Slovenija

Logar se še naprej izogiba odgovorom o politični prihodnosti njegove Platforme

Ljubljana, 28. 11. 2023 21.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Grešovnik
Komentarji
20

Ali smo na pragu dolgo napovedovanega političnega razhoda med Anžetom Logarjem in stranko SDS? Prvak stranke Janez Janša naj bi v kar dvournem nagovoru članom sveta poražencu zadnjih predsedniških volitev očital soliranje. Ob tem pa – ob očitno skrhanih odnosih – napovedal tudi skorajšnjo ločitev. Logar vse glasnejših špekulacij, da z mesta predsednika sveta stranke ne bi odstopil prostovoljno, ne komentira. Prav tako se še naprej izogiba odgovorom, ko gre za politično prihodnost njegove Platforme sodelovanja. Logarjev projekt, ki da se sicer šele razvija, je danes podprl tudi bivši predsednik republike Borut Pahor.

Med političnimi veljaki, ki so danes na Novi univerzi razpravljali tudi o prihodnosti evropske politike, ni manjkal niti Anže Logar. Bi utegnil ob vse glasnejših špekulacijah o skorajšnjem umiku iz SDS-a to prihodnost sooblikovati tudi sam? Denimo s svojo listo na prihajajočih evropskih volitvah. 

"Jaz verjamem, da je prihodnost Platforme svetla, ravno da ponuja prostor javne razprave," odgovarja Logar.

Dvourna razprava o Logarju

Ne javno, pač pa za tesno zaprtimi vrati naj bi kar dve uri s člani sveta stranke o Anžetu Logarju in njegovih dejanjih razpravljal Janez Janša. 

"Logar je prek aktivnosti v zadnjem letu nadaljeval politiko delnega distanciranja od stranke. Z nobeno potezo ni nakazal interesa za krepitev SDS-a. Jasno je, da je Platforma ustanovljena za nastop na volitvah v državni zbor," naj bi, kot poroča Reporter, v nagovoru članom dejal Janša. 

Da se Logar očitno neizogibno poslavlja od stranke, priča tudi jasno stališče, da je v skupnem interesu, da to ločitev izpeljejo korektno.

Zadržanost glede notranje političnih debat

Logar danes brez konkretnega odgovora tudi, ko gre za ugibanja, da z mesta predsednika sveta ni odstopil sam, temveč ga je k temu ob očitno skrhanih odnosih pozval prvak stranke."Glede moje vloge ali notranjepolitičnih zadev pa veste, da nikoli nisem govoril o dogajanjih znotraj stranke," vztraja.

Podobno – ko gre za notranje politične debate, vselej zadržan – nekdanji predsednik Borut Pahor danes o Logarjevi Platformi: da gre za vzpodbuden politični projekt, ki pa je za zdaj še v povojih. "Jaz nisem nikoli skrival simpatij do Platforme, zlasti zato, ker sem jo videl kot nek znak, signal enega precejšnjega dela javnosti, tako levo- kot desnosredinskega, da si želi pogovora, dialoga, kreganja o smiselnih stvareh," pravi.

Janković: Platforma le satelit SDS-a v nastajanju

"Jaz Logarja poznam, ker je tu sedel. Je bister, ampak če mene vprašate, to je moje mnenje, on je bil na strani ali pa je del SDS-a, in bo ostal.  V kakšni obliki, pa je druga stvar. Če bodo ljudje verjeli, da je šel on povsem stran, bo pač dobil glasove na volitvah," pa je prepričan ljubljanski župan Zoran Janković.

Manj naklonjenosti torej iz jedra slovenske politične levice. Da je Platforma le satelit SDS-a v nastajanju, odmik Anžeta Logarja od stranke pa zgolj predstava za javnost, meni Janković: "Malo za šalo, mesec november, po moje si bo brke pustil, da pove, da je drugačen, kot je bil doslej."  

