Slovenija

Mija, ki je zaradi bolezni izgubila lase, želi z brezplačnimi lasuljami pomagati drugim

Ljubljana, 15. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tina Hojnik
Komentarji
5

Tisto, kar večina od nas jemlje za samoumevno, kot je urejanje pričeske, za tiste, ki se že v mladosti spopadajo z izgubo las, ni. To se je zgodilo tudi osemletni Miji, ki ima levkemijo. Zdaj, ko mineva leto dni, odkar je izgubila svoje dolge lase, ti počasi spet rastejo. Mnogi se zaradi dolgotrajnega zdravljenja tega še ne morejo veseliti. Zato sta z mamo Brigito začeli iskati rešitev in jo tudi našli.

Pred letom dni so deklici Miji počasi začeli izpadati lasje. Prvega pogleda v ogledalo se dobro spominja. Če se je sama sprijaznila z izgubo las, pa okolica na to še ni bila pripravljena. "Ko sem nosila oblekico, me je fantek vprašal, če sem fantek v oblekici," se spominja Mija. Takrat je dečku pojasnila, da nima las zaradi jemanja zdravil. 

V tistem času o nakupu lasulje nista razmišljali, pravi njena mamica Brigita. Sta pa med Mijinim zdravljenjem spoznali tiste, ki jim je bolezen znova in znova vzela lase. Njihova edina skromna želja je bila, da bi jih dobili nazaj. 

Mala Mija
Mala Mija FOTO: POP TV

Brigita je želela priskočiti na pomoč in tako našla britanski sklad Mala princesa (Little Princess Trust). Omenjeni sklad zagotavlja brezplačne lasulje iz naravnih las za vse otroke in mladostnike, ki se soočajo z izgubo las zaradi raka ali drugih bolezni. 

Brigita jim je poslala sporočilo in prejela pozitiven odgovor. Danes sta dve po meri narejeni lasulji že prispeli v Slovenijo. Lase lahko sicer daruje vsak z lasmi, daljšimi od 18 centimetrov. 

Vest o brezplačnih lasuljah bi zdaj radi razširili med vse, ki potrebujejo in si želijo takšne oblike pomoči. Vsi, ki bi potrebovali lasuljo, se obrnite name, sporoča Brigita. 

Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ina5785
15. 01. 2021 10.29
+5
Kako je prikupna ta deklica. Ko sem jo včeraj poslušala, so se mi oči kar zasolzile. Tako majhen angelček, pa mora toliko težkega že preživeti. A vseeno se deklič bori, da olajša drugim zelo bolnim otrokom trpljenje, prav tako zaznamovanost brez las zelo bolnih otrok. Draga mala lepotička, tebi in VSEM otrokom sveta želim, da vsi dobite boj s to težko boleznijo!!!
SEJBOBOL
19. 01. 2021 20.35
+3
Esmeralda Rupnik 1
15. 01. 2021 09.48
+3
bravo in kapa dol,................zdaj imam eno uprašanje kje se da donirat naravne lase,sem se pozanimala v ljubljani kje lahko doniram lase za bolnike kateri so lase izgubili,in so mi v frizerskim salonima povedali da ne rabe naravne lase da vsi ti bolniki kupe umetne lase,a ni za zdravlje boljše imat naravne lase neg umetne, hvala vsem za odgovor
ina5785
15. 01. 2021 10.31
+1
Esmeralda Rupnik 1 - ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zelo si dobra! Vidiš kaj naredi neko NEpoznavanje situacije. . . . . . A ravno tvoji lasje bodo sedaj lahko pomagali tem bolnim otrokom! Moja pokojna babica bi ti rekla; veš, BOG TI BO PLAČAL!!!
pojtrarara
15. 01. 2021 08.24
+14
Izjemno lepo. Pohvale. Vse dobro in čimprejšnje popolno zdravje iz srca zelim vsem bolnikom.