Slovenija

Lokalne volitve 2018 na POP TV in 24ur.com

Ljubljana, 06. 11. 2018 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dogajanje, povezano z lokalnimi volitvami, bomo podrobneje spremljali na POP TV, prvi rezultati pa bodo dostopni tudi na 24ur.com. V oddajah 24UR in 24UR zvečer pripravljamo posebna soočenja, podrobnejše analize izidov in merjenje utripa v posameznih občinah.

Uroš Slak
Uroš Slak FOTO: Mankica Kranjec

24UR ZVEČER

V četrtek, 15. novembra, bo voditelj Uroš Slak soočil štiri kandidate mesta Maribor in dan kasneje, v petek, 16. novembra, še štiri kandidate mesta Ljubljana.

In kaj še lahko pričakujemo v oddaji 24UR ZVEČER? Uroš Slak izpostavlja:

"V 24UR ZVEČER bomo soočenja za lokalne volitve tokrat zapeljali nekoliko drugače. Poleg tega, da bomo v studiu soočili po štiri županske kandidate večjih mest v Sloveniji, se bomo podali tudi na ulice in s kratkimi anketami preverili, česa si želijo občanke in občani, kaj pričakujejo od teh volitev in kakšne so pravzaprav njihove želje. So župani res lokalni šerifi, ki asfaltirajo ceste in gradijo predvsem v letu županskih volitev ali jim gre za resen razvoj občin, ki jih vodijo. So pri vodenju občin etični ali dajejo prednost pri občinskih poslih svojim podpornikom in prijateljem. Kakšna je sploh njihova vizija razvoja, če vzamemo za primer slovensko in štajersko prestolnico. Odgovore spremljajte v naši družbi."

Prvi rezultati javnomnenjskih raziskav v oddaji 24UR

Prvi rezultati javnomnenjske raziskave za Občino Ljubljana bodo v oddaji 24UR znani že v četrtek, 15. novembra. Na dan volitev, 18. novembra, se bo ekipa novinark in novinarjev v oddaji 24UR javljala iz občin, preverjala utripe, prve odzive in komentarje. Po šovu Slovenija ima talent sledi krajša desetminutna oddaja z rezultati in prvimi izjavami zmagovalk in zmagovalcev lokalnih volitev.

Alenka Marovt
Alenka Marovt FOTO: Matjaž Očko

24ur.com s posebno sekcijo Volitve 2018

Na najbolj obiskanem portalu v Sloveniji 24ur.com bodo pod posebno sekcijo Volitve 2018 dostopni vsi aktualni prispevki in aktualne video vsebine. Na 24ur.com bomo sočasno z Državno volilno komisijo objavili rezultate lokalnih volitev. Tudi tokrat bo ekipa Dejstev v rubriki analizirala obljube in taktike kandidatov. Alenka Marovt ob tem izpostavlja:

"Skoraj 700 županskih kandidatov in več kot 22 tisoč kandidatov za občinske oziroma mestne svetnike je razlog, da bomo v rubriki Dejstva pod drobnogled vzeli tudi lokalne volitve. Pogledali bomo zapuščino marsikaterega kandidata, ki se vnovič poteguje za županski stol, analizirali obljube, taktike. Pozorni bomo na morebitne manipulacije, zavajanja, neresnice. Bdeli bomo nad izjavami politikov in njihovo resničnost izmerili z merilnim orodjem Dejstvomerom. Spremljajte Dejstva na 24ur.com."

Spremljajte volitve na POP TV in na spletnem portalu 24ur.com in dostopajte do prvih in najbolj aktualnih informacij.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JE-BI-GA
06. 11. 2018 19.00
-6
V Ljubljani močno vodi Dr. Anže LOGAR, Jankovič pa v jok in teti pod kiklo !!!! hahahaha
felix58
11. 11. 2018 09.52
+1
flojdi
06. 11. 2018 17.07
+2
. res me, spet, veseli da že kr neki cajta Nimam TVja
NDM
06. 11. 2018 13.34
+7
ojej ma bo skakanja v besedo,in besedicenja....