 10.42
+8
"Ni treba etiketirati vsakega koraka", pa to je že zdavnaj etiketiral sam. Ni bil iskren, ampak dobro je vedel, d ase Janši ne sme zameriti, pa je bil prepričan, da so vsi ljudje omejeni in ga ne bodo pogruntali. Odzive dobiš take, kot jih pošlješ državljanom. Ne se zdaj izgovarjati.
borjac
02. 12. 2023 10.35
+7
Zakaj daje Janša izjave na radio Ognjišče ??? zato ker takoj ko končajo pogovor dokaze zakurijo na Ognjišču.
zibertmi
02. 12. 2023 11.25
+6
ja na njegovem mediju.na rtv v sedanjih časih težko naredi kviz o samemu sebi.njegovi privrženci imajo po razkritju kako se financira stranka sds ,že sedaj24 ur dnevno premalo za zagovarjanje njihovega šefa.ko prdejo v javnost še vsi sms-si od prodaje planet tv bo internet ali pregorel ali pa se bodo poskrili
smuuki
02. 12. 2023 10.12
-3
Joj panike. 😀😀😀🙂🙂
smuuki
02. 12. 2023 10.23
-3
Kozmična nevihta ne samo dež. 😀😀😀😀.
son?ek11
02. 12. 2023 10.01
+11
Ja, k odstopu s čela sveta stranke ga je janez pozval, zato je logar tudi odstopil!! Seveda, če janez tako reče!! Potem mu bo janez rekel,da naj fiktivno izstopi iz stranke in iz svojega krožka ustanovi , stranko, Seveda pod budnim očesom janeza!!
smuuki
02. 12. 2023 08.49
-6
Toliko rezgetanja in nasprotovanja, skrbi levakov je pa morda nepričakovana reakcija. Očitno je Logar dobro naslovil razočarane zmerne na sredini. Skrb levakov je očitno upravičena. Na metelkovi vlada izredno stanje. Vsak ki zna pisat in brat je za računalnikom. Uživam v zaskrbljenosti levega bloka.
Cervantes Saavedra
02. 12. 2023 09.47
+8
za smuuki: Dober namig. Kako jih šele skrbi na Trstenjakovi!? Lahko si pomirjen, tudi mi na levi neizmerno uživamo.
smuuki
02. 12. 2023 10.08
-3
Ja super da vsi zadovoljni. Toliko prelitega gneva pa tega ne potrjuje. 😀😀😀😀😀😀
smuuki
02. 12. 2023 10.11
-2
Naj zmaga najboljši. Prav vseeno mi je kdo. Predvidevam pa, da bo tokrat boljši tisti, ki bo ponudil vsebino ne anti bilo kdo. Zdaj pa v pripravo vsebinskega dela. Za levake nekaj novega pa kljub vsemu pustimo se presenetiti. 😀😀😀😀
smuuki
02. 12. 2023 10.28
+0
Še vam namig. Meni za trstenjakovo in metelkovo enako dol visi. Kljub vsemu iščem vsebino ne eno in drugo ideologijo. Ne pašem ne na trstenjakovo ne na metelkovo. Zanima me kdo mi ponudi višji standard. Če bo to levica volim njo, če no to svoboda volim njo, če bo to sds volim njih, če no to platforma volim njo A bo šlo.
Cervantes Saavedra
02. 12. 2023 21.11
Kdo ti ponudi višji standard, je nepomembno. Važno je, kdo ga omogoči, ne le ponudi na besedah. Slovenija je v zadnjih 30 letih bistveno napredovala in je vse bližje razvitejšim državam Evrope. Od teh 30 let je Veliki luzer vodil državo kakšnih 6 let. Ne 30. Veliki luzer je hotel vezati bodočnost Slovenije z Višegrajci, posebej s tistimi vladami, ki jih vodijo njemu podobni ex-komunisti. Bo šlo?
son?ek11
02. 12. 2023 08.41
+8
Kdor ga je poslušal, ko je kandidiral za predsednika, ve da on nima svojega mnenja,da ima izredno slab spomin, da e razume nobenega konkretnega vprašanja, zato nanj nikoli ne odbori!! Zelo rad pa "sadi rožice".
son?ek11
02. 12. 2023 09.24
+3
smuuki
02. 12. 2023 10.22
-3
Toliko rožic kot je vsadil Golob jih ni še nihče. Pa niti ena se ni prijela. Zelo slab vrtnar. 😀😀😀😀
oježeš
02. 12. 2023 10.48
+5
Če pogledamo zgodovino, kateri politik pa ni sadil rožic? Ampak tukaj je drug cilj. Za desne pobrati vse tiste, ki ne marajo Janše pa bodo radi pristopili k Logarju, za tiste, ki niso prepričani koga bi volili in bo spet baza desnih ojačana. Vse za cilj da desni pridejo na oblast, Logar je pa že dokazal kakšen možakar je, nevreden zaupanja, ki nekaj govori, drugo pa dela. Že sedaj ko nima nobene vidne funkcije, kaj šele če bi prišel do nje. Potem bi ga vodil Janša za svojo korist.
Koronaskeptik
02. 12. 2023 08.41
+6
Lažnivi kljukec.
son?ek11
02. 12. 2023 08.37
+4
Predstava za rajo!!! Kdo normalen bi verjel, da se bi logar lahko osamosvojil, hehehehe!! Bil in bo janezova marioneta!!!
Kostorog
02. 12. 2023 08.30
+5
Zgleda da ta kozmični dež najbolj vpliva na sds koštrune, v njihovih glavah je pustil popolno razdejanje.
-7
Logar gremo na zmago.
Cervantes Saavedra
02. 12. 2023 09.49
+3
Broj1 TNT
01. 12. 2023 21.43
+9
po 20 letih treningov intenzivnega usposabljanja za janšista bo pa zdaj kar neodvisen?
biggbrader
02. 12. 2023 10.01
-2
Broj1 TNT
01. 12. 2023 21.41
+6
a 2domoljubec" ni našel slovenske besede za platformo (plošča,ploščad,podstavek,...)?
borjac
01. 12. 2023 21.12
+13
Veseloigra "samostojni Logar pod Janševim klobukom", se nadaljuje, približno kot turške ali latino soap nadaljevanke, dokler bo gledanost visoka, bodo snemali nove in nove nadaljevanke.
son?ek11
01. 12. 2023 20.46
+14
Vemo, da je logar navaden nateg, ali poteza janeza iz obupa!! Pa je našel nekega logarja , lahko bi postavil tudi enega mahnica, isti šmorn,oba ima na povodcu janez
maldrugacen
01. 12. 2023 19.58
-10
Kdor se hoče pogajati z levičarji mu žal ni pomoč. To je scanje proti vetru.
Minerva
01. 12. 2023 19.48
+11
Le kdo mu še verjame.
Težeklojz
01. 12. 2023 19.31