Anže Logar
Anže Logar FOTO: POP TV

Danes pred kamero redkobeseden Logar se je sicer v daljšem komentarju na spletu razpisal o aktualnem političnem dogajanju oziroma, kot je zapisal, o predstavi, ko gre vse narobe. Ob tem pa se je kot v zadnjem letu že ničkolikokrat izognil odgovorom na vprašanja,  na primer kam meri s svojim za zdaj le debatnim društvom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spiderrrr
06. 02. 2024 16.22
+1
Ta cagavec je izgubil vse politične točke, ki jih je dobil. Cagavcev noben ne mara.
Iteb Tona
30. 11. 2023 18.27
+2
A kdo ve kako so v sds proslavljali dan republike 29.11. 1943. Po nekih info so ga srali in slavili colo noč, tako kot komunisti to znajo!!!!!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
Jožajoža
29. 11. 2023 15.54
+1
To vse je scenarij,ki ga pišejo domobranci v trstenjakovi
Jožajoža
29. 11. 2023 15.53
+0
Ne nasedajte.logar je učenec kriminalca janšem.
Iteb Tona
29. 11. 2023 13.32
+4
A je logar že čestital jj in sds-u ob današnjem dnevu 29.11.1943, ko se je v JAJCU ( v katerega je jj zahajal pogosto in to z vso ljubeznijo, do TITA, komunizma......) rodila JUGOSLAVIJA!!!!!!!!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇
iskriv
29. 11. 2023 13.57
+3
Morda pa je Janša šel ponovno peš v Bosansko mestece Jajce ?
zibertmi
29. 11. 2023 12.51
+3
bo povedal kaj več ko to stuhta njegov šef.čigar oproda in nabiralnik volilnih glasov bo
Roadkill
29. 11. 2023 11.08
+4
Jufkarjeva turška nadaljevanka
Roadkill
29. 11. 2023 11.09
+3
se bo stopnjevala napetost do volitev verjetno
OrodniK
29. 11. 2023 11.17
-2
Golobarska burleska pa je verjetno že dosegla vrh... LOL
agent.brinko
29. 11. 2023 10.08
+2
Se kar strinjam z Jankovičem. Dokler Logar ne bo prepričal volilcev, da se je resnično umaknil od ideologije SDSin samega JJ, ne bo zmagal oziroma dobil veliko glasov na volitvah. Če bo to naredil in povezoval tiste, ki bodo pustili preteklost SD,SDS,Levica idr. in se posveliti bodočnosti Slovenije, takrat bo dobil tudi moj glas.
SLObunkeljn
29. 11. 2023 09.24
+4
Itak, da se izogiba, ker je nateg ....
cakra
29. 11. 2023 09.24
-2
Ker v državi ne gre nič kot bi moralo a se samo govor. Se pa nov... obremenjujejo z Logarjem kod da je to pomembno pri reševanju težav ki pestijo državo.
Koronaskeptik
29. 11. 2023 09.19
+2
Lolek in njegov el capo bolek
iskriv
29. 11. 2023 08.42
+3
Ko enkrat prestopiš rubikon politične stranke , ki je vodena in organizirana po principu vojaške organiziranosti in vodena v enoumje je potem težko najti ravnovesje z družbo in okolico . Tako je z Logarjem , ko je kandidiral za predsednika države ni nikdar odgovoril na zastavljena vprašanja , ampak je vedno šel v obvod ali molčal , direktnega odgovora ni bilo slišati . Po izgubljenih volitvah so ga mediji dvignili v višave samo čudežev mu niso pripisovali , pa bi lahko bil bog . Potem vse tiho je bilo , dokler so razmišljali , kako vnovčiti to božanskost in osmislili so platformo , katere predsednik je postal Logar in od takrat naprej je utihnil tudi v parlamentu in pred mediji in poniknil . Sedaj pa je zopet prišel v javnost z vestjo, da je odstopil z mesta vodje poslanske skupine SDS , a ostaja zvest član SDS s pripisom , da ima dovolj enoumja . Vse to kaže , da se Logar pripravlja ustanoviti stranko s svojima zvestima strankarskima kolegicama in svetovalkama v prvih vrstah , s katerima bo šel v volilni boj za "politično prevlado ", seveda . če mu bo to slednje dovoljeno s strani vodstva SDS . Dejstvo pa je , da z Logarjem dobimo novega politika na vrhu , ki ni verodostojen , saj ne zna stati za svojimi besedami , kaj šele dejanji . Mahnič , pa v svojem stilu in stilu SDS negira izsledke PARLAMENTARNE KOMISIJE .
marker1
29. 11. 2023 08.29
-4
Levičarji ukvarjajte se sami s seboj in se ozrite na ankete javnega mnenja. Danes lahko praznujete, saj stalno vzdihujete kako je bilo lepo pred 1991.
amedeo
29. 11. 2023 08.25
+6
Sds-ov sputnik...še vidi iz orbite...
SREBRNIBREG.
28. 11. 2023 21.38
+7
JANŠIST si bil in boš ostal pa lahko greš na zlato platformo. Si samo satelit sds sekte kot je bila Pivčeva in tudi Počepovalšek.
metuljka
29. 11. 2023 08.06
-2
Pivčeva in Počepovalšek sta morala k Janši zaradi njunih skritih, kriminalnih rabot , drugače bi ne šla k Janši. Paškova je pa izstopila, ker je bila , sem prepričana, podtaknjeno gnilo jajce v stranko s strani leve elite, katere del je, a Golob ima dobre svetovalce ...